[ d.veljko83 @ 26.06.2011. 14:30 ] @
[ d.veljko83 @ 26.06.2011. 14:30 ] @
[ zeoN_Rider @ 26.06.2011. 15:22 ] @
Neki amp. 2 x 100 W.
[Ovu poruku je menjao zeoN_Rider dana 26.06.2011. u 16:33 GMT+1] [ d.veljko83 @ 26.06.2011. 16:56 ] @
Citat: Vako nesto? http://cgi.ebay.com/L20-Audio-...main_0&hash=item1c1417f793 http://cgi.ebay.com/L10-Audio-...main_0&hash=item1c145f399e Mada pre ovo drugo. Ovde puno ljudi radilo i legenda, to mi isto pada na pamet, najslabija verzija mozda? U svakom slucaju potrudicu se da nadjem jos jedan hladnjak. [ zeoN_Rider @ 26.06.2011. 19:22 ] @
Ovaj drugi mi je primamljiviji!
[ 1OXB @ 26.06.2011. 20:26 ] @
Recimo da ja imam strasan dizajn koji bi se uklopio sa tim komponentama, ali je prototip! Smes li sa tim da se uhvatis u kostac?
[ d.veljko83 @ 26.06.2011. 20:26 ] @
[ 44250 @ 26.06.2011. 20:38 ] @
Ta druga mi baš liči na APEX-ove pločice,njegov stil...
Citat: 1OXB: Recimo da ja imam strasan dizajn koji bi se uklopio sa tim komponentama, ali je prototip! Smes li sa tim da se uhvatis u kostac? d.veljko? ![]() [ d.veljko83 @ 26.06.2011. 20:38 ] @
Citat: 1OXB: Recimo da ja imam strasan dizajn koji bi se uklopio sa tim komponentama, ali je prototip! Smes li sa tim da se uhvatis u kostac? Sto se tice volje posle sigme mogu da kazem sa zadovoljstvom. Upustio bi se u tu avanturu samo uz odgovarajuci backup, jer ako dodje do neceg nepredvidjenog ja to mogu samo da gledam. Posle par uradka jedino u cemu sam malo bolji je drzanje lemilice. Plocice su jos jedan problem, koji cu nadam se brzo prevazici, jer me gotovo vise sramota posle ovoliko vremena da ne umem da je nacrtam. Ima lepa tema ovde, poceo sam da se interesujem u vezi toga, pa se nadam da ce doci i to na svoje mesto. Ako ima neka dobra dusa da to odradi i ubrza (odmah mi Viktor pada na pamet) moglo bi to da stigne zajedno sa plocicama za flatbt u narednih 10-15 dana. Znaci jos jednom, bilo bi mi zadovoljstvo da na ovaj nacin isprobamo nesto novo. [ 44250 @ 26.06.2011. 20:42 ] @
Citat: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ viktor1986 @ 26.06.2011. 20:44 ] @
Meni je ovaj prvi primamljiviji!
[ zeoN_Rider @ 26.06.2011. 20:46 ] @
Citat: d.veljko83: Bez obzira na to sto prvi ima 4 para u izlazu? Ma bez veze su montirani. Citat: d.veljko83: Sto se tice volje posle sigme mogu da kazem sa zadovoljstvom. Uh dobro je da je i to završeno. Citat: d.veljko83 Posle par uradka jedino u cemu sam malo bolji je drzanje lemilice. Znaci jos jednom, bilo bi mi zadovoljstvo da na ovaj nacin isprobamo nesto novo. ![]() [ 1OXB @ 26.06.2011. 20:50 ] @
E pa vidi ovako, to je prototip a to znaci da ja to nisam probao u praksi - to ti je jasno? Recimo da ja vec imam dosta izgradjen osecaj da li ce nesto da radi i da valja i mislim da ovo hoce... i da radi a i vrlo da valja. To je dosta daleko iznad klase tih KIT-ova koje si nameravao ali i od Legenda. Ja sam vec uradio dizajn stampe-plocice tako da i to dobijas gotovo a i ne bi valjalo da sam dizajniras plocicu jer se radi o dizajnu takvog kvaliteta da bi lose smisljena plocica mogla da degradira krajnje rezultate.
Sta ja imam od svega ovoga - nekoliko stvari: - u nedostatku vremena i mogucnosti da sam to probam, dobijam mogucnost da potencijalno dobar dizajn ugleda svetlost dana - jos jednog mladjeg drugara ovako "na kvarno" uvlacim sve dublje u vode samogradnje iz kojih ce se tesko iskobeljati - kad se sve zavrsi, objavljujemo SVIMA dobar dizajn i oplemenjujemo audio bratiju jos jednim lepim kandidatom za samogradnju Sve dok se projekat potpuno ne zavrsi, nikome i nigde ne dajes i ne objavljujes fajlove, osim recimo Viktoru da ti napravi plocice. Ako sve to moze ovako,reci! [ viktor1986 @ 26.06.2011. 21:00 ] @
Citat: d.veljko83: Sto se tice volje posle sigme mogu da kazem sa zadovoljstvom. Upustio bi se u tu avanturu samo uz odgovarajuci backup, jer ako dodje do neceg nepredvidjenog ja to mogu samo da gledam. Posle par uradka jedino u cemu sam malo bolji je drzanje lemilice. Plocice su jos jedan problem, koji cu nadam se brzo prevazici, jer me gotovo vise sramota posle ovoliko vremena da ne umem da je nacrtam. Ima lepa tema ovde, poceo sam da se interesujem u vezi toga, pa se nadam da ce doci i to na svoje mesto. Ako ima neka dobra dusa da to odradi i ubrza (odmah mi Viktor pada na pamet) moglo bi to da stigne zajedno sa plocicama za flatbt u narednih 10-15 dana. Znaci jos jednom, bilo bi mi zadovoljstvo da na ovaj nacin isprobamo nesto novo. Ne znam koji je to Borin dizajn(da nije BYTHOS?)ali verujem da Bora ima vec nacrtanu plocicu za to pa prema tome nije potrebno bilo koje crtanje vec samo izrada plocice. Tu sam ja ako ti nesto treba, pisi samo ovde ili na mejl. Vec sam ti pisao za jednog coveka iz Nisa sto pravi plocice za oko 3 dana, ali bez rasporeda i ostalih stvari. [ 1OXB @ 26.06.2011. 21:07 ] @
Ne, nije BYTHOS. Bio bi to prevelik zalogaj za njega... uz svo postovanje ali momak ipak za sada ima premalo iskustva i znanja da bi se izborio sa BYTHOS-om!
Ovaj ponudjeni dizajn sam nazvao "SIGE" i ocekujem da recimo i SIGMI moze da "udari čvrgu"! ![]() [ 44250 @ 26.06.2011. 21:09 ] @
Boro,imam i ja jedan trafo snage 450W ali je izlazni napon oko 2x45VAC(ne sjećam se najtačnije) što bi dalo oko +/-65VDC poslije ispravljača i kondezatora.
Da li novi dizajn može da radi na tolikom naponu? Ako može,imam volju i strpljenja da sačekam objavljivanje nakon prvenca kojeg će nadam se uraditi d.veljko . U međuvremenu imam ja šta da radim... ![]() [ 1OXB @ 26.06.2011. 21:19 ] @
@44250
Mogao bi ali bi trazilo niz izmena vrednosti komponenata. Tom tvom napajanju bi vise odgovarao moj GAMMA-3 dizajn, takodje prototip i takodje sa vrlo lepim osobinama. [ d.veljko83 @ 26.06.2011. 21:21 ] @
Citat: 1OXB: E pa vidi ovako, to je prototip a to znaci da ja to nisam probao u praksi - to ti je jasno? Recimo da ja vec imam dosta izgradjen osecaj da li ce nesto da radi i da valja i mislim da ovo hoce... i da radi a i vrlo da valja. To je dosta daleko iznad klase tih KIT-ova koje si nameravao ali i od Legenda. Ja sam vec uradio dizajn stampe-plocice tako da i to dobijas gotovo a i ne bi valjalo da sam dizajniras plocicu jer se radi o dizajnu takvog kvaliteta da bi lose smisljena plocica mogla da degradira krajnje rezultate. Sta ja imam od svega ovoga - nekoliko stvari: - u nedostatku vremena i mogucnosti da sam to probam, dobijam mogucnost da potencijalno dobar dizajn ugleda svetlost dana - jos jednog mladjeg drugara ovako "na kvarno" uvlacim sve dublje u vode samogradnje iz kojih ce se tesko iskobeljati - kad se sve zavrsi, objavljujemo SVIMA dobar dizajn i oplemenjujemo audio bratiju jos jednim lepim kandidatom za samogradnju Sve dok se projekat potpuno ne zavrsi, nikome i nigde ne dajes i ne objavljujes fajlove, osim recimo Viktoru da ti napravi plocice. Ako sve to moze ovako,reci! Veoma mi je jasno sta znaci prototip. Upravo zbog toga sam i pomenuo backup ako ne daj boze zatreba. U vezi ostalog sto se mene tice dogovoreno je. Citat: 1OXB: Ne, nije BYTHOS. Bio bi to prevelik zalogaj za njega... uz svo postovanje ali momak ipak za sada ima premalo iskustva i znanja da bi se izborio sa BYTHOS-om! Ovaj ponudjeni dizajn sam nazvao "SIGE" i ocekujem da recimo i SIGMI moze da "udari čvrgu"! ;) Dobro je da nije Bythos, 46-48 aktivnih elemenata ako se dobro secam. Preveliko je to... [ 44250 @ 26.06.2011. 21:27 ] @
Prosto mi neugodno da pitam,ali:
Citat: 1OXB: @44250 Mogao bi ali bi trazilo niz izmena vrednosti komponenata. Tom tvom napajanju bi vise odgovarao moj GAMMA-3 dizajn, takodje prototip i takodje sa vrlo lepim osobinama. Da li je to ponuda ili... ![]() [ viktor1986 @ 26.06.2011. 21:29 ] @
Citat: 1OXB: Ne, nije BYTHOS. Bio bi to prevelik zalogaj za njega... uz svo postovanje ali momak ipak za sada ima premalo iskustva i znanja da bi se izborio sa BYTHOS-om! Ovaj ponudjeni dizajn sam nazvao "SIGE" i ocekujem da recimo i SIGMI moze da "udari čvrgu"! ;) Ma nema teorije da "udari cvrgu", suvise je mali pa sumnjam da ce da dohvati! :)Ako i bude tako, Sigma ce istog momenta da ode na modifikaciju u vidu utrostrucavanja izlaznih tranzistora i prelaska u A klasu, da vidimo onda ko ce kome da "udara cvrge"? :) Evo sta sam nasao na google-u! [ 44250 @ 26.06.2011. 21:37 ] @
U poslednjih sat vremena 15/18 poruka i 212 pregleda ove teme!
![]() ![]() [ 1OXB @ 26.06.2011. 21:49 ] @
Ha, ha, nema veze sa tim Viktore! Ime je sinonim sasvim drugacije prirode koja nema veze sa elektronikom i audiom u tehnickom smislu. Potrazi recimo negde pod "Gnosticizam" ili "primordial Tetrad"... ma ne zamaraj se i ne gubi vreme!
[ 1OXB @ 26.06.2011. 21:52 ] @
Citat: 44250: Prosto mi neugodno da pitam,ali: Da li je to ponuda ili... :) malo sam bezobrazan... Pa moze da bude, ali kao i u Veljkovom slucaju... samo ako si stvarno ozbiljan. Znam od nedavno sa koliko si se stvari uhvatio u kostac pa nisam siguran da bi ti ovo sad leglo?! [ zeoN_Rider @ 26.06.2011. 22:04 ] @
Samo jedno pitanje:
I da završite i kad' završitete pojačavače, šta će te raditi sa tim silnim pojčavačima ? Ipak je potrošeno vreme, materijal itd. [ 1OXB @ 26.06.2011. 22:09 ] @
Taj deo problema ja ne mogu da im resavam! To nek se sami izmere i odluce. Nikoga ni na sta ne teram ali ocekujem da ako se odluce i traze seme, da onda to i dovedu do kraja. Mislim da je posteno?!
[ 44250 @ 26.06.2011. 22:12 ] @
Kazite mi koja je sirina plocice i koliko tranzistora ima u izlazu,pa cu vam odmah znati reci da li bi se mogao prihvatiti tog rada ili ne. Za sirinu plocice pitam zbog hladnjaka kojeg vec imam,a za broj izlaznih tranzistora radi uparivanja i broja komada koliko bi ih trebao kupiti,tj cijene. Mogao bi se "pruziti" za oko 50 evra ovaj mjesec,a radio bi na tome vikendom. Trafo,grec i 4x 10 000uF imam,ako bi ovaj moj hladnjak odgovarao i ako bi 50 evra bilo dosta za plocicu elemenata,ja sam za. Naravno,uz uslove koje vi postavljate,to se podrazumjeva.
[ 44250 @ 26.06.2011. 22:17 ] @
Citat: zeoN_Rider: Samo jedno pitanje: I da završite i kad' završitete pojačavače, šta će te raditi sa tim silnim pojčavačima ? Ipak je potrošeno vreme, materijal itd. http://www.elitesecurity.org/t...u-kao-damping-za-zvucne-kutije osma poruka,mislim... Eto šta ćemo,napravićemo svako svoj muzej savremene umjetnosti! ![]() [ 1OXB @ 26.06.2011. 22:18 ] @
Plocica za GAMMA-3 je 226mm x 86,5mm i izlazni su na jednoj od duzih stranica a ima 4 izlazna para po kanalu (HEXFET-ovi IRFP240/9240)
Uopste nije bitno da se to brzo krene i da se odmah samo to radi. To sve vec neko vreme stoji pa ne smeta ako stoji jos malo. Radi ti sta ti je sada po planu, a kad budes spreman za ovo javi se! [ zeoN_Rider @ 26.06.2011. 22:23 ] @
Citat: Bolje nemoj prijatelju, jedan se prešao ![]() [ 44250 @ 26.06.2011. 22:24 ] @
Citat: 1OXB: Plocica za GAMMA-3 je 226mm x 86,5mm i izlazni su na jednoj od duzih stranica a ima 4 izlazna para po kanalu (HEXFET-ovi IRFP240/9240) Uopste nije bitno da se to brzo krene i da se odmah samo to radi. To sve vec neko vreme stoji pa ne smeta ako stoji jos malo. Radi ti sta ti je sada po planu, a kad budes spreman za ovo javi se! Dogovoreno. Već mi dimenzije pločice ne idu prema hladnjaku-uži je. Ma gdje je sad nikko...on bi ga do ujutro napravio i javio se prije podne sa prvim slušnim utiscima! ![]() ![]() ![]() Sad ću ga ja iscimati... [ 44250 @ 26.06.2011. 22:29 ] @
Citat: zeoN_Rider: Bolje nemoj prijatelju, jedan se prešao ![]() Ma nije se prešao,samo mu je hladan taj jedan spoljni zid! Izolovaćemo! ![]() ![]() [ 1OXB @ 26.06.2011. 22:31 ] @
Nista ti njega nemoj cimati... ovo su stvari koje ja ciljano radim sa manje iskusnima. Em meni valja jer se proba nesto sto ko zna kad bi ja (i da li bi uopste) stigao da probam, em se ti mladji i manje iskusni uce poslu i napreduju. Nikko to sve vec zna i to mu je samo fizikalija da sastavi jos jedno pojacalo... ne, to vi mladji treba da radite! "Mladji" misli se po stazu i iskustvu u elektronici!
[ d.veljko83 @ 26.06.2011. 22:32 ] @
Ja dado odgovor jos na prvoj stanici Boro. Kako dalje?
Sto se tice ozbiljnosti mislim da se po sferi mog interesovaja to vidi. Citat: zeoN_Rider: Samo jedno pitanje: I da završite i kad' završitete pojačavače, šta će te raditi sa tim silnim pojčavačima ? Ipak je potrošeno vreme, materijal itd. Zeone isto sto cu da radim sa sigmom, alephom, flatom (u planu ksa50, sipijev f5, hiraga) i jos ko zna kolko njih. Ovo je izvrsna prilika da se nesto nauci. Ja uvek mogu da kupim onaj kit sa e-bay, izlemim to spojim zicama, zasrafim u kutiju, postavim par slika i gotovo. I tu je otislo vremena i materijala. To bi se sve jedno desilo da se Bora nije javio. Ovako jos u situaciji kad je prototip u pitanju morace o tome malo vise da se prica-za mene odlicna prilika da nesto cujem. Ko ce da prica o alephu, 300 puta prezvakano. Svi oni koji nesto znaju vec znaju sve o tome. Ovo je sve to isto + sa svim prilozima i dezertom. Jos jednom Boro kako idemo dalje? [ 1OXB @ 26.06.2011. 22:36 ] @
Citat: d.veljko83: Ja dado odgovor jos na prvoj stanici Boro. Kako dalje? Jos jednom Boro kako idemo dalje? Lepo i lako! Sad mi posaljes direktan E-mail (da ne jurim gde su tvoji prosli mailovi) i ja uzvratim sa fajlovima! [ 1OXB @ 26.06.2011. 22:53 ] @
.... i sta sad bi...???
[ d.veljko83 @ 26.06.2011. 22:58 ] @
[ 1OXB @ 26.06.2011. 23:24 ] @
Stiglo i vec odgovoreno.
[ d.veljko83 @ 26.06.2011. 23:45 ] @
Citat: 1OXB: Stiglo i vec odgovoreno. Stiglo i kod mene. Poslao sam jos jedan mail pa posle toga krecemo. [ viktor1986 @ 27.06.2011. 09:14 ] @
Boro,
Imas li novosti od Radana Malbasica u vezi Gamme? Mislim da sam mu slao par mejlova ali jos nije krenuo da sastavlja, to je bilo pre godinu dana mozda... Jedno pitanje, zna li neko gde ima da se kupe tranzistori 2SC3423Y a da proizvodjac bude Toshiba i da bude 100% original? 2SA1360Y mogu da nabavim i da bude 100% original, pa ako neko zna gde ima da se kupi, osim u bdent-u, neka pise... [ 1OXB @ 27.06.2011. 11:44 ] @
Citat: viktor1986: Boro, Imas li novosti od Radana Malbasica u vezi Gamme? Mislim da sam mu slao par mejlova ali jos nije krenuo da sastavlja, to je bilo pre godinu dana mozda... Ne nemam vec duze vreme. Ja inace ne volim da pritiskam jer znam i sam koliko nekad mogu da naidju periodi kad nemas vremena ili volje ili te druge stvari okupiraju pa ti projekti stoje mesecima! Valjda ce se javiti. [ d.veljko83 @ 01.07.2011. 15:27 ] @
[ zeoN_Rider @ 01.07.2011. 18:43 ] @
Ti i tvoje žičenje elektrolita
![]() [ viktor1986 @ 01.07.2011. 19:08 ] @
Lepe su to potrebstine Veljkovicu! Kada ti budu stigle plocice za amp samo radi pazljivo i prema specifikaciji materijala sa rasporeda.Ako bolje pogledas semu, videces da je ulazni deo kao kod Lambe s'tim sto na kraju ima poboljsanja a izlazni stepen je kao... Jel si probao ove 2sc3601 i 2sa1407 na multimetru da vidis koliko im iznosi pojacanje kod nekoliko njih?
Slazem se sa Zeonom. Donekle te razumem jer nemas plocice pa si primoran da se snalazis... [Ovu poruku je menjao viktor1986 dana 01.07.2011. u 20:33 GMT+1] [ d.veljko83 @ 01.07.2011. 21:20 ] @
Citat: zeoN_Rider: Ti i tvoje žičenje elektrolita :) Zeone, muka naterala. Ti ne znas kolko su gadni ovi plavi! Kad sam ih vec uzeo sta drugo da im radim. Vise necu. Ovo je ionako samo privremeno. Sticice http://i11.ebayimg.com/02/i/001/07/f4/68b0_12.JPG i to neplanirano! Citat: viktor1986: Lepe su to potrebstine Veljkovicu! Kada ti budu stigle plocice za amp samo radi pazljivo i prema specifikaciji materijala sa rasporeda.Ako bolje pogledas semu, videces da je ulazni deo kao kod Lambe s'tim sto na kraju ima poboljsanja a izlazni stepen je kao... Jel si probao ove 2sc3601 i 2sa1407 na multimetru da vidis koliko im iznosi pojacanje kod nekoliko njih? 2sa1407: 149; 155; 158; 165; 159; 139; 163; 158; 169; 163. 2sc3601: 170; 161; 161; 168; 151; 165; 152; 155; 170; 155. [Ovu poruku je menjao d.veljko83 dana 01.07.2011. u 22:45 GMT+1] [ zeoN_Rider @ 02.07.2011. 00:48 ] @
Da si mi dao dimenzije Ja bih ti napravio pločicu ili dve.
[ 44250 @ 02.07.2011. 07:38 ] @
Citat: zeoN_Rider: Da si mi dao dimenzije Ja bih ti napravio pločicu ili dve. Takođe,sve što misliš da ti svojim skromnim znanjem i vještinom mogu pomoći a da se ne kosi sa Borinim uslovima,slobodno i bez ustezanja TRAŽI,tu sam! ![]() [ d.veljko83 @ 02.07.2011. 10:46 ] @
Citat: zeoN_Rider: Da si mi dao dimenzije Ja bih ti napravio pločicu ili dve. Citat: 44250: Takođe,sve što misliš da ti svojim skromnim znanjem i vještinom mogu pomoći a da se ne kosi sa Borinim uslovima,slobodno i bez ustezanja TRAŽI,tu sam! ;) E pa svaka cast! Sta drugo da kazem. Zeone, sa M5 inbusom mi bolje ide pa cu probati tu nesto da iskombinujem, neka ostane ovo za drugi put kada druge opcije nema. 44250, tvoja pomoc bi mi dobrodosla i za taj problem nemam alternativu. Posto bi se ovde potrudio bas, bas da odradim sto je bolje moguce probao bi sa uparivanjem. Ti si cinimi se vec pravio jednu takvu plocicu tj, uredjaj. Nemam osecaj koliko je to veliko i koliko vremena i truda treba (sam nikad nisam probao) da se uradi pa ne znam jeli mozda mnogo traziti tako nesto? Ako sam dobro shvatio, sema je prilicno univerzalna i zadovoljice mnoge potrebe. Ako bi takva jedna plocica mogla da se napravi nemas kojma kolko bi mi pomogao, ja se jos ne usudjujem da petljam sa kiselinama i ostalom hemijom. Ako bi to radio moralo bi u stanu, a to ninje bas pametno dok klinka trci i skace oko mene. Hvala VELIKO jos jednom Zeon, 44250!!! Kad ja budem mogo da pomognem sa ove strane, tu sam. [ 44250 @ 02.07.2011. 11:41 ] @
Nije problem,napraviću ti gotovu pločicu sa elementima,na tebi bi bilo da nabaviš transformator sa izlazom od 9VAC snage nekih bar 60W da bi to napajao. Uparuju se bipolarni pnp/npn tranzistori u mosfet-ovi p/n tipa,ne koristi se za uparivanje unipolarnih.
To bi moglo biti gotovo negdje do kraja sledeće nedelje,daćeš mi adresu i to ću ti poslati poštom,samo mi reci ako imaš preporuku na koji način se slični paketi šalju. Pozdrav! ![]() ( http://www.elitesecurity.org/t...-npn-pnp-fet-fet-mosfet-mosfet ) [ d.veljko83 @ 02.07.2011. 15:01 ] @
Citat: 44250: Nije problem,napraviću ti gotovu pločicu sa elementima,na tebi bi bilo da nabaviš transformator sa izlazom od 9VAC snage nekih bar 60W da bi to napajao. Uparuju se bipolarni pnp/npn tranzistori u mosfet-ovi p/n tipa,ne koristi se za uparivanje unipolarnih. To bi moglo biti gotovo negdje do kraja sledeće nedelje,daćeš mi adresu i to ću ti poslati poštom,samo mi reci ako imaš preporuku na koji način se slični paketi šalju. Pozdrav! ;) ( http://www.elitesecurity.org/t...-npn-pnp-fet-fet-mosfet-mosfet ) Ako nisu neki spec. delovi a cini mi se da nisu, bolje da posaljes samo plocicu mojoj svastiki ;) Samo stavi i semu pored da znam sta da nabavljam. To je cini mi se najlakse resenje. Podatke imas na pp. Sto se tice napajanja u nabavci sam delova za jedan univerzalni psu, njega bi koristio za testiranje raznih modula izlaznih stepena, dok ovde ne znam kolko bi se uklopilo sto se fice finog podesavanja. Jos ako bi mu dodao i stabilizaciju sa velikim i preglednim volt i amper metrima bila bi to korisna sprava. [ zeoN_Rider @ 02.07.2011. 15:11 ] @
Citat: d.veljko83Jos ako bi mu dodao i stabilizaciju sa velikim i preglednim volt i amper metrima bila bi to korisna sprava. Takva sprava je i više nego korisna! [ viktor1986 @ 02.07.2011. 15:32 ] @
Hvala na informaciji u vezi pojacanja 2SC3601 i 2SA1407 tranzistora. Jel su iz digikey-a bese? Dobro je, mozes da proberes potrebne parove.
[ zeoN_Rider @ 02.07.2011. 15:37 ] @
Viktore bio sam danas u novoj radnji Kelka, Marijana radi
![]() [ 44250 @ 02.07.2011. 16:16 ] @
Na odmoru!
[ zeoN_Rider @ 02.07.2011. 16:19 ] @
Mnogo se on nešto odmara?
[ viktor1986 @ 02.07.2011. 16:41 ] @
Nisam u mogucnosti do svratim do Kelco-a da vidim...radnju! Jos sam u fazi oporavka tako da cu najverovatnije porucivati postom. I ti si bre neki, slikas srafove a ne slikas ono sto treba!
![]() [ zeoN_Rider @ 02.07.2011. 16:49 ] @
Ono je slika zavrtnjeva iz Mikro Princa, a tamo samo muškarci rade.
[ d.veljko83 @ 02.07.2011. 17:14 ] @
Citat: viktor1986: Jel su iz digikey-a bese? Dobro je, mozes da proberes potrebne parove. Da, iz digija. [ d.veljko83 @ 07.07.2011. 16:45 ] @
[ viktor1986 @ 07.07.2011. 17:51 ] @
Odlicno Dragane. reci mi jel si zadovoljan kako su ispale one plocice od Milana? Ja ih nisam imao u ruci pa zato pitam. Kao sto sam ti i ranije napisao, moraces mozda na nekim mestima da prosirujes rupice ali veruem da to nije problem.
[ d.veljko83 @ 07.07.2011. 18:03 ] @
Citat: viktor1986: Odlicno Dragane. reci mi jel si zadovoljan kako su ispale one plocice od Milana? Ja ih nisam imao u ruci pa zato pitam. Kao sto sam ti i ranije napisao, moraces mozda na nekim mestima da prosirujes rupice ali veruem da to nije problem. Dobre su. Aleksandar mi je poslao cak i burgije od 1.5 i 1mm, s tim sto kolko se secam od ranije vec sam imao problema kod ovako malih brojeva da to fiksiram lepo u busilci. Pronasao sam komplet od 0.5 do 2.3mm gde ce bez problema to ici. E da, kupio sam i stonu busilicu ;) ![]() ![]() [ 44250 @ 07.07.2011. 21:22 ] @
Ova sa crvenim vrhom je neka novotarija zapada koja će kod nas doći tek za koju godinu?!? Daj nam neki info!
![]() [ d.veljko83 @ 07.07.2011. 21:50 ] @
Citat: 44250: Ova sa crvenim vrhom je neka novotarija zapada koja će kod nas doći tek za koju godinu?!? Daj nam neki info! :) Pa ide se vise na termicku obradu materijala... :) [ d.veljko83 @ 08.07.2011. 18:24 ] @
[ stefacabor @ 08.07.2011. 18:57 ] @
ko je autor ovih plocica? da li mozda mogu dobiti fajlove nekako? mislim na ove crvene FlatBT?
[ d.veljko83 @ 08.07.2011. 19:31 ] @
Citat: stefacabor: ko je autor ovih plocica? da li mozda mogu dobiti fajlove nekako? mislim na ove crvene FlatBT? Da nisi ti stefaca, iz Bora? [ viktor1986 @ 08.07.2011. 21:19 ] @
Ma sta ce ti stefaca, pa imas one crvene plocice?!
[ viktor1986 @ 08.07.2011. 21:23 ] @
Veljkovicu, jel ono za testiranje pojacala? Ti si bas ozbiljan u svemu.
[ d.veljko83 @ 08.07.2011. 21:31 ] @
Citat: viktor1986: Ma sta ce ti stefaca, pa imas one crvene plocice?! Ako je on onda zna dobro za 10XB i tebe a i ostalo kako ide tj. kome da se obrati. Citat: viktor1986: Veljkovicu, jel ono za testiranje pojacala? Ti si bas ozbiljan u svemu. Ozbiljnost sam nasledio od babe :) Neinduktivno omsko opterecenje, zvano dummy. [ stefacabor @ 08.07.2011. 23:09 ] @
hej, ja sam taj famozni stefaca :D. nego, ako tu to one prve plocice to imam jer sam ih zvanicno ja prvi pravio za boru i pokojnog pileta koji je ako se ne varam bio prvi koji je sklopio taj preamp i ujedno i sam uredjaj dobio ime po njemu.
lep rad to crveno cudo ;) [ zeoN_Rider @ 09.07.2011. 00:33 ] @
Gde si Aco iz Bora toliko dugo, bre?
[ viktor1986 @ 09.07.2011. 08:07 ] @
Da, to je ona standardna varijanta flat-a. Dodato je napajanje i nista vise. Lep rad naravno ali nije za najvecu ocenu...Zamerka se odnosi samo na raspored elemenata. Ako to zanemarimo onda su plocice zaista dobre.
Nema te nesto Aco? [ stefacabor @ 09.07.2011. 10:36 ] @
evo me drugari, hvala sto brinete :). pa tu sam u globalu, pratim Vas rad i citam teme. nesto nista ne radim pa i ne pisem toliko.
viktore, hvala ti na odgovoru [ 44250 @ 11.07.2011. 12:00 ] @
Ih kakva gomilica... :)
[ viktor1986 @ 11.07.2011. 14:52 ] @
Opa, stigli delovi iz mousera znaci? Lepo lepo...
[ 44250 @ 12.07.2011. 18:03 ] @
Dragane,slažeš li štogod? Pozdrav!
[ d.veljko83 @ 12.07.2011. 18:40 ] @
[ d.veljko83 @ 21.07.2011. 17:01 ] @
[ nikko @ 21.07.2011. 17:07 ] @
Citat: d.veljko83: Dobavih se i ovoga, da se izbegnu sve one zice i "lemljeni kondovi" ali su ovi malko veceg kapacita (nisam mogao da biram). Za A klasu idealno, sta u slucaju AB? Zna li se neki nacin kako najbolje upotrebiti ovako nesto? ![]() EROTIKA Koji plejboy:))))) [ stefacabor @ 21.07.2011. 17:49 ] @
Citat: Zna li se neki nacin kako najbolje upotrebiti ovako nesto? pokloni ih meni :) [ d.veljko83 @ 21.07.2011. 17:59 ] @
Prema misljenju kolege sa foruma ovo je previse kapaciteta po kondenzatoru za AB klasu, pa mi je preporuceno da se posavetujem sa nekim iskusnim. Mozda u kombinaciji sa kondom manjeg kapaciteta da bi se povecala brzina punjenja i praznjenja...
Lako je vama, ja pitam ozbiljno. @Nikko, nemoguce da ne dolazi nista na pamet sem Hugh Hefner-a :) [ zeoN_Rider @ 21.07.2011. 19:34 ] @
Podeli sa mnom i obojca imamo dovoljno
![]() [ 44250 @ 21.07.2011. 19:35 ] @
Načuo sam djelimične priče oko vrijednosti kondezatora u ispravljaču pojačala i jedna teorija kaže da valja imati što više visina kapaciteta od najmanje ka najvećoj da bi visoke frekvencije svojom brzinom punjenja "hranili" kondezatori manjeg kapaciteta a niske frekvencije kondezatori velikog kapaciteta. OK,sve mi to zvuči logično sve dok ne uzmem u obzir da su svi ti kondezatori vezani paralelno i to bakarnim pločama velikih poprečnih presjeka a samim tim i malih električnih otpora pa se pitam kako se kondezator manjeg kapaciteta brže napuni kad mu visinu napona diriguje njemu paralelno vezan kondezator znatno većeg kapaciteta vezan za istu granu? Ako neko ko to zna da objasni ima vremena i volje neka pokuša,takođe-rado bi čuo direktno poređenje ponašanja grupe kondezatora prema visini frekvencije koju pojačalo trenutno daje na izlazu u odnosu na jedan veliki poput ovih kod d.veljka. Nadam se da će se naći neko...
Inače,ovo je više od erotike...hard-kor druže! ![]() ![]() Pozdrav! [ peca26000 @ 21.07.2011. 23:28 ] @
Mozda lakse shvatis ako uzmes choper napajanje, gde je pogon od 30khz-60khz tu stoje znatno manji kondezatori po kapacitetu, dok 50hz trazi razumno vise za istu struju!
Po meni je sve to isto ali povratne struje na nizim frekvencijama, tesko ce resiti neki choper... Tebe zanima ovo pitanje. Citat: 44250:pa se pitam kako se kondezator manjeg kapaciteta brže napuni kad mu visinu napona diriguje njemu paralelno vezan kondezator znatno većeg kapaciteta vezan za istu granu? Ako neko ko to zna da objasni ima vremena i volje Vremena ima ali slabo za nas ''pezose'' tema je sarenog tipa, bicu slobodan u pisanju... Vezan kondezator za istu granu, sluzi da zaustavi vrtlozne VF struje koje se pojavljuju u samom velikom kondezatoru, koji nije u stanju da ih zaustavi, zbog velikih urolanih elektroda umocenih u elektrolit... Mozes videti cest primer, baci pogled na choper napajanje nekog kompjutera starijeg od 5 godina i bice ti sve jasno, zasto su naduveni kondezatori?! a nigde ne stoje posle brzih dioda kondezator i to onaj keramicki ( stede i tu ali prave stetu tamo posle ![]() Citat: 44250:Nadam se da će se naći neko... Inače,ovo je više od erotike...hard-kor druže! Žestok hard-kor! Eto neko i zestoko, uzmi primer skretnice u zvucnim kutijama, to se lakse razume, mada i ovo moje moze nekom da zatreba. [ d.veljko83 @ 22.07.2011. 00:08 ] @
Citat: Aleksandar je kroz svoj odgovor bolje definisao pitanje na koje i mene zanima odgovor. Na problematiku mi je ukazano ranije ali bez odgovarajuceg resenja pa sam pokusao da odgovor dobijem ovim putem. Analogiju u skretnicama ne kontam, mislim tematika je daleko van mojih domasaja. Jos za kraj da naglasim da sam za ceo pojacavac koji pokusavam da sklopim planirao 2 komada. Kao i uvek hvala na odgovoru. [ zeoN_Rider @ 23.07.2011. 17:33 ] @
E takvog te volim! Vidiš da umeš
![]() [ d.veljko83 @ 23.07.2011. 17:44 ] @
Citat: zeoN_Rider: E takvog te volim! Vidiš da umeš :) Ma nisam ja los samo sam malo stidljiv :D A obracene ivice? Kritikuj zeone sad ako smes! :) @10XB Ovo poprima neki oblik lagano, nadao sam se vasem odgovoru na pitanje od pre par postova, kako ga nema predpostavljam da je sve ovo zadovoljavajuce. [ zeoN_Rider @ 23.07.2011. 17:57 ] @
Citat: Moglo je i bolje, mislim bar bi Ja to bolje obradio ali u odnosu na onu prošlu koji si griz'o ![]() [ 44250 @ 23.07.2011. 19:15 ] @
Sve OK ali niko ni riječ o prednostima i manama kombinacije više vrijednosti konezatora umjesto jednog velikog. Vidim ja da će biti sati guglanja dok se ne nađe neki konkretan i upotrebljiv odgovor...opet...
[ peca26000 @ 24.07.2011. 11:04 ] @
Setite se sta je Bora vise puta pisao, bolje da ima vise kondezatora za zbir onog jednog.
Realno jedan veliki ne moze da se deli u koliko nemamo 2 komada ista... [ d.veljko83 @ 24.07.2011. 11:24 ] @
Citat: peca26000: Setite se sta je Bora vise puta pisao, bolje da ima vise kondezatora za zbir onog jednog. Realno jedan veliki ne moze da se deli u koliko nemamo 2 komada ista... Nije to zaboravljeno ni u kom slucaju, ovde se radi o tome da je finansijski faktor kao i uvek odlucujuci. Na jednoj strani stoji ispravljac povezan zicama i lemovima na sve strane a na drugoj elektroliti ogromnog kapaciteta nabavljeni po izuzetno povoljnoj ceni. Pitanje je sta je manje zlo i sta se moze uciniti sada da se ispravljac sa velikim elektrolitima ucini sto boljim. Oko toga se sve vrti ovde. [ zeoN_Rider @ 24.07.2011. 11:32 ] @
Ako mene pitate, a sigurno ne, JA sam za upotrebu elektrolita većeg kapaciteta eventualno svakom u paralelu blok od 1 Mikro farad.
Manje mesta zauzimaju a i lakše ih je ožičiti-opločati ![]() [ d.veljko83 @ 24.07.2011. 11:57 ] @
Citat: zeoN_Rider: Ako mene pitate, a sigurno ne, JA sam za upotrebu elektrolita većeg kapaciteta eventualno svakom u paralelu blok od 1 Mikro farad. Manje mesta zauzimaju a i lakše ih je ožičiti-opločati :D Evo konstruktivnog predloga! Radice sve to i bez ikakvih dodataka, ali to je zeone onaj crv sto nikad ne spava. Razumes sigurno kako je imati punu vrecu pitanja sta, kako, zasto... Postoji li jos nesto sem tog bloka u ovom mom slucaju? Nikad mi nije bila jasna funkcija otpornika u power granama izmedju elektrolita. Kazu pravi pi-filter? Ja nemam takvu kombinaciju elektrolita ovde ali mozda nije lose da se pojasni. Dakle HVALA! [Ovu poruku je menjao d.veljko83 dana 24.07.2011. u 13:34 GMT+1] [ d.veljko83 @ 27.07.2011. 17:52 ] @
Ako nemam esr-metar, a c-metar nema taj opseg, kako sem punjenja i praznjenja elektrolita i pracenja vremena da isprobam doticni kondenzator?
Vreme je bilo manje ili vise prema racunici. [ d.veljko83 @ 10.08.2011. 15:31 ] @
Napajanje je reseno po principu kakvo je takvo je i boljeg nema. Ali nije to razlog zbog koga se javljam vec pruzanje male info da tema ne bi skroz zamrla a ljudi pomislili da se odustalo.
Oba kanala su kompletirana. Jedan kanal sviri da tako kazem, i u fazi je testiranja i podesavanja. Potrebna je odredjena oprema da bi se testiranje obavilo valjano (ne moze sve preko stapa i kanapa) pa neko vreme dok to ne obezbedim nece biti mnogo pisanija ovde. Drugi nazalost ceka oporavak od havarije. [ 44250 @ 10.08.2011. 17:28 ] @
[ d.veljko83 @ 10.08.2011. 18:32 ] @
Citat: 44250: :):):) kh-h :p pa kad si siledžija... :D:D:D http://www.youtube.com/watch?v=sATgyzEAk_0 A sad pijem da "ublazim bol"... [ 44250 @ 10.08.2011. 18:39 ] @
Eh, a ovamo se zaklinje u "http://www.youtube.com/watch?v=kz_6jagv_D4"...ma priznaj da si narodnjak u duši!
[ 44250 @ 11.08.2011. 04:30 ] @
zeoN Rider sretan ti rođendan!
![]() [ d.veljko83 @ 11.08.2011. 08:07 ] @
[ nikko @ 11.08.2011. 08:51 ] @
Sve najbolje Zeone,jos puuuuuuno godina da nas uveseljavas na forumu:)))
Ono 18 godina si napunio*???:)))))) [ zeoN_Rider @ 11.08.2011. 09:52 ] @
Citat: nikko: Sve najbolje Zeone,jos puuuuuuno godina da nas uveseljavas na forumu:))) Ono 18 godina si napunio*???:)))))) Citat: d.veljko83: Pridruzujem se! :) Hvala na čestitkama. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|