[ joste @ 30.05.2011. 15:55 ] @
Drage kolege, evo mene ponovo nakon duze pauze. Bio bih vam zahvalan na pomoci oko Philips HTS3100 DVD kucnog bioskopa sa tjunerom. Elem, ovaj stari, dobri 5.1 sistem radi kako treba sve dok ne zatrazim od DVD plejera da reprodukuje bilo koji sadrzaj sa diska (audio CD, MP3, DVD...). Tu se desi jedan relativno snazan "PUC" iz zvucnika i njegov NF deo vise ne radi, dok je zvuk na izlazu (SCART) odlican, kao i slika. Ako zaustavim DVD i prebacim na Tuner ili AUX, zvuka ni tada nece biti na njegovim zvucnicima. Da bi se vratio zvuk, dovoljno je da se disk izbaci i da se uredjaj vrati u standby. Tri sekunde nakon ponovnog ukljucivanja sve ce raditi normalno osim zvuka sa CD/DVD-a, i tako u nedogled. Znaci, SCART izlaz radi uvek besprekorno, jedino njegov sopstveni 5.1 zeza. Sad, ono sto mene zanima je da li je prezubio MediaTek MT1389FXE ili neki od pratecih poluprovodnika? Nemam mnogo iskustva oko digitalnog zvuka, pa me zanima moze li se ovaj nedostatak otkloniti i kako? Nekoliko meseci ovaj uredjaj nije upotrebljavan i onda je zvuk sa diskova ponovo proradio na dve - tri nedelje (citao je MP3 kompilaciju na DVD-u) i opet po starom - kako sam opisao. Hvala na pomoci unapred! Joste |