[ borkostar @ 16.06.2011. 11:07 ] @
Ja sam vec pokrenuo temu sa mojim problemima
Kupio sam ovaj uredja da bi prvo proverio dali sa jednog kompa na kome je on nakacen mogu da uhvatim moj adsl(koji ima wifi)

Kao prvo u podesavanjima rutera do kojih se dolazi kada se u tcp/ip postavi ovako
" slika prikacena na dnu poruke"

Onda ima da se izabere
AP cilent
Ap router
AP

Ja uzaberem AP client jer mi je neko tako rekao :)

Uhvati uredjaj mreze i pronalazi i moju koja je sifrovana. Ja kada je uzaberem nemam mogucnosti nigde da upisem sifru, a na ostale mreze koje nisu sifrovane se isto nakaci ali interneta nema
Gde ja to gresim?
Uredjaj sam postavio na tavan, doveo mu napajanje sa adapterom koje je ubodeno u svičer. Sa svičera jedan kablić)utp) ide do uredjaja a drugi kablić(utp) do kompa
U rasporedu kablova na sviceru se ne moze pogresiti jer kada se postave drugacije uredjaj ne radi(ne sijaju lampice)

Taj utp kabal sto mi dolazi do kompa je uboden u integrisanu mreznu karticu. Dali je tu problem?

Probao sam i sa lap topom da isto ubodem utp u njega umesto u komp ali desava se isto, mreze ima ali internet ne radi i za moju mrezu netrazi sifru

Molim vas pomagajte provodim svo vreme zezajuci se sa ovim ali bezuspesno

Jos jedna napomena. Kada se udje u podesavanje rutera na 192.168.1.1 ima da se izabere zemlja medju kojima srbije nema i izabrana je USA i kanal na broj6. Dali je to dobro?
[ mantas @ 16.06.2011. 11:16 ] @
kao prvo kada sve podesis sto se tice ap-a tj kada izaberes SSID UREDJAJ NA KOJI SE KACIS,podesavanja mrezne kartice vrati na automatic ip i dns..sto se tice zemlje i kanala posto si u klijent modu to ti ne igra neku ulogu i kod mene je na u.s.a.
sto se tice enkripcije unosenje password-a za zeljenu mrezu to radis u ap-u:
[ borkostar @ 16.06.2011. 11:27 ] @
pa moja sifra na mrezi ima 10 brojeva, jel to wep wap i koliko bita to ima
Malo mi je cudno sto ove free mreze ne mogu da nahvatam
[ mantas @ 16.06.2011. 11:45 ] @
mrezna podesavanja stoje na statckamoras dozvoliti da ti DHCP dodeli sve mrezne parametre takva su podesavanja u 99%slucajeva..znacu automatic ip i dns u podesavanjima mrezne kartice...
[ borkostar @ 16.06.2011. 11:46 ] @
probao sam da uhvatim komsijsku mrezu koja je bez sifre i koju sa obicno tp wifi karticom na usb hvatam bez problema, sa ovim čudom nemogu da je uhvatim
To sto si mi rekao da vratim IP na automatic to do sada nisam radio i sada sam probao ali na ikonici mreze stoji zuti trougao
[ mantas @ 16.06.2011. 11:52 ] @
probaj da samu ip adresu od ap-a promenis?kakva podesavanja prikazuje mrezna kartica kada si stavio na automaic ip...ovo moze da ide daleko imas nekoga da to uradi umesto tebe posto nekontas bas ovo koliko vidim...
[ borkostar @ 16.06.2011. 12:01 ] @
probao sam i adresu od Ap-a da menja od 192.168.1.2 do 192.168.1.100
ali uvek isto

e sad ja izaberem neku mrezu koja nije sifrovana, imam ih desetak sa dobrim signalima po decibelima

to izaberem sto u syrvay izaberem mrezu i pritisnem save, izadjem iz toga i u tcp/ip vratim na obtain an IP i DNS na automatic
i onda krene opet da se konektuje(ikonica) ali sada ne uspeva, kao kada je signal slab otprilike

jel to dobro radim?
a uzgred i nemam koga da pozovem da mi to sredi. Mislis da bi se ja zezaao treci dan sa ovime?
ja bi najvise voleo da to proradi ali negde neku gresku pravim

uz to pokusavao sam i na drugom kompu i na lap topu ali svugde je isto
[ mantas @ 16.06.2011. 12:14 ] @
to je ok sto radis tako bi i trebalo,ali ako si password upisao u ap-u ne mozes se konektovati na mrezu koja nema isti kljuc prikazi sva podesavanja mrezne kartice kada se nakacis na neku mrezu daj print screen..
pogledaj ovu opciju kada se nakacis na neku pristupnu tacku..
[ borkostar @ 16.06.2011. 12:31 ] @
evo ovo dobijem

[ borkostar @ 16.06.2011. 12:34 ] @

i onda vratim IP i DNS na automatic i vise nemam ikonicu mreze koja je plava nego koja pokusava da se konektuje
i onda izbaci baloncic sa onim losa ili slaba konekcija
[ mantas @ 16.06.2011. 12:37 ] @
ovo znaci da si konektovan kada promenis podesavanja mrezne kartice na automatic ip trbalao bi da dobijes podesavanja od uredjaja na koji se kacis...
[ borkostar @ 16.06.2011. 12:41 ] @
da znam, jer ja cim vidim mreze znaci da uredjaj hvata mreze
ali mi je sumnjivo ono AP, AP ruter i AP client
ja izaberen cilent i imam uputstvo i sve je cini mi se dobro ustelovano ali negde nesto koci a ne znam sta :(

i to na 3 kompa isto i to mi ne ide u glavu
[ mantas @ 16.06.2011. 12:52 ] @
jedino sto mogu da ti kazem da ako imas TeamViewer pogledas podesavanja mog ap-a pa vidis gresku ili ako postoji mogucnost da ja probam da podesim tvoj...
[ borkostar @ 16.06.2011. 12:56 ] @
pa nemam to
jel bi ja to trebao da instaliram pa da ti preko toga udjes u moj taj uredjaj i probas da nastelujes?
pristajem na sve samo reci
[ mantas @ 16.06.2011. 12:58 ] @
da to je free software koji omogucuje takve stvari ali postoji problem tvoj ap mora da je spojen na racunaru koji ima internet..posto verovtno nemas dve mrezne kartice u racunaru ne znam kako je izvodljivo..
[ borkostar @ 16.06.2011. 13:00 ] @
ja imam integrisanu mreznu
kod caleta u kompu imam mreznu koja je u pci slotu
jel mogu da je skinem i ubacim kod mene pa da to nekako radi?
[ mantas @ 16.06.2011. 13:07 ] @
da moglo bi ali ce onda windows prijaviti multiple network ,a tu mora malo podesavanja mada mozes da probas..jednostvnije u ovom slucaju je da pogledas podesavanja mog ap-a posto su isti samo je razlika u firmware-u...pa da vidis gde gresis cak uporedno da podesavas...
[ borkostar @ 16.06.2011. 13:10 ] @
pa moze, mogao bi ja to da pogledam
ali ne znam dali cu se snaci
vidim da treba neke sifre ja tebi da dam i ti meni pa to onda tako funkcionise?
[ themungos @ 16.06.2011. 13:15 ] @
Pogledaj jos jednom kablove, meni je to bio problem, cim sam video i ispravio sve radi ok.
Ako sam dobro razumeo na tavanu ti je uredjaj, sa tavana ide UTP kabal do PoE iz PoE ide u komp.
Kod podesavanja uredjaja idi prvo redom, jer nekad zaglupi i misli da je sve upamtio.
Daj ako nije problem SC stranice status, da vidimo sta tu pise.
Mozda ti je mreza ranije memorisana pa je pamti bez kljuca ili sa nekim drugim kljucem.
Mozda je na ruteru ukljucena zabrana preko MAC adrese?
[ borkostar @ 16.06.2011. 13:15 ] @
moj id je 725 650 383
a pasvord 8880
[ mantas @ 16.06.2011. 13:23 ] @
evo podesavanja mog ap slika po slika

ovde je adresa za pristup ap-u moze biti 192.168.xxx.xxx

kod mene je u brige modu ti stavi na klijent

meni je dhcp ugasen posto drugi uredjaj radi dhcp za celu mrezu

[Ovu poruku je menjao mantas dana 16.06.2011. u 14:41 GMT+1]
[ themungos @ 16.06.2011. 13:29 ] @
daj SC prve strane STATUS
[ borkostar @ 16.06.2011. 13:39 ] @
buraz moj ima nas adsl preko wifi i kod njega sam povezao uredjaj ovaj o kojem pricamo
tako da se sa onim programcicem moze spojiti kod njega i pristupiti tim podesavanjima?

[ mantas @ 16.06.2011. 13:47 ] @
pogresan ti mod koliko vidim slika je dosta losa...
[ themungos @ 16.06.2011. 13:56 ] @
u wireless moras imati i
SIGNAL .......
stavi mod AP Client Router
pa ponovo ucitaj mrezu
DHCP enable
channel auto (u slucaju da nije na ruteru neki definisani kanal)
Wireless Mode.... Client (with SSID), pa uctaj mrezu

pa da vidimo jel radi.

[ borkostar @ 16.06.2011. 14:02 ] @
cekaj sad :)
vas dvoje mi dajete razlicite informacije
Da se razumemo ja u quick setup stavim na AP cilent i to se desava
kada ga stavim na AP ruter sve se ubaguje i moram resetovati ruter
a kada stavim u AP onda tek imam opciju da kliknem point to point i tu trebam dve mreze da ubacim ali ni onda ne radi
[ mantas @ 16.06.2011. 14:05 ] @
hajde ti lepo kazi sta i kao povezujes i sta taj ap treba da radi ovo traje predugo i mikrotik bi podesili vec..
[ themungos @ 16.06.2011. 14:06 ] @
5110g AP Client Router
ruter stavi u AP Router
i ono sto sam u predhodnoj poruci rekao.
pa probaj, kod mene tako radi.
Mantas ima svoja podesavanja pa probaj i njegova, jedno od ta dva ce ti sigurno raditi.

[ borkostar @ 16.06.2011. 14:30 ] @
Citat:
mantas: hajde ti lepo kazi sta i kao povezujes i sta taj ap treba da radi ovo traje predugo i mikrotik bi podesili vec..

povezujem se da preko uredjaja primam komsijske signale

themungos

postavio sam tvoja podesavanja "DHCP enable" sto je ranije bilo na disable i sada kada u tcp/ip stavim IP i DNS na automatic ikonica mreze vise nije sa trouglicem nego kao da je uhvacen signal :) ali interneta nema :(
[ mantas @ 16.06.2011. 14:38 ] @
tebi je problem default gateway dobro pogledaj slike koje sam ti poslao i ako ti internet treba samo za taj racunar gledaj slike koje su okacene previse komplikujemo tako jednostavnu stvar...
[ borkostar @ 16.06.2011. 14:47 ] @
da ali ja kada stavim u quick setings na ap rputer meni se uredjaj ubaguje

sada mi uopste nije jasni sta ja treba da postavim u quick setip?
AP client
Ap router ili
AP

I sta se stavlja u operation mode

Ja kada stavim u AP client ja nemam opciju point to point kao na tvojim slikama
kada stavim u AP router uredjaj se ubaguje i nemogu se povezati sa njim dok ga ne resetujem

ovde sam lose gledao slike i nisam video da si izmedju slika postavio tekst

[Ovu poruku je menjao borkostar dana 16.06.2011. u 16:08 GMT+1]
[ borkostar @ 16.06.2011. 15:01 ] @
evo ovako postavim sve kao po slici (ne bukvalno, toliko razumem)
i ono sto je napisano pored slika ispostujem
Uredjaj je AP client modu
i kada to odradim odradim i tcp/ip i mreze sada ima na ikonici ali interneta nema
[ mantas @ 16.06.2011. 15:27 ] @
konektujes se na svoj uredjaj??opcija wireless mode survey kada ti se pojavi lista pristupnih tacki sa desne strane ima connect i kada to uradis pogledaj status stranicu:
kom mene je bridge mod to je nebitno kod tebe ce biti klijent.i ako imas link sa baznom stanicom kada prebacis podesavanja mrezne kartice na auutomtik ip i dns to mora da radi probaj na svom modemu da budes skroz siguran...to je to i nema tu velike matematike....dhcp iskljuci...

[Ovu poruku je menjao mantas dana 16.06.2011. u 16:38 GMT+1]
[ borkostar @ 16.06.2011. 16:00 ] @
siguran sam da ja to dobro radim i sve je podeseno kako treba
kada stavim IP i DNS automatic sada imam pristupa i uredjaju zato sto je ikonica kao da ima signala i mogu i dalje stelovati
ali interneta nema
[ themungos @ 16.06.2011. 16:35 ] @
kad si uradio moja podesavanja jel si resetovoa komp, nekad to pomaze.
mozada komsije imaju zabranu preko MAC adrese pa zato ne mozes na internet a imas konekciju.

Evo jos jednom:

Ruter:Wireless Ruter, channel auto (na oba uredjaja), i pazi na tip zastite

WA5110g--AP Client --
Wireless Mode.... Client (with SSID), pa uctaj mrezu
DHCP enable.
Obicno XP SP2 ne bi trebao da ima problema sa mrezom, mada su retki slucajevi,
ali su se resavali instalacijom SP3.
[ borkostar @ 16.06.2011. 17:39 ] @
ma sta sve nisam radio :(( i resetovao i komp i sebe i mnoge stvari, mucim se evo drugi ceo dan i mislim da nije problem do mene

Citat:
Ruter:Wireless Ruter, channel auto (na oba uredjaja), i pazi na tip zastite

???

ap client jeste
client sa ssid jeste, ucitam moju mrezu sa koje sam skinuo sifru, pun je signal :)

dhcp enable jeste a kad se stavi disable nece ni da pojavi ikonicu sa mrezom

sp2 nemam, imam sp3
znaci problem je u tome sto ja ikonicu da je mreza prisutna imam ali mreze u stvari nema

E sad jedno zapazanje:
postavio sam uredjaj u AP

pronasao svoju mrezu, restartovao komp i pojavila se mreza. Kada sam hteo da udjem u 192.168.1.1 da vidim na koju sam mrezu nakacen nije htelo u podesavanja od TP -a nego u ADSL telekomova podesavanja ulazi
to mi nije bilo jasno kako i kada sam probao ponovo vise nisam uspeo
[ themungos @ 16.06.2011. 17:46 ] @
ako si mislio na podesavanja TP-5110g
onda kucaj 192.168.1.254 ako sam te razumeo

a da nisi nesto cackao pa TP5110g namestio na def.getw na 192.168.1.1 pa ima istu adresu kao ADSL,
vrati je na fabricku 192.168.1.254
[ borkostar @ 16.06.2011. 18:06 ] @
sad cu sve uslikati i nakaciti sve slike samo da vidim kako mogu da ubacim onako lepe slicice da se sve vidi kao sto je ubacivao mantas
[ themungos @ 16.06.2011. 18:12 ] @
uslikaj i ruter i TP5110g
Ako hoces dozvoli meni da probam preko Team Viewer
[ borkostar @ 16.06.2011. 18:32 ] @
hocu dozvolicu ti ali to moram na bratovom kompu jer on hvata trenutno signal preko wifi adsl
a ovo cu mu povezati na mrežnu pa ako tako moze probacemo

samo da prvo ubacim slicice sto sam uslikao ;)
[ borkostar @ 16.06.2011. 18:49 ] @
prilikom povezivanja sa TL 5110g

posle podesavanja postavim ovako

[ themungos @ 16.06.2011. 19:05 ] @
ajmo sada ruter, nesto ne valja cim u
Wireless nemas SIGNAL
Channel stavi na AUTO
[ borkostar @ 16.06.2011. 19:09 ] @
mislis ono sto je na kanal6

tu se ne moze staviti auto samo brojevi
[ themungos @ 16.06.2011. 19:36 ] @
skini najnoviji firmware, imas sa sajta TP-Linka, tu moze kanal Auto
[ borkostar @ 16.06.2011. 19:38 ] @
o tome sam razmisljao ali nisam smeo :P
sad cemo i to probati
[ borkostar @ 16.06.2011. 20:10 ] @
nesto se poremetilo sa novim firmware om:(
sad nemogu uci u podesavanja
[ borkostar @ 16.06.2011. 20:32 ] @
radi podesavanja ali na adresi 192.168.1.254 :P
ali i dalje isto

ima u prilogu slicica kako izgleda status kada stavim IP i DNS na autimatic

i sada mi je chanal na automatic u ovom novom
[ vkoja @ 16.06.2011. 23:12 ] @
Probaj da pod dhcp seting stavis start ip adres umesto 192.168.1.100 od 192.168.1.1 do 192.168.1.200
[ borkostar @ 16.06.2011. 23:18 ] @
svaki predlog je dobro dosao
ali ovo nije normalno da ne moze obican korisnik ustelovati
samo tu nesto nevalja
probacu i too
[ borkostar @ 17.06.2011. 00:23 ] @
ni to ne pomaze :(
[ themungos @ 17.06.2011. 02:55 ] @
daj da vidiimo podesavanja rutera, ovo 5110g ti je dobro podesen.
[ borkostar @ 17.06.2011. 05:03 ] @
gde da to vidimo?
ja sem ovoga nemam ni jedan drugi uredjaj
[ themungos @ 17.06.2011. 07:12 ] @
pa onaj na koga se kacis na internet, onaj sto je veza sa 5110g
onaj sa adresom 192.168.1.1
[ mantas @ 17.06.2011. 08:12 ] @
probaj da ih stavis u bridge posto je to i naj bolja solucija za ovu situaciju ali onda uredjaji moraju da rade na istim kanalima sto se tice wireless-a..ali ne znam da li taj telekomov uredjaj podrzava bridge tj ap+bridge mod...
[ anon250940 @ 17.06.2011. 08:57 ] @
Kad se konektujes na AP da ga podesavas, na mreznoj kartici na racunaru
sa kojeg se konektujes treba da upises samo IP adresu i subnet masku.. a gateway i dns ti netrebaju!!

Takodje IP adresa treba da bude iz opsega u kojem je AP.
Dakle ako je AP 192.168.1.1 ili 192.168.1.254 ( ne znam koji ti je firmware
ali od 4/8/2010 ova druga ip adresa je defaultna) , znaci to su dvije
razlicite adrese ali u jednom opsegu i ti mozes
da stavis adresu svog racunara npr.192.168.1.5 ili sl.

Neznam zbog cega stavljas adresu svog racunara 192.168.125.4 ??

Vjerovatno zbog toga imas problema sa pristupom uredjaju..
[ borkostar @ 17.06.2011. 09:52 ] @
to jos nisam probao da gateway ostavim prazan
ali u uputstvu pise da se upise
znaci ako sam dobro razumeo u IP adres upisem 192.168.1.1(ili.254, zavisi od fr... a ja sam ubacio najnoviji)
subnet mask se sam upise kada kliknem misem na to polje
a gateway ostavim prazan

onda nastelujem uredjaj na 192.168.1.1(ili .254), ugasim to i u tcp/ip IP adresu i obtain dns stavim na automatic
resetujem komp i to bi trebalo biti to?
[ anon250940 @ 17.06.2011. 10:05 ] @
Ne ne, na racunaru mora biti drugaciji zadnji broj adrese u odnosu na router jer nemogu biti dvije iste adrese na mrezi kao ni dva ista imena racunara pretpostavljam da to znas.. znaci stavi racunaru neku drugu adresu poput 192.168.1.2 ili sl.
Gateway ti netreba kad podesavas router, a kad pristupas routeru preko browsera kucas adresu routera i to je to.
[ borkostar @ 17.06.2011. 11:23 ] @
postavio sam IP 192.168.1.54
subnet mask 255.255.255.0
default gateway prazno
usao u brovseru na 192.168.1.254

nastelovao sve i izasao stavio tcp ip na auto, restartovao komp i opet isto sve
[ borkostar @ 17.06.2011. 11:38 ] @

[ anon250940 @ 17.06.2011. 11:46 ] @
Znas sta jos uradi, tamo u podesavanjima AP-a otidji na one opcije DHCP-a i upisi gateway da ti bude ustvari adresa kojom pristupas routeru , a u DNS -ove stavi 8.8.4.4 i 8.8.8.8 ( to su odlicni besplatni dns-ovi od googla ) , kad to odradis snimi postavke na AP-u i onda ponovo stavi na mreznoj na racunaru da pokupi automatski adrese i pokusaj onda na internet izaci.. ako neide, ugasi AP i racunar pa ponovo upali i pokusaj izaci na net.. javi ako nece opet.

EDIT: Zaboravih da napomenem, jel ti problem da se konektujes na onaj nacin kako si ranije nesjecam se cime si se uspijevao konektovat i da nam uradis print screen konekcije ili da napises koje si adrese dobio na toj free mrezi na kojoj si konektovan.. tu bi se trebali vidit svi parametri te mreze na koju se konektujes , poput mreznog opsega u kojem se dodjeljuju adrese klijentima, pa onda gateway i naravno dns serveri ce takodje da se vide pa nam to ovdje lijepo napisi.. to je takodje od velike pomoci da nam napises!

[Ovu poruku je menjao bojan.javorac dana 17.06.2011. u 12:56 GMT+1]
[ borkostar @ 17.06.2011. 12:00 ] @
jednom sam uspeo da se konektujem kada je bilo u modu AP a ne u ap client

sad ce slike kako sam ovo uradio

[ borkostar @ 17.06.2011. 12:04 ] @
ovako je isto kao sto je i bilo
[ anon250940 @ 17.06.2011. 12:38 ] @
U druze nisam to mislio da uradis.. ti si stavio gateway na AP-y da ti bude ustvari adresa tvog racunara...
Nismo se skontali nikako, treba da ostavis na AP-u u tim DHCP podesavanjima sve kako jeste sad podeseno osim tog gateway-a , koja ti je adresa kad se logujes na AP ?? E tu adresu upisi tu u gateway na AP-u , dakle NE U RACUNARU !!
A na racunaru stavi "Obtan an IP automatically" i takodje "Obtain DNS automaticallly" ali to uradi nakon sto ovo gore uradis na AP-y!!!

Poslije toga restaruj racunar i javi sta se desava..

Sad bi trebalo da ti radi i internet i da mozes pristupit AP-u bez da rucno kucas parametre..

NAPOMENA:

Nisi nam dao print screen one konekcije na taj otvoreni wireless da vidimo koji su parametri na toj wireless mrezi na koju se konektujes.. mislim da mozemo pogrijesit i ako stavljamo istu IP adresu tvog AP-a kao sto je tamo adresa od tog AP-a na koji se kacis.. dakle i to nam ovdje ispisi pa da rijesimo ovu gungulu.. :) samo polako i bez sikiracije :) treba zivaca ali uspjeh je zagarantovan :)
[ borkostar @ 17.06.2011. 12:59 ] @

[ tox master @ 17.06.2011. 13:45 ] @
Kako ti je ip adresa racunara i gateway ista ip adresa?
Ne moze to tako da radi.
Ti si se izgleda skroz pogubio u svim ovim objasnjenjima.
Najbolje da ti to neko zacas sredi preko team viewera jer se ovo razvuklo na 4 strane a stvar je banalna.
[ borkostar @ 17.06.2011. 13:55 ] @
evo sad sam sredio da nije ista adresa

a kako preko tim wiewera
neko mi je to bio predlagao ali izgleda da to nece moci a skinuo sam taj program
[ borkostar @ 17.06.2011. 14:09 ] @
evo sad je ovako i opet nista

jbga pogubio sam se neko mi kaze da izaberem mod AP umesto AP cilient i ja provedem 4 sata sa tim i samo napravim jos vece sra*e i onda ne znam ni kako je bilo

[ borkostar @ 17.06.2011. 15:05 ] @
ja znam da ja vama delujem kao izgubljen slucaj ali stvarno se trudim i mreza mi treba a u te dns sdn ip tcp se bas slabo razumem

pa ako ima neko iz okoline panceva ili iz bg da donesem ovu moju skalameriju i komp da mi to usteluje i da zaradi neki dinar?
[ tox master @ 17.06.2011. 15:23 ] @
Idemo ispocetka...
Koja je ip adresa uredjaja na koji hoces da se zakacis sa tim tvoji ruterom?
Jesi li u svim ovim pokusajima ikad pokusavao da pingujes svoj ruter,ruter na koji se konektujes bezicno i neku adresu na netu da vidis gde je prekid?
[ borkostar @ 17.06.2011. 16:18 ] @
ljudi ja te termine bas ne poznajem najbolje, zato sam i dodao 100 slika da se vidi o cemu se radi i da se isprave moje greske

e sad spojim sam uredjaj kao AP a ne kao ranije sto je bio AP client
i restartovao komp i uhvatio moju mrezu i lepo se moze na internet
medjutim kada se povezem na neku drugu mrezu, signala ima, skajp sija i mogu se slati poruke ali interneta nema

sada je u tome problem
[ borkostar @ 17.06.2011. 16:24 ] @
radio sam ono ping iz komandera
[ borkostar @ 17.06.2011. 17:09 ] @
ima li neko da preporuci nekoga da mi ovo nasteluje, ja ne znam ni gde da trazim nekoga
[ borkostar @ 17.06.2011. 19:52 ] @
ljudi moji hvala svima na pomoci
odgovor i resenje problema je nasao moj burazer na pc berzi forumu a resenje je :

Citat:
ovako reset uredjaja na fabricki default, tvom kompu das staticku ip adresu 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 i konektujes se na uredjaj onda u netvorks ides lan pa promenis 192.168.1.1. u 192.168.10.1 restartujes, ona na tvom kompu promenis na 192.168.10.100 ip adresu. ponovo se konektujes na uredjaj kucanjem 192.168.10.1 u pretrazivac, ides quck setup wan setup odaberes dinamic ip,. predpostavljam da ruter tvog burazera podesen da automatski daje adrese odnosno da mu je dhcp ukljucen.onda ides wirless-wirlessmode-klijent, ove odaberi mac of ap na dnu strane survey kad nadjes mrezu koju hoces conect. ponovo se vratis na wirless pa security setings pa odaberes enkripciju koja ti odgovara WEP ili WPA WPA2 ili sta vec i tu ukucas sifru, pitaj burazera koju je enkripiju postavio i ti moras isto, ako ti posle ovoga neradi net imas ozbiljan problem daj adresu na mail ako si blizu da dodjem da podesim
[ anon250940 @ 17.06.2011. 22:54 ] @
Bitno da je rijeseno !! :)
[ tox master @ 18.06.2011. 01:06 ] @
Znao sam da ce biti neka banalnost na kraju.
Bitno je bilo promeniti opseg na ruteru da se ne poklapa sa onim na uredjaju na koji se konektuje.

A da,bitno je da je reseno,kao da sam ja imao problema ovih par dana citajuci ovu temu.
[ borkostar @ 18.06.2011. 07:34 ] @
mislite da je meni bilo lako :(

muim se i mucim a nista

koprcao sam se kao riba na suvom :P

bitno da se sada moze druga IP hvatati i sada ce biti nova tema za signal na malo vecoj daljini