[ FireSkullBoza @ 08.07.2011. 15:08 ] @
Dobar dan,novi sam ovde pa sam valjda stavio dobar naslov za temu.
Imam problem,radio mi je komp lepo sve dok nije nekoliko puta nestalo struje i stradalo mi napajanje.
Stavio sam novo i sve lepo povezao ali kad ga upalim nema nikakvog zvuka,samo se upale kuleri i to je to.Na ekranu samo sija lampica na razmaku svake 2 sekunde i nista vise.U cemu je problem????

Da li je moguce da mi je maticna otisla zbog napona,ili nesto nisam dobro prikacio od delova,molim za pomoc....Hvala unapred....
[ New Village DC @ 08.07.2011. 16:00 ] @
Moguce je da zbog napajanja crkne bukvalno bilo koji deo racunara. Proveri da li si doveo 4-pinski konektor za CPU?
[ FireSkullBoza @ 08.07.2011. 16:49 ] @
jesam,ali opet sve mrtvo...ekran se uopste ne pali...a nema nikakvog zvuka...
[ calexx @ 08.07.2011. 17:24 ] @
Verovatno će morati na kanal pa da se proveri deo po deo. To što se dešava može da bude i zbog ploče i procesora i memorije ... a kada napajanje strada, često povuče nešto ili skoro sve za sobom. :( Zato je neki UPS skoro pa obavezan deo, čak i oni najslabiji će da spreče ove probleme zbog nestanaka struje.
[ cipko_hehe @ 21.07.2011. 23:09 ] @
Ako je AMD procesor u njemu onda ja sumnjam da je procesor riknuo.
[ vaske71 @ 22.07.2011. 00:13 ] @
Obicno prilikom crkavanja napajanja zabode RAM Memorija (zaglupi se ) i graficka kartica Prvo se uzemlji a zatim Izvadi ram memoriju i graficku karticu i opet ih vrati na isto mesto gde su i bile .Polako proveri dali si sve ukljucio pogotovo 4 pinski ATX konektor (na slici dole) jer na ovo se obicno zaboravlja .Nemoj samo da brzas -samo opusteno i razmisljaj