[ slobo klajic @ 29.06.2011. 18:08 ] @
Molim za pomoć_
Imam telekomov adsl i njihov modem sa wireless marke PIRELLI,

Postavio sam wpk kljuc posto ima 4 racunara na istoj mrezi /za mene i decu/ posto sam tako morao jer da sam kablovima trebala bi mi cela trafostanica. E sad je problem kad kod sinova dodju njihovi drugari i oni provale kljuc pa se kace na internet.
Cuo sam da taj problem moze da se resi upisivanjem MAK adrese pa mi shodno tome treba pomoc u sledecem;
1. Kako da na kompjuterima kojima planiram da dam pristup internetu ocitam MAK adrese i
2. Na koji nacin da te iste adrese upisem u modem/ruter PIRELLI kako bi im omogucio pristup interntu a da pritom i ako provale sifru drugi ne mogu da pristupe konekciji.

Hvala-
[ gigamg1 @ 29.06.2011. 18:40 ] @
za mac adrese
command prompt na svakom racunaru ukljucis, ukucas
Code:
ipconfig /all
i nadjes taj local area network koji koristis na listi, ocitas physical adress i to ti je mac adresa i zapises ih na papir. U ruteru nadjes, mac adress filtering, ukljucis ga, u kolone upises zeljene mac adrese i sacuvas. Peace of cake :)
[ slobo klajic @ 01.07.2011. 20:09 ] @
Citat:
gigamg1: za mac adrese
command prompt na svakom racunaru ukljucis, ukucas
Code:
ipconfig /all
i nadjes taj local area network koji koristis na listi, ocitas physical adress i to ti je mac adresa i zapises ih na papir. U ruteru nadjes, mac adress filtering, ukljucis ga, u kolone upises zeljene mac adrese i sacuvas. Peace of cake :)

ovo nesto ne ide u win 7. Kada u run polje ukicam ovo samo nesto nakratko smota u DOS i na tome se zavrsi-------------
[ calexx @ 01.07.2011. 21:08 ] @
Nije ni rečeno da pokrećeš iz run dela nego otvoriš command prompt pa tu kucaš i vidiš rezultate. Run to odradi i zatvori pošto je bilo uspešno.
[ gigamg1 @ 02.07.2011. 00:43 ] @
a mozes i u run kucati CMD i otvorice ti command prompt (da ga ne trazis)