[ Nuh @ 17.06.2011. 18:44 ] @
| Upravo sada zavrsavam prvi razred gimnazije i ono sto mene zanima jeste da me neko iskusni posavetuje oko sledeceg:
Dal je bolje i korisnije vezbati iz Veneove zbirke ili iz Matematiskopa.
Znam da je najbolje vezbati iz obe,ali po vama koja bi bila prava literatura za drugi razred.
Hvala Unapred!!!! |
[ Sonec @ 17.06.2011. 18:48 ] @
Venea sam imao, ok je. Al na mene su mnogo veci uticaj ostavile Krugove zbirke, po njima smo i radili nastavu u srednjoj, i ja sam poprilicno zadovoljan.
[ edisnp @ 17.06.2011. 18:58 ] @
Slazem se da je Vene ok al' Moje licno misljenje je da je Matematiskop dosta slozeni od Venea.
Citat:
Sonec: Al na mene su mnogo veci uticaj ostavile Krugove zbirke
.
Posto i ja idem u Gimnaziju bas me zanima gde bih mogao da nabavim te krugove zbirke.
[ Sonec @ 17.06.2011. 19:07 ] @
Verovatno u knjizari, sta znam...
http://www.knjizara-studentski-trg.co.rs/krug.php
,
MATEMATIKA 1 zbirka zadataka i testova za 1. razred gimnazije i tehničke škole
Živorad Ivanović, Srđan Ognjatović - KRUG
MATEMATIKA 2 zbirka zadataka i testova za 2. razred gimnazije i tehničke škole
MATEMATIKA 3 zbirka zadataka i testova za 3. razred gimnazije i tehničke škole
MATEMATIKA 4 zbirka zadataka i testova za 4. razred gimnazije i tehničke škole
[ Sherlock Holmes @ 17.06.2011. 19:32 ] @
Ja sam zavrsio drugu godinu gimnazije prirodno-matematickog smera i takodje se dosta interesujem za dodatno znanje iz matematike, kao i oblasti programiranja. Mi u skoli radimo po Veneovoj zbirci i ona je sasvim solidna, nemam neke zamerke, a skoro sam uzeo u biblioteci dve knjige- Matematiskop 4 i 5 i tu ima dosta stvari koje smo radili u drugoj godini, planiram da to provezbam, obe knjige, zatim oblasti za prijemni ispit, tu ima dosta dobrih zadataka, i nabavicu jos neke knjige tipa za algebru, geometriju, trigonometriju itd. Aaa, za prijemni sam nasao zbirku zadataka koje dobijaju djaci koji idu na pripreme na MATF i ima dosta dobrih zadataka, ima komplikovanih, tako da smatram da ce mi to biti sasvim dovoljno za ovaj raspust, usput i C/C++. Naime, savetujem ti da koristis sto vise literature iz matematike, mozes naci nesto i u bibliotekama, ne moras kupovati sve. Sto se tice Krugove zbirke, nesto mi ne izgleda da je bolja od Veneove jer se Krugova, sto se moze videti iz prilozenog linka, koristi u tehnickim skolama. A, mislim da se matematika dosta ozbiljnije izucava u gimnaziji prirodno-matematickom smeru neko u tehnickim skolama. Ali, nije ni Krugova na odmet da se predje. Zamolio bih one koji su imali vise iskustva sa raznovrsnom literaturom iz matematike da se jave i usmere nas ka pravom putu.
[ edisnp @ 17.06.2011. 19:57 ] @
@Sherlock Holmes:Ja sam sad zavrsio prvi razred,istog smera kao i ti.Ako te bas interesuje dodatno znanje iz matematike,a u pitanju je teorija brojeva,trebao bi narucit knjigu iz te oblasti koju izdaje drustvo matematicara srbije,imam tu knjigu i mnogo je dobra,i zahtevna.
[ Sonec @ 17.06.2011. 19:58 ] @
A izvini, jesi ti koristio Krugovu zbirku ili samo to pricas napamet....
Ja sam zavrsio prirodno-matematicki smer, sada studiram matematicki fakultet - teorijski smer, i nista mi Krugova zbirka nije odmogla u znanju, i to je jedna odlicna zbirka...
[ Sherlock Holmes @ 18.06.2011. 09:39 ] @
Nisam koristio, ali par njih mi je reklo da nije zbirka nista specijalna. Uzecu za par dana Krugovu zbirku za drugu i mozda prvu godinu, pa cu pregledati. Nisam ni ja rekao da Krugova zbirka odmaze u znanju matematike. U svakom slucaju bolje je procitati sto vise literature.
[ pitomir @ 18.06.2011. 09:46 ] @
Ja sam sad zavrsila gimnaziju, a radila sam i po Veneu i po Krugu. Mislim da je Veneova zbirka donekle zahtevnija i mozda malo kvalitetnija od Kruga. Jedino sto bih joj zamerila je veliki broj gresaka u resenjima, dok sa Krugom to nije slucaj.
[ igor tomic @ 18.06.2011. 15:30 ] @
neam pojma o tim vasim zbirkama... ali da se nadovežem , evo vam jedan odlican program za radit matematiku, besplatan je ima prijevod na srpsko-hrvatskom :) sve zivo racuna !
http://www.geogebra.org/cms/
Pozdrav gimnazijalci
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.