[ themungos @ 16.06.2011. 17:01 ] @
| Pozdrav.
Par komsija i Ja imamo malu Wireless mrezu.
Kod mene na krovu je antena TP-Link TL-ANT2415D Outdoor omni antena 15 dBi na 2.4GHz, N-type (F) connector - 50 oma, sa kablom CDF 200
duzine 3 metra (koju cu zameniti za 1,5 m).
Ispod krova je ruter TP-LINK743ND nakacen na ovu antenu, a on je spojen sa ADSL-om.
Kompletan sistem je na 2,4 GHz.
Kod komsija je TP 5210g i za sada sve radi savrseno.
Ruter radi u modu Wireless Router a TP 5210g u Client Router Mode, i nas trojica (kasnije ce biti osomorica) imamo internet.
Ono sto je problem sto mi je ruter u krovu gde su velike vrucine preko 40 C, a njegova radna temperatura je do +40C.
Da li postoji neko resenje (osom da krov izolijem) da ruter spustim u prizemlje (prostorija ispod krova) gde nije tolika vrucina.
Ako bih uzeo duzi kabal izgubio bih na signalu. Kod komsija TP 5210g ima PoE pa utp kabala ide i do 20 metara.
Drugo pitanje sta mi predlazete da se uzme (finansije nisu za sada problem jer ce nas biti osmorica i svi podjednako ucestvujemo) u slucaju prosirenja mreze.
Hvala. |
[ mantas @ 16.06.2011. 21:03 ] @
nista mu nece faliti zbog vrucine stoje uredaji godinama tako na tavanu,ako vec vidis da imas problem mada cisto sumnjam ubaci jedan aktivni cooler..za prosirenje mikrotik routerboard...
[ themungos @ 17.06.2011. 02:50 ] @
jel mozes mi reci koji model preporucujes mikrotika
[ mantas @ 17.06.2011. 07:55 ] @
433 rb je mozda malo prejak za vasu situaciju (8 klijenata)ali bolje uzeti njega.. moze i 411AR ali razlika u ceni je minimalna razlikuju se u tome sto 411 AR ima integrisanu wi-fi karticu na 802.11b/g standardu,433 nema integrisanu ali tu mozes staviti 3 mini pci kartice...
[ I AM BORGS @ 17.06.2011. 10:18 ] @
nemoj da se sekiraš za visoku temperaturu rutera na tavanu. ja isto imam wireless uređaj na tavanu gde su visoke temperature a zimi niske. konkretno u 11 mj. 2010 sam mjerio temp. na tavanu je bila 13c a vanjska 7c.sada pre neki dan isto sam merio na tavanu 32c a vani 27c -znaci kod mene visa za oko 5c (sve sam merio bas na uređaju ,sa službenim i baždarenim termometrom ) jedino nisam merio u pol zime kad je bilo najhladnije- bilo mi mrsko.ali cu da merim akoooo ??? bude 35 i više celzija. pa ako bas dođe temperatura blizu 50 c , mada neverujem, onda cu mozda!!! staviti neki ventilator.
pozdrav !!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.