[ Frenki323 @ 15.06.2011. 17:17 ] @
Zdravo svima novi sam na forumu i potrebna mi je vasa pomoc...E ovako htio sam bratu da kupim mixetu do 500eura pa ako mozete da mi predlozite neke i ostale stvari koje su potrebne...Hvala unaprijed
[ Euronymous @ 15.06.2011. 17:19 ] @
Pozdrav, i dobro dosao..

Prvo nam kazi,kakva mikseta? za cega bratu treba? Cime se bavi? sa snagom,bez snage,studijska,live, sa efektom,bez....
[ Stefan117 @ 15.06.2011. 17:21 ] @
Koja vrsta mixsete.., DJ mixeta, studijska, aktivna...???

Pozdrav...!!
[ Stefan117 @ 15.06.2011. 17:24 ] @
Citat:
Euronymous: Pozdrav, i dobro dosao..

Prvo nam kazi,kakva mikseta? za cega bratu treba? Cime se bavi? sa snagom,bez snage,studijska,live, sa efektom,bez....

Eeeee, u istom trenutku sto pisali poruke...

Pa gde si "braco" nema te odavno na forumu....???

Pozdrav...!!
[ Frenki323 @ 15.06.2011. 17:41 ] @
San mu je da postane Dj pa sam odlucio da mu kupim jednu da pocne da radi na njoj kod kuce...Ja se ne razumijem mnogo u te mixete a on trenutno ide na neke nasove kod Dj...Pozdrav !
[ Euronymous @ 15.06.2011. 17:47 ] @
@ Stefan117

Evo braco.. posao posao i samo posao... malo se sljaka u firmi, malo privatno, malo na puteve neke isao, i znas kad ne stizem nekad ni komp da upalim Sad sam uveo net u radionicu, pa odatle mogu da cackam po forumu

@ Frenki323

Sto se tice DJ mikseta, ostavicu nekom kompetentnijem da ti preporuci nesto... msilio sam da se radi o studijskoj ili nekoj live miksetici ali cenim da i za duplo manje para mozes uzeti vise nego solidnu miksetu, pogotovo sto ti brat tek uplivava u te vode..
[ Stefan117 @ 15.06.2011. 17:57 ] @
Citat:
Euronymous: @ Stefan117

Evo braco.. posao posao i samo posao... malo se sljaka u firmi, malo privatno, malo na puteve neke isao, i znas kad ne stizem nekad ni komp da upalim Sad sam uveo net u radionicu, pa odatle mogu da cackam po forumu

Pa vidim nema te nesto u poslednje vreme, ja se zabrinuo za tebe...

Aj kad si vec tu baci malo pogled na ovu moju temu da cujem tvoje neko misljenje, ipak si ti strucan za te stvari...
Evo odavde..... http://www.elitesecurity.org/t421686-7#2885420

Citat:
Frenki323: San mu je da postane Dj pa sam odlucio da mu kupim jednu da pocne da radi na njoj kod kuce...Ja se ne razumijem mnogo u te mixete a on trenutno ide na neke nasove kod Dj...Pozdrav !

A da li ima pojacalo, zvucnike.., to ce isto biti potrebno ako nema...???

Pozdrav...!!
[ Frenki323 @ 15.06.2011. 18:00 ] @
Nema al nadam se da ce to bit tu do 500e sve
[ Stefan117 @ 15.06.2011. 18:09 ] @
Citat:
Frenki323: Nema al nadam se da ce to bit tu do 500e sve

Pa Bogme tesko...
Mozda moze pomocu slusalica da otslusa to sto je odradio tj. miksovao, pa onda nema potrebe za pojacalom i zvucnicima ili on zeli i to...??

Pozdrav...!!
[ Frenki323 @ 15.06.2011. 18:11 ] @
Imam neke zvucnike od kucnog bioskopa (10) ne znam da li njih da mu prikljucim ? ?
[ Stefan117 @ 15.06.2011. 18:22 ] @
Citat:
Frenki323: Imam neke zvucnike od kucnog bioskopa (10) ne znam da li njih da mu prikljucim ? ?

Nije onda to to, ne moze na to da radi....

Evo pogledaj ovde mixete pa vidi sta ti odgovara mislim za cenu...
http://www.player.rs/category.php?ID=22

A uz to trebacemu i ovo...
http://www.player.rs/category.php?ID=17

A uz to i neko pojacalo i zvucnici.., za to ti je bolje da pogledas nesto polovno da nadjes jer ce te izaci ovako mnogo preko 500 jevreja da kupujes sve novo...

Pozdrav...!!
[ 44250 @ 15.06.2011. 18:26 ] @
Probaj ti da izokola pitaš brata šta bi on volio da ima,da ne bi koristio nešto što mu ne odgovara samo iz dužnog poštovanja prema tebi i poklonu. "Put do pakla popločan je najboljim namjerama..." Možda bi mu poklon-mikseta bila skroz OK ali da ima još samo ono-bila bi nezamjenljiva! Nadam se da znaš šta hoću da kažem...
[ Stefan117 @ 15.06.2011. 18:46 ] @
Citat:
44250: Probaj ti da izokola pitaš brata šta bi on volio da ima,da ne bi koristio nešto što mu ne odgovara samo iz dužnog poštovanja prema tebi i poklonu. "Put do pakla popločan je najboljim namjerama..." Možda bi mu poklon-mikseta bila skroz OK ali da ima još samo ono-bila bi nezamjenljiva! Nadam se da znaš šta hoću da kažem...

Upravu si Aleksandre, naravno proveri to sa njim prvo da na kraju ne uzmes ono sto mu se ne svidja...!!!

Pozdrav...!!
[ Pioneer cdj 200 @ 15.06.2011. 20:27 ] @
Ako već imaš limit na cijenu, i ako je početnik, preporučio bi MIDI controller. Samo sa miksetom nemože puno. Doduše, može sa kompjutera (ukoliko ima višekanalnu zvučnu kartu) eksportati svaki deck od nekog programa (Traktor, VDJ...) zasebno i na miksetu al opet mora mišem (ili tipkovnicom) upravljati deckove. Za 500 € ćeš jako teško nać dva playera, miksetu i još razglas.

Ja sam prije dosta godina uzo ovaj player odakle i potiče moj nick na ovom forumu Reko, da se igram. Taj jedan player sam platio 540 €. I igrao sam se prvo vrijeme i ubrzo shvatio da sam se zeznuo. S jednim playerom, bez miksete i još jednog playera, možeš si puhat u guzicu, kako bi rekli Bolje bi bilo i da sam samo miksetu kupio.

Tada nisam znao da postoje MIDI controleri. Sada baš planiram uzet ovoga:

http://www.hercules.com/us/DJ-Music/bdd/p/62/dj-console-rmx/

Tu kod mene je nešto manje od 350 €. Ima ugrađenu zvučnu kartu, i ima unutra 2-kanalnu miksetu, spaja se USB-om na računar i s njime dobiješ Virtual DJ original, al ga može koristit i sa Traktorom. Svaki deck sa kompa možeš nadomjestit jednim ulazom (recimo spojiš vanjski player) tako da radi i kao stand-alone 2-kanalna mikseta. Ima i ulaz za mikrofon, talk-over itd. Rekli su da ima bolju kvalitetu izlaza (zvuk) nego većina Behringerovih mikseta.

Naravno, ovo je ako se planira doma igrat. Ima i ljudi koji sviraju po kafićima i diskotekama s time al onda moraš imat i dobar laptop namjenjen samo za to i tu raste i cijena. Doduše jedan dobar laptop + ovo će te vjerojatno izaći isto kao mikseta i dva playera. Jer obićan PC te jako lako izdaje, zašteka ili se restarta pa te lijepo obruka

Da sam bar ja odma to uzo, uštedio bi lovu i danas bi možda znao miksat kako spada

Znam da poklon mora bit iznenađenje, al to su ipak skupe stvari, možda bi se trebao sa bratom posavjetovat.
[ zeoN_Rider @ 15.06.2011. 21:13 ] @
A što brat ne pita tog učitelja oko miksete i ostale opreme!
[ 44250 @ 15.06.2011. 23:25 ] @
Zato što je "učiteljima" cifra "500" najvjerovatnije smiješna,kao i svim profesionalcima bilo koje "fele".
[ Frenki323 @ 16.06.2011. 01:49 ] @
Pioneer cdj200 mozes li poslat u PP tvoj mail,fb da ti postavim par pitanja.... ?
[ Aleksandar Đokić @ 16.06.2011. 04:44 ] @
pioneer apsolutno,

a i ti kad dajes daj 1000 pa mu kupi ljudski nesto :D
[ Pioneer cdj 200 @ 16.06.2011. 09:55 ] @
Citat:
44250: Zato što je "učiteljima" cifra "500" najvjerovatnije smiješna,kao i svim profesionalcima bilo koje "fele". :D

Pa da, kažem, ja sam dao 540 € samo za player. Ako hoće cijelu pravu opremu i misli se ozbiljno time baviti, potrosit ce puno love al to moze na kraju isplatit.

Jedan decko kojega znam je dao 1700€ za opremu (s time da nije kupovao razglas), znaci dva playera CDJ-200, Pioneer mikseta i uzo je neki modul za povezat sve to na laptop i zapravo tu opremu koristi kao MIDI controler. Vjezbao je doma svaki dan i naucio i vec je dobio posla kao DJ na nekoliko strana i sad ce to lagano isplatit sve.

Ali ako za pocetak se misli samo igrat i vjezbat doma, a ne planira potrosit puno novca, onda bi mu mozda najbolje rijesenje bio MIDI controller a ako pocne radit kao DJ ili nesto, poslije ga proda i kupi pravu opremu ili tako nesto. Neznam, nisam ni ja toliko iskusan jer nisam nikad radio kao DJ niti znam dovoljno. Ja se uglavnom igram doma i raspitujem oko tog polja. Al sve ovisi o tome koliko ozbiljno se on misli time baviti i koliko novca je spreman potrosit. DJ-ing je skup hobi.

A sto se ozvucenja tice, kod nas ti je uglavnom ovako: svaka diskoteka ili kafic koji zovu DJ-eve imaju svoje ozvucenje. Cak i svoju opremu, al ti mozes donijet svoju. DJ voli da je glasno kad miksa, al ako brat ima dobar sustav doma, to ne mora kupovat ako nece. Ovaj gore sto sam naveo koristi dva 3-sistemska zvucnika od neke linije, Kenwood pojacalo 5.1 i u paraleli Logitech 2.1 sustav i super mu je cak i za manje zurke.

A za DJ Barzu ste mozda i culi (barem ovi iz Hrvatske), svirao je prije Guette u Zagrebu prosle godine. To mi je drug, on ima dvije povece kutije i pojacalo 2x300W, al to ne nosi van iz stana jer gdje god dode pustat, vec postoji ozvucenje.

Saljem ti na PP.
[ Pioneer cdj 200 @ 16.06.2011. 10:08 ] @
PS: sjetio sam se i ovog: http://audiopro-croatia.com/me...kat=24&kat=67&art=7463

Taj se meni sviđa :P Ali ti sve-u-jednom ne znam koliko su kvalitetni. Ovaj ima miksetu, dva playera (koji sviraju CD/MP3 i imaju USB za svirat sa flash memorija, dock za iPhone/iPod i sa njih svira te MIDI controller). To ti je bas sve-u-jednom.

Al ako oce bas zaozbiljno i kvalitetno, nema tu do Pioneera (i Guetta svira na Pioneeru :P). Mislim da je on Bog i batina, barem sto se playera tice. A od mikseta, dobre su jos Allen&Heath. Za Behringer nisam cuo bas lijepe rijeci (vidi se i po cijeni, a kolko para toliko i muzike) a za ove ostale ne znam.

I da, onaj Hercules MIDI controller sto sam ti dao, sad je izasao i novi: http://audiopro-croatia.com/me...kat=24&kat=67&art=7549

A ako se recimo i odlucite za MIDI controller, ima ih jos pa nek se dobro raspita. Tu su slabiji modeli Herculesa, jedan je i bez zvucne, pa Numark itd.

Mogao bi i kolega forumas lazyman da kaze ponesto, on se time bavi.
[ zeoN_Rider @ 16.06.2011. 10:44 ] @
A šta mislite o Vestax miksetama?
[ Pioneer cdj 200 @ 16.06.2011. 11:11 ] @
Citat:
zeoN_Rider: A šta mislite o Vestax miksetama?

O njima ne znam puno ali vidim da im daju samo riječi pohvale, i uspoređuju ih sa Allen&Heath i Pioneerom što znači da su dobre Nekako sam stekao utisak da su Allen&Heath najbolje, barem što se kvalitete zvuka i izrade tiće, al su zato i jako skupe pa ih nazivaju "kraljevskim miksetama"

EDIT: kad ste već spomenuli Vestax, imaju i oni MIDI-eva: http://www.vestax.com/v/produc....php?cate_id=8&parent_id=0
[ zeoN_Rider @ 16.06.2011. 11:22 ] @
Samo da napomenem da je materijal upotrebljen u Vestax miksetama veoma kvalitetan.
[ lazyman @ 16.06.2011. 12:35 ] @
Pozdrav, evo i ja malo da pomognem.

Ako je u pitanju cifra do 500€, za ove potrebe to stvarno nije mnogo, pa jedino što dolazi u obzir je neki kontroler. Mislim, za tu sumu se može uzeti i komplet plejeri+mixeta, ali neki Numark ili Gemini, ali ne bih to preporučio pošto su loše izrade, a kad se pokvari nema tu neke popravke, pošto su predviđeni da se bacaju, pa nema ni delova a niko neće da se bakće sa tim.
...

Ustvari, da ne pišem sad bez potrebe, pitaj ga šta bi voleo, da li dolaze kontroleri u obzir ili mora komplet plejera, za možda malko više mogu se naći neki osnovni modeli Denon plejera, koji su kvalitetni..

A sad ću samo da pobrojim marke mikseta i plejera, tržište na koje pretežno ciljaju, i moje utiske:

Niža klasa / jeftinije - Behringer, Gemini, Numark - slabiji zvuk generalno, mada je više problem slaba izrada i loš kvalitet delova

Srednja klasa - Ono od vestaxa što se prodaje kod nas, cene do 500€, pošto oni imaju i vrhunske stvari. Ja bih ovde pobrojao i Pioneer, ali ne zbog kvaliteta izrade, nego ekvilajzera koji mi se kod njih ne sviđa. Tek poslednji digitalni modeli ovde su pogodak, ali Pioneer generalno baš zavrće uši sa cenama, mislim da su ozbiljno precenjeni, mada su jedina sprava koja može vratiti pare iznajmljivanjem :) . Tu su i većina modela od Korg-a i Denon-a

Visoka klasa - svi Allen&Heath, Rane, Ecler, Soundcraft-ov Urei, uglavnom cena to i govori - sve vrhunska izrada, kvalitetni delovi, odličan ton, mogu raditi 100 god.

Za plejere - opet su u jeftinima Numark i Gemini, i problem su loša izrada i generalno sa njima je malo teže i raditi, prosto se ne ponašaju kako treba.
u Sredini su Vestax plejeri. Dobra izrada, može se raditi na njima, ali ton im je diskutabilan.
Vrh klasa - samo dva igrača - Pioneer i Denon, s tim što na Pioneer-u kod nas svi hoće da rade, Denon nije baš popularan, i tu mislim da su dva razloga. 1 - kasnije se pojavio i 2 - uglavnom su sve svoje bolje sprave zakomplikovali nepotrebnim opcijama, što za pijane/odvaljene DJ-eve nije baš neka prednost :) . I Pioneer ima tu prednost što uglavnom uvek radi kad se uključi :) Kvalitet izrade odličan, ja trenutno imam CDJ-800MKII, desilo mi se i da proliju 0,5 litre piva na njega i radio je (i dalje radi ok), samo je malo brljavio te večeri (naravno, očistio sam ga posle). I druga stvar, jedino se Pioneer oprema može iznajmiti, pa ima šanse da izađe najjeftinije.
[ Pioneer cdj 200 @ 16.06.2011. 13:18 ] @
Vidim Pioneer miksete si uvrstio pod srednju klasu. Čudno mi je to, budući da vidim svi kad nastupaju uglavnom imaju Pioneere. Sad kod nas je bio SpringBreak i bili su David Guetta, DJ Rene Rodrigezz, Darius & Finlay i još neki resident DJ-evi al mislim da su svi imali Pioneere.

A što se playera tiće, samo riječi hvale. Ovaj moj stvarno nikad nije zaštekao. Kad god ga upališ odmah krene i odaziv je odličan. Npr. namjestim na njemu CUE točku i ćim pritisnem CUE odmah kreće iste stotinke, dok na kompjuteru nije tako. Tamo kao da kasni, loš odaziv. Ja sam si preko homemade 3-kanalne miksete spojio player i laptop sa VDJ i kad prelazim sa laptopa na Pioneer, bez sync funkcije se savršeno uskladi, dok s playera na laptop uglavnom fulam jer laptop jednostavno kreće kasnije. Ja udarim SPACE na beat al od samog početka nisu usklađeni, iako BPM namjestim vrlo precizno, i isto tako i CUE točku.
[ lazyman @ 16.06.2011. 14:38 ] @
Kod Pioneera ništa sem DJM-800 i jačih modela baš mi i nije nešto. Radio sam sa DJM-400, 500, 600 i ne mogu da ih smislim, 800tka je solidna. Ali sve to zato što mi se njihov eq ne sviđa, prosto ne seče na pravim tačkama. Uglavnom, DJM-800 ćeš danas videti na najviše velikih žurki. Ali po zvuku, uvek su bili osrednji, a po kvalitetu izrade su odlični.
E sad, to su detalji koje uglavnom ne možeš ni skontati bez dobrog ozvučenja.