[ suadhm @ 09.06.2011. 07:33 ] @
| Zna li neko kako da napravim na Windows-u 7 da na numeričkoj tastaturi umjesto , (zareza) bude . (tačka).
Tastatura je srpska. Kada postavim da tastatura bude engleska onda je ok, ali meni treba da bude srpska tastatura zbog naših slova. |
[ Miroslav Cvejić @ 09.06.2011. 07:39 ] @
Control panel regional settings.
[ suadhm @ 09.06.2011. 07:42 ] @
Dobro, i?
U Additional Settings sam probao da zamijenim Decimal Symbol sa zareza na tačku ali nije pomoglo.
[ valjan @ 09.06.2011. 08:39 ] @
Treba da zamenis decimalni zarez sa tackom i digit grouping symbol sa tacke na zarez (prvo uvek mora biti drugacije od drugog, inace ni ti ni OS necete znati gde su hiljade a gde decimale), i to na karticama Numbers i Currency.
[ suadhm @ 09.06.2011. 09:21 ] @
Sve sam to već uradio, i ništa se nije promijenilo, čak ni nakon restarta.
Probao sam i razne alate za mapiranje tipki na tastaturi, ni to ne pomaže.
[ bokan2007 @ 09.06.2011. 13:57 ] @
I meni je to potrebno, jer isti problem imam na numerickoj tastaturi po Win 7 i pokusavao sam sa raznim softwerom ali bezupjesno. Sva ova gore pomenuta podesavanja sam radio i prepoznao mi je hiljade itd ali na numerickoj tastaturi ostaje isto .
[ bojan_bozovic @ 09.06.2011. 14:02 ] @
Pazite kojim jezikom kucate, bez obzira na regional settings postavke za format ako kucate sa engleskim rasporedom uključenim (EN u language bar) numerička tastatura će koristiti tačku a ne zarez.
Sa sr rasporedom, latinica ili ćirilica, dobijate zarez, upravo sam proverio na Visti.
[ valjan @ 09.06.2011. 20:38 ] @
E vidiš, koristim Windows 7 nešto više od godinu dana i nisam ovo do sad primetio. U XP-u je ova promena preko Control Panela radila savršeno. Otklrio sam da postoji i
Microsoftova alatka za promenu kodnih rasporeda, možeš učitati postojeći raspored i promeniti samo decimalni separator na numeričkoj tastaturi (izdvojen je kao zaseban taster), sačuvati, i prikačiti preko control panela uz srpsku tastaturu - ja malo pre probao, i radi.
[ bachi @ 25.06.2011. 20:11 ] @
Latinica:
http://vudedinje3.users.sbb.rs/latin.rar
Ćirilica:
http://vudedinje3.users.sbb.rs/cirlica.rar
Otpakujete, pokrenete setup.exe, next, next, next, finish i
instalirana je nova tastatura sa . umesto , na numeričkom delu.
Posle idite u control panel/regional settings i obrišite serbian
latin i serbian cyrillic, a ostavite serbian latin with . as decimal
separator i serbian cyrillic sa . as decimal separator.
[ sstosic @ 04.09.2011. 06:39 ] @
Works like a charm! Posle podešavanja - restart.
Hvala Bachi
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.