[ lacard @ 04.07.2011. 14:22 ] @
dobio sam Makro ali treba pomoc oko dorade.Makro radi i prebacuje sve podatke u sheetove ali mi treba samo da prebacuje od vise istih imena kupaca samo jedno ime i poslednji datum za to ime.Molim Vas sve ko se razume u Makroe za pomoc oko ovog.
unapred zahvalan
[ Jpeca @ 06.07.2011. 12:37 ] @
Postojeci makro koristi Autofilter. Da bi postavili dodatni uslov, a da se ne piše kod iz početka mislim da je najlakše da napraviš pomoćnu kolonu u kojoj ćeš pripremiti podatke za Autofilter prema tvojim uslovima
Znači iz kolone Salesman u kolonu Pom (F kod mene) treba prepisati ime iz istog reda samo u slučaju kada u nastavku liste ne postoji veći datum za istog Customer-a. Za to koristiš sledeću formulu
Code:
=IF(A4<=SUMPRODUCT(MAX((B5:$B$25=B4)*A5:$A$25)),"",C4)

SUMPRODUCT vraća maksimalni datum za pojedinog kupca. Obrati pažnju na korišćenje relativnih i apsolutnih adresa koje nam omogućuje da pretražimo listu od naredne ćelije do kraja.
Kad smo tako pripremili podatke, sada u makrou umesto kolone 3 za autofilter uzimaš kolonu 6(uz naravno proširenje liste podataka rData)

Dodao sam u prepravljenom primeru i forsiranu rekalkulaciju lista Data, jer je kod tebe automatska rekalkulacija isključena.

[ lacard @ 07.07.2011. 18:13 ] @
Peco puno Vam hvala na odgovoru,i resenju mojih muka
[ darkos1 @ 04.08.2011. 14:04 ] @
Video sam lacardov prvi primer (ne jpeca) i nešto meni slično treba ali samo umesto tri kolone meni treba sedam kolona pa ako može da mi neko izmeni makro. Unapred zahvalan