[ Jovan1970 @ 09.07.2011. 08:52 ] @
| potrebno mi je da izvrsim update tabele u bazi svaki put kada obrisem ili dodam stavku u drugoj tabeli
evo primera
imam bazu podataka u kojoj imam tabelu1 i tabelu2 i tabelu3
potrebno mi je da svaki put kada unesem, obrisem ili promenim neki podatak u tabeli1 i 2, da azuriram tabelu3,
npr. neka tabela1 bude prijemnica robe, tabela2 izlaz, a tabela3 robna kartica, svaka promena u tabeli1i tabeli2 treba da azurira tabelu3.
pozdrav |
[ SLOJ.1973 @ 09.07.2011. 11:36 ] @
U prilogu imaš na brzinu odrađeno.Nedostaje tu mnogo čega,ali eto za početak...Pozdrav
Samo da dodam da ti ne treba tabela kartica,jer sve to radi upit.
[ Jovan1970 @ 09.07.2011. 17:44 ] @
ovako sam i ja uradio ali sam, mislio da je mozda zbog kasnijih pretraga i generisanja izvestaja bolje da napravim tabelu
u kojoj bi se sve upisivalo, pa da iz te tabele vadim izvestaje,
npr, ako radis sa vise magacina u kojima primas i izdajes robu, pa interni prenosi izmedju magacia, sta mislis o tome
pozdrav
[ SLOJ.1973 @ 09.07.2011. 18:07 ] @
I dalje mislim da je bezpotrebno praviti tabele za čuvanje nečeg što se dobija iz upita.Bitno je,ako imaš više objekata,da svaki objekat ima svoj ID i da prilikom prijema ili izlaza robe,obavezna stavka bude polje :"U koji magacin/prodavnicu ulazi ili iz kojeg magacina/prodavnice izlazi roba",pa ćeš kasnije pozivanjem upita qKartica u ovom slučaju takođe imati pitanje koji magacin ili prodavnica su u pitanju,a kasnije možeš napraviti i upit za stanje nekog artikla po svim jedinicama (ali nećeš u tom pregledu moći dobiti cenu za isti,ali nije ni bitno,jer će ti u datom momentu biti potrebna samo količina nekog artikla u svim objektima). Takođe je bitno da ti datum bude uvek prisutan u upitima.Nadam se da ćeš prihvatiti sugestiju i ne zatrpavati bazu suvišnim podacima.Pozdrav.
[ Jovan1970 @ 09.07.2011. 19:15 ] @
pa hocu prihvaticu sugestije su ti uvek bile na mestu, u principu mi je lakse da tako radim
pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.