[ somidurlan @ 08.07.2011. 19:22 ] @
Imam TP-link wireless karticu tl-wn3500gd. Da li mogu da je iskoristim da saljem internet na laptop sa svog kompijutera na kom imam ADSL?
[ Rembrant @ 08.07.2011. 20:04 ] @
Pogledaj da li u manageru za karticu imas mogucnost da je prebacis u AP mode. Trebalo bi da moze ali ne znam kakve specifikacije ima kartica, jer ni na googlu nisam mogao da nadjem nista o toj kartici. Posle toga uradis ICS (Internet Connection Sharing) i to bi trebalo da ti radi. Proguglaj malo o ovome ako se ne snadjes samo napisi koji OS koristis pa da ti pomognem oko ICSa. A sto se tice Wireless kartice tu ces morati malo da se potrudis posto nisam nikada video tplinkov manager za wifi.
[ tox master @ 08.07.2011. 20:48 ] @
Ap mod relativno malo kartica podrzava a ad-hoc mod svaka tako da mozes i u adhoc da je prebacis i onda kako je vec receno preko ICS.
Proguglaj malo o ICS ,ima jako dobrih i detaljnih objasnjenja a u sustini i nije neka pamet.
[ somidurlan @ 12.07.2011. 14:18 ] @
evo resenja za windows 7:

1. Go to Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center

2. Under Change your networking settings, click Set up a new connection or network

3. Select Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer) network

4. Enter your Network name, and enter a Security key if wanted

5. Check the box for Save this network and click Turn on Internet connection sharing on next page
[ somidurlan @ 13.07.2011. 01:39 ] @
a jel zna neko sta sad treba da se uradi da bi mogo da pristupam podacima sa drugog kompijutera, kao da su racimo spojeni u LAN
[ tox master @ 13.07.2011. 02:09 ] @
Naravno treba da su umrezeni,sto si vec uradio i treba da imas neki serovani folder na racunaru.
Ides my computer pa network i tu bi trebao da se vidi racunar sa kojim si u mrezi.
[ somidurlan @ 13.07.2011. 02:23 ] @
serovao sam odmah d: ali se opet pokocio nesto, i prijavio da nema, jel treba neki restart nesto

[Ovu poruku je menjao somidurlan dana 13.07.2011. u 03:55 GMT+1]
[ somidurlan @ 13.07.2011. 14:31 ] @
sa ovim podesavanjima kad god se diskonektujem sa mreze i nakacim ponovo nemam dozvoljen pristup internetu, i ne mogu (bar ja ne znam kako) da se povezem sa internetom sve dok ne napravim novu konekciju, tj ponovim navedenu proceduru

a takodje ovo sa deljenjem fajlova nikkako ne ide, sharovao sam foldere na oba kompijutera, oba su u home networku i i dalje nemam pristup

zna li neko resenje???
[ somidurlan @ 15.07.2011. 19:03 ] @
problemi reseni
sto se tice internet konekcije mora da se seruje konekcija u network adapteru sa izvora (lan) ka wirelessu
a sto se tice serovanja fajlova problem ja pravio firewall, mora da se propusti mreza kroz njega