[ bogdan.kecman @ 26.06.2011. 01:50 ] @
imam 5 manjih assemblija u kojima imam delove koji imaju po jednu ili dve ose slobode .. mogu da se mrducaju kako treba kada otvorim taj assembly... sada kada pravim "glavni" veliki assembly u koji ubacujem cudo tih manjih sve ono sto se mrducalo u tom assembliju kada je otvoren "samo on" sada je zalokovano u velikom assembliju ...

da li je to "limit", "tako treba", ili ima negde neka opcija gde mogu da kazem da me pusti da mrducam te stvari u subasembliju ?
[ [ivans] @ 26.06.2011. 10:27 ] @
Ovo nije limit vec tako treba. Zamisli da imas veliki sklop sa 1000 delova bez podsklopova. Pri svakom rebildu program bi trebao da odradi sve relacije koje si napravio u tom sklopu i to bi dugo trajalo. Ovako se izvrsavaju samo relacije sklopa, a podsklop se smatra kao da je jedno telo i relacije u podsklopu se ne izvrsavaju sve dok se u tom podsklopu nesto ne promeni. Program ti omogucuje da podsklop proglasis da je fleksibilan ali to treba izbegavati jer mogu da se jave problemi. Postupak je sledeci:

Klikni na podsklop i izaberi "Component Properties". U prozoru izaberi Solve as "Flexible". Sada mozes da pomeras delove podsklopa.

Pozdrav
[ bogdan.kecman @ 26.06.2011. 13:07 ] @
Potpuno mi ima smisla da je "default" ponasanje da je subassembly rigidan ali se ubi trazeci da vidim da li mogu da promenim to za pojedinacan sub assembly (u sklopu koji ima 50tak podasemblija meni treba samo 2 da mi budu flexible, ni to nije neophodno al je donekle korisno)

hvala