[ deerabug @ 28.06.2011. 15:51 ] @
Naucila sam HTML i CSS i jednostavno je,sad pokusavam da provalim PHP i smarty o cemu svi pricate i ne snalazim se. Jasno mi je donekle zasto php i sta je ali odakle da pocnem...treba mi neko objasnjenje kao za ne-programera koji pokusava to da bude . mozda neki link... citala sam vec po nesto ali jos uvek ne znam od cega da pocnem. Uradila sam sajt u html-u uz koriscenje css-a u dreamweaveru...skontala tagove... ???
[ dakipro @ 28.06.2011. 17:57 ] @
A sta te konkretno buni? Ako vec nisi, kreni od primera koji su na zvanicnom smarty sajtu pa odatle dalje. Ako ne znas php niti imas neki kod na koji bi ubacila smarty ne znam kako ces uciti ovako suvoparno iskreno
[ deerabug @ 29.06.2011. 15:22 ] @
ne znam php i nije mi bas sasvim jasno zasto koristiti ako moze sve html...ali sam nesto nameracila da ga provalim . Svi programeri bi sad rekli da je glupost sto uopste pitam zasto php...ali kad bi mi to bilo jasnije...mozda bi bilo lakse poceti. www.pirografijamillis.com sam napravila (za muza ) . Sporije otvara background...ali koji bi razlika bila php i da li je ovde uopste potreban?
[ dakipro @ 29.06.2011. 15:31 ] @
Verovatno ti nije pitanje onda vezano za smarty, ali kratak odgovor. Za ovakav sajt kome se sadrzaj nikada ne menja ti ne treba php. Za sajt gde zelis da vlasnik sajta moze sam da menja sadrzaj (nema svako zenu koja ume/hoce/moze da menja sadrzaj iz dreamweavera ;) ) onda ti treba neki programski jezik, recimo PHP. Za blog, za forum, za facebook, za bilo sta sa logovanjem, za internu pretragu sajta, za dinamicki sadrzaj na stranicama, za bilo kakvu slicnu automatiku ti treba neki backend program u nekom od jezika, najcesce to biva PHP (da ne bude da kazem da mora php )
[ deerabug @ 29.06.2011. 15:35 ] @
Da, dobro,sad je malo jasnije. Hvala puno na odgovoru. Pozdrav