[ Slobodan Milivojevic @ 06.06.2011. 20:52 ] @
U paketu Prenesi imam uračunate pozive ka svim domaćim mrežama, ali su oni ipak neke nacionalne brojeve izbacili iz tih uračunatih nacionalnih minuta

Dakle, poziv upućen ka broju 0189711 (Cool Taxi u Nišu) mi je tarifiran po ceni nacionalnog poziva koja važi nakon prekoračenja pretplate, iako sam imao još minuta u paketu u tom trenutku, pogledajte screenshot:


100% sam siguran da se ovi pozivi ranije nisu naplaćivali dodatno, već kao i svaki nacionalni poziv. To se u narodu zove lopovluk.
[ agasoft @ 06.06.2011. 21:05 ] @
Polako,
mislim da je bilo reči pre par meseci o tome, da su napisali da naplaćuju
neke kratke brojeve zbog telekoma kao nacionalni bez obzira na paket...
[ mrmilos @ 06.06.2011. 21:07 ] @
I meni su naplatili kada sam zvao Pink taxi u BG. mozda ne naplacuju ako je pozivni 063, ali nisam siguran. i u specifikaciji pise da je spec.broj.
[ Slobodan Milivojevic @ 06.06.2011. 21:09 ] @
Ako mozes da pronadjes gde to pise, ja nisam pronasao nigde obavestenje te prirode, u aprilu sa Telenor broja nisam zvao te brojeve, vidim zvao sa mts-a, ali u martu imam poziv na isti broj koji je uredno uracunat u besplatne minute.
[ samo_da_pitam @ 06.06.2011. 22:05 ] @
vec duze vreme, min 6 meseci ima kako je Telenor to objavio (ne drzite me za rec za vremenski period). Pisano je o tome i na forumu tada. Pronaci cu info kada dodjem home ili do nekog kompjutera. Inace, od tada sam sve taxi brojeve dopunio i fixnim tel brojevima, koji nisu kratki, cisto da ne naplacuju kada vec imam minute u okviru paketa.
Licno mislim da je za ove stvari nadlezan/kriv Ratel;
meni licno taxi nije toliki problem, vec brojevi call centara (npr. Banke) koji su besplatni (toll free), a nemaju alternativu u vidu drugog fiksnog broja.
[ avala100 @ 07.06.2011. 07:33 ] @
Citat:
samo_da_pitam: vec duze vreme, min 6 meseci ima kako je Telenor to objavio (ne drzite me za rec za vremenski period). Pisano je o tome i na forumu tada. Pronaci cu info kada dodjem home ili do nekog kompjutera. Inace, od tada sam sve taxi brojeve dopunio i fixnim tel brojevima, koji nisu kratki, cisto da ne naplacuju kada vec imam minute u okviru paketa.
Licno mislim da je za ove stvari nadlezan/kriv Ratel;
meni licno taxi nije toliki problem, vec brojevi call centara (npr. Banke) koji su besplatni (toll free), a nemaju alternativu u vidu drugog fiksnog broja.


Da, ima vise od 6 meseci. I ja sam sve brojeve taksija uneo kao fiksne, inace ih naplacuju, poodavno.
Kao i banke, u pravu si. Jedino da zamolis zaposlene u tvojoj ekspozituri da ti daju fiksni, meni su dali, a neke banke daju pored call centra i fiksne, kao za "pozive iz inostranstva", koje moraju da omoguce za slucaj da moras da blokiras karticu. Jer iz inostranstva ne mozes da biras 0800 i slicne.

Sve je pocelo jos proslog proleca (valjda tad) kad je telekom poceo da naplacuje svoj 988 i ostale brojeve i to bezobrazno skupo.
Cenovnik Telekoma:
http://www.open.telekom.rs/hom...?temp=0&sid=126&id=684

Onda su mobilni operateri poceli to da koriste za sve brojeve koji pocinju na 9 iako sve te brojeve Telekom ne naplacuje.
Konkretno znam jer sam zvao 987 da pitam da li mi treba zeleni karton za neko inostranstvo i bilo mi je naplaceno vise od 20 dinara iako je kod Telekoma taj broj besplatan. Cak sam siguran da sam tada zvao 063987, posto Telenor ima kratki kod za AMSS, i bilo je naplaceno.
988 kod svih kosta preko 20 dinara.
Nisam nasao cenovnik ni kod jednog operatera za taksije i druge kratke kodove koji pocinju na 9, ali ih naplacuju
[ samo_da_pitam @ 07.06.2011. 08:48 ] @
link

WAP link
[ zvezdasbg @ 07.06.2011. 08:50 ] @
Svi brojevi fiksne telefonije koji pocinju sa brojem 9... se naplacuju po posebnom cenovniku. To je pre nekoliko meseci i zvanicno objavljeno. Ovo primenjuju sva tri provajdera mobilne telefonije i ovakvi pozivi ne ulaze u bepslatni saobracaj u okviru pretplate vec se specijalno naplacuju. Isto vazi i za pozive iz fiksne mreze. Taksi udruzenja koriste brojeve sa 9-tkom i to treba u sirokom luku izbegavati. Siguran sam da svako taksi udruzenje osim tog fiksnog broja koristi i neki mobilni broj (tako je bar sa beogradskim Pink, Lux i Beogradskim taksijem) pa pozivajte iskljucivo na te mobilne brojeve.