[ miko.s @ 11.06.2011. 17:30 ] @
imam problem sa jednom starom via pločom. koji god cd da stavim (ili usb stick), ne mogu bootat. probao sam i linuxe razno razne, i windowse, ali ploča se samo restarta nakon početnog učitavanja. ponekad neće niti toliko, već samo piše boot from cd i tako stoji.
u pitanju je via epia, 800mhz, 128 mb rama, 16GB diska. jako stara mašina, ali za ono šta će mi koristiti je idealna.
možete kako pomoći?
[ New Village DC @ 13.06.2011. 13:20 ] @
Da li si probao sa nekim drugim CD uredjajem?
Mozes li da udjes u BIOS i da pogledas temperaturu procesora?
[ miko.s @ 13.06.2011. 16:59 ] @
probano sa 2 dvd roma, ali nije do njih. jučer sam izmlatio ploču, nakon čega je svaki put "ulovila" cd, ali krene sa loading vmlinuz..... pa loading initrd ili šta već, i tu se restarta. ubacio ubuntu disk, došao do ubuntu loga i opet se restartala. temperatura nije velika, na procesoru je pasivan cooler koji je na njemu oduvijek, a ploča je radila oko 2 godine bez gašenja, tako da je on OK.
[ New Village DC @ 14.06.2011. 22:59 ] @
Mozes li da nekako proveris memorije? Mislim u nekom drugom racunaru. Ili da probas sa nekom drugom memorijom.

Ukoliko imas nekoliko RAM modula izvadi ih i probaj jedan po jedan. Mozda su memorije neispravne. Ukoliko nije ni to, onda najverovatnije ploca odlazi u vecna lovista.

p.s. Obrisi CMOS za svaki slucaj.
[ miko.s @ 17.06.2011. 14:23 ] @
probao i ram... ne boota nikako. 1 modul, 2 modula, 128mb, 256mb, 384 mb... cmos resetiran. load defaults, load optimized settings, još nešto... jednostavno neće. probao sam i bez hard diska, opet isto.
odustajem. na faxu će mi dati staru p4 mašinu za đabe tako da odustajem od ovoga. sviđa mi se šta ova epia troši 15W, a pentium će trošiti 4 puta više, ali jbg.