[ Kosta ******um Rex Persia @ 24.06.2011. 16:30 ] @
Imam jedan problem i ne znam kako da ga resim, jer nije bas jednostavno jer nije moj kompjuter u pitanju. Instalirao sam jos pre nedeljui dana sestri Windows 7 x32 SP1, ali nece uopste da prepozna stari PCI interni US Robotics modem 56k, pa prema tome ne može se ni napraviti dial-up konekcija...

Gde da nadjem ove drajvere za dial-up modem za Windows 7 SP1 i kako to da oni nisu po defaultu uključeni u Windows 7 instalaciju ?

Ne znam tacno koji je tip internog US Robotics modema u pitanju,ali kupljen je 2004. godine.

Inače, komp je 2.5 godine star, Athlon 64 X2 je u pitanju sa 2 GB DDR2 memorije i Ati Radeon 5570 grafikom. Da li ima neke veze što ni LAN nije prepoznat ?
[ Miroslav Cvejić @ 24.06.2011. 18:36 ] @
Da li postoji šansa da je modem stradao pri nekojod grmljavina u poslednje vreme?
[ calexx @ 24.06.2011. 22:14 ] @
Windows modemi se teško samo tako detektuju, prvo budu prepoznati kao Simple Communication Controler (pod Other device) pa mu tek tada uvaljuješ drajver. Da li postoji ovako nešto?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 25.06.2011. 01:42 ] @
Da,da,calex,bas tako nesto postoji u Device Manageru ali opet ne znam kako da mu instaliram drajver...ima li ko resenje ?

Prilicno je bitno jer u suprotnom,moja sestra ce ostati skroz bez neta. A ona nece da joj vratim Windows XP jer se skroz zaljubila u Win 7.

P.S. Modem nije stradao od grmljavina,jer je neposredno pre instalacije Windowsa 7, na XP-u radio bez problema.
[ calexx @ 25.06.2011. 09:02 ] @
Otvoriš Properties za taj sumnjiv uređaj i uradiš Driver update. Pre toga moraš da imaš drajvere, probaj sa onim za XP jer će verovatno da rade. Ili potraži na USR sajtu ako imaju posebne za sedmicu.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 25.06.2011. 20:52 ] @
Hvala,ali za to moram da se dobrano pomučim jer ne znam tačnu oznaku za taj interni 56k modem, pa moram da odem sutra do sestre da otvorim njeno kućište i da pročitam sa modema koji je model u pitanju, i da pogledam koju matičnu ploču ona ima da bi skinuo nove drajvere za Windows 7 za nju, zbog LAN-a jer ni on nije prepoznat.

[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.06.2011. 01:57 ] @
Ne mogu da verujem da je tako slaba podrška za ove starije modeme...našao sam neke drajvere ali izgleda samo za XP.

E sad, ko zna da li će to da radi na Win 7 x32 bita...trebam da probam i vidim.

Ovo jeste smešno,znam to,ali šta ćete kada neko nema novca ni za najjeftiniji ADSL već se hvata za slamku koja je najjeftinija.

Inače, modem se zove, zj ima oznaku: USR263094-OEM a na sajtu US Roboticsa ima oznaku samo 3094.

[ miki069 @ 28.06.2011. 19:49 ] @
Ne znam od koga očekuješ "podršku" za drajvere:
- Microsoft zabole q za sve, a kamoli za neki prastari US Robotics PCI modem;
- US Robotics ih više ne proizvodi, a ispoštovali su 5 godina podrške.

Ista stvar je i za Creative Live 5.1 i slične praistorijske muzičke kartice.
Nema, niti će da bidne.
[ gigamg1 @ 28.06.2011. 20:25 ] @
mozes da iskopas xp drajver pa da probas. Po neki drajveri sa xp-a mogu da se iskoriste na win7