[ owim @ 03.06.2011. 11:18 ] @
Buraz mi je u New York-u još 15-ak dana, razmišljao šta je sitno i korisno i jeftinije tamo a da može bez cimanja da se donese. Recimo, procesor, memorija, mobilni, možda netbook.

Na eBay-u se mobilni HTC Desire može kupiti za oko $165, ređe niže a i skuplje, što je 114+ evra, dok je kod nas 270 evra najjeftiniji u današnjim Halo oglasima.

Nisam upućen dovoljno, recimo, da li svi telefoni imaju SIM karticu kao evropski ili neki imaju CDMA sa odgovarajućom mrežom? Našao sam modele kojima piše unlocked, gledao na eBay-u, gde sam pre par godina dosta kupovao. Sem toga, punjači su na 110V.

Uvek otvoren za mudrijaške predloge! Hvala!
[ Zoran Milovanovic @ 03.06.2011. 11:42 ] @
HTC Desire ili Bravo (mislim da ga tako zovu na americkom trzistu) postoji u 2 varjante, GSM i CDMA. Tebi je potreban HTC Bravo GSM. To je to. Jedino sto ima razlike u ekranima postoji u 2 varjante AMOLED i SLCD. Moja preporuka ti je Amoled, ali sta znam.. Mozda tebi bude vise odgovorao SLCD.

Poz.

edit: zaboravio sam da dodam da su punjaci (bar one koje sam ja vidjao) 110/220V, odnosno sami regulisu napon. Jedino sto je potrebno jeste onaj adapter/ulozak/nastavak koji prepravlja utikac sa 3 nozice na 2 nozice (nazovimo ih tako). Ja sam svoj punjac dobio tako. Sve u kompletu.
[ owim @ 04.06.2011. 05:25 ] @
Deo I
======
Pogledao sam Motorolu Atrix, neverovatno da nema FM radio, koji neprekidno slušam u pokretu (stereo BT slušalice).

Vidim da ima više verzija Droida.

Motorola Droid X -- od $200 na eBay-u.

Droid 2 i Droid Pro su sa tastaturom, ne znam koliko dolaze u obzir. Ne računajući Droid Milestone iz 2009, ostali Droid modeli koje ovde nisam naveo su CDMA.

Listao sam tri gore navedena modela na eBay-e i svi koje sam našao su sa/za Verizon i CDMA (clear ESN, znači van ugovora, nisu kradeni i nema dugova). Nema, ili barem ja nisam video GSM i unlocked. Ako i ima unlocked sa Verizona, opet su CDMA, ne GSM.

BestBuy.com ima samo Motorolu Droid Milestone (bez ugovora, unlocked) za $450. Iskreno, ne bih dao tolike pare za ovaj mob, kada za $450 mogu da kupim Dell Latitude 13 (13" sjajni netbook lakši od 1,5kg koji sam već koristio).

Za kraj, našao sam ovako nešto: HTC HD2 with Android Desire:
Lightening fast HTC HD2 with Android Stock Desire HD(2) - (Froyo)
- Phone is fully rooted and running the Stock Desire HD (2) – it’s more stable than Gingerbread 2.3
- Phone can be overclocked
- Phone runs perfect and is lightening fast!Deo II
======
I Droid 2 Global je CDMA i sa Verizona. Na eBay završenim aukcijama našao sam dva koja su GSM i piše da su kupljena van SAD. Takođe nema FM radio. Lepo izgleda, al'... Upišem sada "droid 2 gsm" na eBay-u i dobijem 0 ponuđenih.

Motorola Defy je ok i cena mu je ok (120-150 evra), skinuti su sa T-mobile mreže koja je GSM (unlocked). Dustproof, scratch and water-resistant. Defy vs. Desire. Na ovom testu je Desire u svemu malo bolji od Defy, a pretpostavljam da ima i bolji community support.
Citat:

Defy is a great mid range phone.
Desire HD is a great top end phone with a very poor speaker.

CDMA telefoni su jeftiniji od GSM, mislim da to važi za svaki model i ima ih daleko više. Video sam danas desetine eBay listinga, moguće da sam malo "pobrljavio".

Iz listinga sam provalio najčešće operatere s kojih dolaze telefoni:

Alltel, CDMA
AT&T, GSM
US Cellular, CDMA
Sprint Nextel, CDMA
T-mobile, GSM
Verizon, CDMA

Dakle, meni igraju samo AT&T i T-mobile.

Od svega što smo spominjali ostaje Desire ili Desire HD, eventualno Desire Z (tj. T-Mobile G2) ili HTC Nexus One (tj. Desire A8181) ili Defy. Morao sam da naučim i brendirana imena.

Na 10 Desire na eBay-u dolazi jedan Desire HD, otprilike je to odnos (GSM). Izgleda da se svodi na Desire vs. Desire HD. DHD je oko $100 skuplji, a veći, teži, malo bolja kamera (što mi nije bitno), isti procesor. A Defy je tu negde plus manji, plus otporan na vodu i prašinu i jeftiniji.

Do pre par sati nisam znao ni da Defy postoji, sad sam čitao XDA forum, šta mislite da to bude moj izbor?
[ crews_adder @ 04.06.2011. 14:39 ] @
Ako mozes da uzmes Desire bice ti skroz ok. Ako ti nije mnogo stalo do tih $100, jos bolji je Desire HD (ima zvanicni 2.3 OTA, a na veci ekran se lako navikne). U svetu android UI-ja, HTC-ov Sense je neprikosnoven.

Defy uzivo nisam video.
[ owim @ 04.06.2011. 15:20 ] @
Desire HD je nekako veliki i glomazan u ruci. Samo sam ga na par trenutaka držao, to nije dovoljno za sud. Iskreno, dopalo mi se kod Motorola Defy-a što je praktično klase kao Desire, a rigged je (otporan na prašinu, udarce i vodu); svima nam padaju telefoni, polivaju se, vlaže, ekrani se grebu, ljudi nose futrole -- cimanje.

Ja imam drugi mob (krš-mob) koji nosim kad idem na sport (ostavljanje opreme bez nadzora, mogućnost pada), i svaki put kad idem na sport preusmerim sve pozive sa svog broja na taj neki prepaid koji i ne znam napamet. SMS ne mogu da dobijam tih par sati.
[ bakara @ 04.06.2011. 20:09 ] @
Ako vec nesto hoces iz amerike nemoj glavu da lomis, iphone 4 ili iPad i dobro si profitirao