[ vericaR @ 07.06.2011. 18:27 ] @


Alertpay je jedna od najpoznatijih internetskih banki sa jako puno korisnika diljem svijeta. Alertpay služi za razne internetske transakcije novaca (npr. kupovina na internetu, sudjelovanje u raznim PPC programima...). Alertpay vam može isplaćivati novac na vašu kreditnu karticu ili čekom kojega vam pošalje na vašu kućnu adresu. Isto tako vi možete uplaćivati novac na aletpay vašom kreditnom karticom ili čak debitnom karticom (npr. Visa Electron). Srbija je jedna od mnogo zemalja u kojoj je alertpay dostupan. Pripazite da pri registraciji unesete ispravne podatke jer u slučaju da date neispravne podatke, jednom kada sa alertpay-a zatražite isplatu ona će doći na adresu i ime koje ste unjeli pri registraciji.
AlertPay registracija:

1.) Kliknite na ovaj link da odete na stranicu za registraciju: https://www.alertpay.com/?GFdyf4iOIN5LbESAmrByeg%3d%3d
2.) Pratite uputstva na slikama:AlertPay registracija - korak 3

AlertPay registracija - korak 4

AlertPay registracija - korak 5

AlertPay registracija - korak 6

AlertPay registracija - korak 7
Ovo je zadnji korak.

Alertpay verifikacija

Alertpay verifikacija sljedeći je potreban korak nakon registracije. Alertpay verifikacija može se izvršiti na više načina a ja ću ovde objasniti dva najjednostavnija. Napomena: Alertpay verifikacija može se izvršiti jedino ako je registracija pravilno izvršena. Ako još uvek niste registrovali vaš Alertpay račun to možete napraviti ovde: AlertPay Registracija Svi ostali koj već imaju svoj Alertpay račun mogu nastaviti i započeti dole objašnjenu verifikaciju.Alertpay verifikacija - SMS

Alertpay verifikacija slanjem SMS poruke. Nakon uspešne registracije Alertpay računa ulogujte se u svoj profil. U gornjem levom uglu kliknite na Profile. Nakon toga pod Personal odjeljak pronađite Verification. Na sledećoj stranici kliknite na Option C. Nakon toga sledi par vrlo jednostavnih koraka nakon kojih ćete na vaš mobitel dobiti SMS poruku sa šifrom koju morate unjeti u vaš Alertpay profil u odgovarajuće polje. Alertpay verifikacija SMS porukom je gotova.

Alertpay verifikacija - Kartica

Alertpay verifikacija kreditnom karticom. Ako se odlučite na ovaj način verifikacije trebat će vam kreditna kartica no čak je moguće i sa nekim vrstma debitnih kartica kao što je npr. Visa Electron. Nakon uspešne registracije Alertpay računa ulogujte se u svoj profil. U gornjem levom uglu kliknite na Profile. Nakon toga pod Personal odjeljak pronađite Verification. Nakon toga kliknite na Option B. Nakon toga sledi par jednostavnih koraka i prvi dio Alertpay verifikacije je gotov.
Nakon uspešno izvršenog prvog dela Alertpay verifikacije na vašu karticu biti će uplaćeno oko 0,01$ ili skinuto sa kartice oko 1.95$. Vaš zadatak je sada da provjerite transakcije na vašoj kartici pri čemu ćete uočiti da je pri uplati tog iznosa Alertpay ostavio određeni kod. Transakcije možete proveriti na internetu ako imate internet bankarstvo ili jednostavno idite do najbliže poslovnice vaše banke i zatražite da vam isprintaju zadnje transakcije. Nakon što saznate traženi kod njega unesite u vaš Alertpay profil u odgovarajuće polje i vaša Alertpay verifikacija je gotova. Ako imate aktiviranu opciju internet bankarstvo možete videti iznos transakcije tj iznos koji vam je skinut sa vašeg racuna I koji treba da upisete prilikom verifikacije, ali ovaj iznos koji ćete videti nije tačan jer sadrži I troškove transakcije pa je potrebno pozvati servis banke i zatraziti od njih tačan iznos koji je sa vaše kartice prebačen na Alertpay račun.Iznos koji je prebačen ostaje vaš i možete ga kasnije sa Alertpay prebaciti na vaš devizni račun.


( za sve dodatne Informacije otvorite novu temu ili nam posaljite mail [email protected])