[ Lavovski @ 13.02.2004. 16:01 ] @
Mozda cu uspeti naizgled lako pitanje da zakomplikujem ;-) Potpuni sam pocetnik u ucenju visual C++. Poznajem osnove C++ jezika (ocigledno ne dovoljno) ali cim sam poceo sa visuel C++ 6 biblijom naisli su problemi. Mozeli neko da mi kaze u koji deo koda (u koju klasu i funkciju) trebam da dodelim i inicijalizujem C++ objekat kada pravim konteksni meni (meni koji se pojavljuje pritiskom desnog tastera misa na radnoj podlozi programa). Kod bi otprilike izgledao ovako: -------------------------------------------------------------------------------- Code: //dodeljivanje g_pmenuContext = new CMenu(); if (!g_pmenuContext) return -1; -------------------------------------------------------------------------------- //inicijalizacija BOOL bSuccess = g_pmenuContext->LoadMenu(IDR_CONTEXT); if (!bSuccess) return -1; -------------------------------------------------------------------------------- Po knjizi to je deo koda iz funkcije za obradu komande WM_CREATE Kada startujem ClassWizard i pogledam koja funkcija obradjuje komandu WM_CREATE to je funkcija int CAboutDlg::OnCreate(LPCREATESTRUCT lpCreateStruct) { if (CDialog::OnCreate(lpCreateStruct) == -1) return -1; //ovde ide kod.. return 0; } u klasi CAbotDlg. Kada dodam kod za pravljenje novog objekta dobijam poruke o gresci: error C2065: 'g_pmenuContext' : undeclared identifier error C2440: '=' : cannot convert from 'class CMenu *' to 'int' This conversion requires a reinterpret_cast, a C-style cast or function-style cast error C2227: left of '->LoadMenuA' must point to class/struct/union error C2065: 'IDR_CONTEXT' : undeclared identifier Mozeli neko da mi pojasni gde gresim i kako da ispravim gresku? Nemojte zameriti ako je pitanje glupo, pocetnik sam i stvarno mi nije jasno, a nema ko da mi pokaze;-) |