[ dzeri72 @ 04.06.2011. 20:21 ] @
Pozdrav.
Trazio sam po forumu nisam uspeo da se snadzem,a znam da postoji.
Molim da mi neko pomogne oko mog problema.

Naime u mojoj bazi koju prosledzujem treba na formi gde postoji dugmad da uz pomoc njega da se sa subformi obrise podatak na koga se ja fokusiram i po mogucnosti da prije toga da budem obavesten za prisanje podataka napr. ( dali ste sigurni da zelite da obrisete podatak )

Hvala vam puno.
[ SLOJ.1973 @ 04.06.2011. 21:22 ] @
Prvo i osnovno što sam na ovom forumu naučio je da se imena tabela ne pišu odvojeno,jer ćeš imati velikih problema posle,kada treba da ih upotrebiš u upitima,na formi itd. Tako da sam ti ispravio naziv Osnovni Podatci u OsnovniPodatci (mada bi trebalo da bude Podaci) ali nema veze. U prilogu imaš odrađeno . Obrati pažnju na događaje,referenciranje i skrivene text boxove. Ja ih često koristim. Pozdrav.
Drugi primer je sa pitanjem pre brisanja.
[ dzeri72 @ 04.06.2011. 21:38 ] @
Hvala, SLOJ.1973.
Puno ti hvala druzer.
[ dzeri72 @ 05.06.2011. 00:28 ] @
Pozdrav.
Brate mili, ja probao sve ali kako totalni pocetnik nisam mogao da se snadzem tj. da to uklopim u moju bazu podataka.
Evo sad ti saljem deo prave baze podataka i gore navedeni problem kako bi se to uradilo.
U formi Orders by Customer nalazi se glavni deo tj.dugmad Brisanje koje bitrebalo da obrise izabrani podatak sa subforme.

Puno ti hvala i jos jedno se izvinjavam.
[ Zoran.Eremija @ 05.06.2011. 03:24 ] @
Evo da malo pomognem. Kolega SLOJ je u pravu sto se imena svih objekata tice. relacije izmedju tabela su bile obrisane pa sam malo doradio. Ima tu dosta toga jos da se doteruje, ali za pocetak polako...