[ sennad @ 05.06.2011. 10:35 ] @
Poštovani, pošto sam ispod kategorije amatera u ovom polju i pitanje mi je takvo, ali je potreba tu.

Naime, postoji li mogućnost da produžim kabal od (običnih) 2.1 pc zvučnika na udaljenost od oko 30m.

Naime, računar s kojeg bih puštao online radio nalazi mi se u jednoj prostoriji, a druga prostorija za koju mi je potrebna ta muzika je udaljena 30tak metara (srećom odvojena je samo jednim zidom)...

U razgovoru sa drugovima koji pretenduju da znaju više, kažu da bi došlo do gubitka zvuka ukoliko bih kabal koji ide od subwoofera do PC-a produžio na 30m, a opet neki tvrde da je to najbolje uraditi coaxialnim kablom.

Odlučih se pitati prije nego kupujem bilo kakav kabal i režem postojeći...

Unaprijed, hvala mnogo na odgovorima.
[ zeoN_Rider @ 05.06.2011. 11:05 ] @
Ma produži slobodno.
[ triac @ 07.06.2011. 05:05 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Ma produži slobodno.

[ Predrag Supurovic @ 07.06.2011. 08:39 ] @
Ne moraš rezati taj kabal. Napravi produžni koji na jednom kraju imamuški a na drugom ženski priključak.

Mada, na 30m, oklopljeni kabal ti je verovatno neophodan (ne koaksijalni).
[ sennad @ 07.06.2011. 08:47 ] @
E hvala mnogo, odnijeti ću ja to električaru onda da mi fino spoji, nadam se samo da je taj oklopljeni kabal dostupan u prodaji kao i koaksijalni.
[ 44250 @ 07.06.2011. 16:56 ] @
Da te pitam-hoćeš li ti tim kablom voditi signal od računara do 2.1 sistema,ili ćeš voditi kabel od pojačala do zvučnika u dužini od 30m ? U prvom slučaju obavezno oklopljeni,a u drugom što deblji presjek kabla sa što više licni. Mislim da je nikko negdje pisao da se za prenos signala do pojačala na većim dužinama običan bijeli antenski kabel pokazao neočekivano dobro,plus ne košta puno. Jedino što bi tebi trebala dva,za lijevi i desni kanal.