[ Goran H. @ 29.06.2011. 12:36 ] @
Zelio bih samo malo pomoci oko povezivanja dva racunara, tacnije dijeljenja internet konekcije. Moj teco ima ADSL konekciju 2Mbps i wireless router. Ja se nalazim na nekih 150-200 metara od njega. I zelio bih da dobijam, to jest da dijelim internet sa njim. I sada me interesuje kakve su mogucnosti, solucije za taj problem. On ima "neki" bezicni router bivajuci da se povezuje na net takodje sa laptopom (ima laptop i desktop pc). Sad me interesuje sta ja treba da uradim, i ako je moguce mi to objasniti detaljnije posto nisam bas upucen. Znam da je moguca solucija (teoretski) sa kvalitetnim LAN kablom (ali je meni to suludo) i opcija sa vanjskim antenama (previse robusno). Posto nisam bas upucen da li postoji neka solucija koja bi funkcionisala... a da je jednostavna i "ne zamarajuca" a da funcionise naravno. Model (pozeljnije modeli zbog dostupnosti). Opet da jos jednom napomenem. Nisam upucen tako da, ako moze u vise detalja. Raspitivao sam se u obliznjim IT shop-ovima, ali svi govore kako je 150-200 ogromna razdaljina i da mi nema nicega bez antena. Interesuje me nesto sto bi "obavljalo posao" obzirom da po mom misljenju, to nije neka velika daljina. Zahvaljujem. Goran H. |