[ RollingStone @ 14.02.2004. 05:00 ] @
Evo posto sam vec krenuo s pitanjima, a vidim da ovdje ima ljudi koji poznaju svoju struku zaista dobro, onda da nastavim. ;) Naime, moje znanje do sada je ograniceno na male projekte u okviru faksa ali nisam na zalost imao prilike da radim i steknem iskustva o tome kako se to radi u industriji. Zato sam razmisljao o na primjer jednoj jednostavnoj aplikaciji kao sto je za videoteku (ne vise njih povezanih, vec samo jedna). Ono sto me najvise interesuje je vjerovatno kako se cuvaju podaci u jednoj takvoj aplikaciji, da li se podaci pisu u fajl (prepisijuci podatke iz jednog "kontejnera" koji sadrzi podatke recimo svih clanova) kao sto smo vecinom cinili na faksu ili su ti programi povezani s bazom podataka pa se podaci u nju upisuju? To je jedna mala dilemica koja mi se mota po glavi, znam da djeluje pomalo glupo, ali nisam imao prilike da pricam s nekim o tome pa i ne znam..Inace je to jedan problem kada zavrsis faks a nemas odakle da pokupis iskustvo. To me malo brine i pred ovaj intervju koji me ocekuje. :( Hvala svima unaprijed na odgovorima. |