[ romeo-xix @ 06.07.2011. 18:34 ] @
Instalirao sam windows 7,cubase i ostale programe koje koristim..
Sve lepo i uredno radi..
Koristim EMU 1616m kartu..drajvere sa emu sajta 2.1 2008 (nikako najnovije)
Ako vam se slucajno ne pojave drajveri u cubaseu,instalirajte ih ponovo preko njega,tek ce ih onda vidjeti..
Koristite windows rtm 7600 ultimate verziju..
Ova poruka je da ne lutate,i gubite vrijeme koje sam ja izgubio dok sam sve postavio da radi kako treba...
Naravno ovo je za one sa slicnom opremom..
Pozdrav
[ acaradio @ 07.07.2011. 16:40 ] @
Promenio sam naziv teme, tako da sada svako ko otkrije nesto interesantno dok radi audio produkciju, to moze da podeli ovde sa nama i time pomogne drugima.
Ako se nakupi bar pet takvih poruka, postavicemo temu medju najbitnije (sticky).
[ Aleksandar Đokić @ 07.07.2011. 19:45 ] @
ako vam je na usb karticama suvise visoka latencija, probajte sa audio.de http://www.usb-audio.com/ drajverima, licno se odusevio na lexicon omega karti
[ romeo-xix @ 08.07.2011. 10:49 ] @
Rad sa latencijom nije bas najbolji..ali eto,cekacemo drajvere za EMU..Valjda ce se smilovati..pustili su Beta verziju,koja uopste ne radi..Ne treba ni pokusavati..
Rad u velikim aranzmanima je ok kad drzim latenciju oko 16,20...
Kad treba snimiti vokal,ili neki istrument,idem u novi projekt,i odradim to sa niskom latencijom..
[ romeo-xix @ 29.07.2011. 10:35 ] @
Evo nesto sto smo kopali svi po internetu dugo,bar ja jesam..
Cubase 5 i out kanali vst instrumenata.

http://www.youtube.com/watch?v=pijjQ-3-2X4
[ vaskogodfather @ 08.09.2011. 15:17 ] @

Evo nesto sto verovatno svi vec znaju al ja sam ucio na tezi nacin

Kada sam ranije radio midi bubnjeve i pokusavao da kucam svaki od njihovih delova zasebno (tipa bas bubanj, dobos, cinele sve na razlicitim kanalima) ja sam zaista i na svakom zasebnom kanalu kucao pa ih mukotrpno uklopljavao dok nisam skontao mnogo jednostavniji nacin. Jednostavno otkucati u jednom kanalu kompletan set i zatim u zavisnosti od toga sta je sve koristeno kopirati tu jednu traku toliko puta i brisati na svakoj traci sve osim jednog dela (tipa na prvoj traci obelezi se sve osim bas bubnja i obrise, na drugoj sve osim dobosa i tako dalje )

Kada na svakom kanalu ostane po jedan deo bubnja, eksportovati to u wav, obrisati sve midi kanale i u novim audio kanalima importovati ranije napravljene delove bubnja.

Takodje sam skontao da u koliko se na veci broj kanala primenjuju isti efekti, odlicna je stvar grupisati ih pa na grupu primeniti te efekte samo jednom jer izuzetno stedi procesor

Prilikom rada sa glasom (i sa instrumentima) u novom cubase-u (5) ubacen je vari-audio koji dozvoljava ispravljanje gresaka prilikom pevanja (pitch corrections). To ne moraju biti primetne greske na obicno slusanje ali kada se malo ispravi dobija se mnogo profesionalniji zvuk (ono kada sve zvuci kako treba al ipak zvuci amaterski, za mene je vari-audio dosta toga resio da sve zvuci kvalitetnije).

Znam da postoje vec programi tog tipa ali je ovaj integrisan u cubase-u meni bar mnogo manje bio zahtevan od alternativa (los komp sta da se radi)

Pozdrav
[ romeo-xix @ 08.09.2011. 23:02 ] @
Kad se tice eksporta,mozda nisi znao,ali u Cubase 5 mozes iz jedne trake eksportovati sve zasebne wave kanale.
Obrati paznju u eksport prozoru,sa leve strane stoje uspravno poredani svi kanali.Zakaci koje zelis i eksportuj.
ne treba ti rad sa vise traka..
oprosti ako sam nesto pogresno razumeo..pozdrav
[ felino @ 11.09.2011. 14:44 ] @
@vaskogodfather

A jesi li , Kume, umesto da tako kopiras pa brises, probao da u aranzamanu (izadjes iz prozora u kojem si crtao) kliknes desnim dugmetom misa na tvoj MIDI fajl u kojem ti je ceo bubanj, pa MIDI > Dissolve part. Tako ti Nuendo lepo razdvoji MIDI po elementima bubnja. Bice da i Cubase ima nesto tako, zaboravih.

Onda lepo to iskombinujes sa radom na svakom elementu posebno u mikseru - svaki element bubnja ima svoj audio kanal, pa udri radi. U ovom gore Youtube videu ti je objasnjeno kako.