[ pesakms @ 08.07.2011. 18:35 ] @
| Pozdrav! Imam problem koji ne mogu nikako da resim!Imam pocetni signal "minus" koji se pritiskom na taster pretvara u plus i traje oko 2 sekunde nakon cega ponovo postaje minus. (izlaz Ne555 kola).E sad, meni treba da iskoristim taj "drugi" minus u tom signalu,tj da uredjaj koji se ukljucuje minus polom, ukljuci tek kada se PONOVO pojavi negativni signal na izlazu. Kako da zaobidjem taj prvi negativni signal? Evo i otprilike kako izgleda u paint-u...[att_img] |
[ Darko_zed @ 08.07.2011. 19:23 ] @
reci primenu toga
[ pesakms @ 08.07.2011. 19:47 ] @
Meni ustvari treba kada dovedem negativni impuls( sa induktivnog davaca) da neko ic kolo(ili nesto tako) "ceka" maksimum 2 sekunde ,od trenutka dovodjenja tog signala ,pa tek onda ukljuci relej.Ali sa mogucnoscu podesavanja tog kasnjenja ukljucenja(od 0 do 2 sec).I onda jos koliko dugo da bude ukljucen taj relej(ali to sam uspeo da napravim sa 555 kolom).Problem mi je to kako da napravim odlaganje ukljucenja.
[ Predrag Supurovic @ 08.07.2011. 22:14 ] @
Ja bih to odradio sa jednim tranzistorom i RC kolom...
[ Darko_zed @ 08.07.2011. 22:54 ] @
koliko traje impuls vremenski i koja je njegova vrednost ?
[ pesakms @ 09.07.2011. 02:24 ] @
vremenski impuls noze da traje 0,1 sec,a pa do ne znam ni ja koliko sec, sto ne ne sme da utice na vreme trajanja kasnjenja ukljucenja.Tj ako imam kratkotrajni impuls ili stalno prisustvo negativnog signala(u zavisnosti da li je induktivni davac ostao aktivan tj naspram metala), moram da imam kasnjenje od max 2 sec nakon cega se pali taj relej
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.