[ make_lele @ 11.07.2011. 14:20 ] @
Ne znam koliko je za verovati doticnom portalu, ali je svakako zanimljivo da je Telenor bez dozvole izvodjaca i autora prodaje na svom portali mp3 muziku:

Citat:
Sudske avanture Svetlane - Cece Ražnatović se, sada se to već sa sigurnošću može tvrditi, neće završiti nagodbom sa tužilaštvom i odlaskom u kućni zatvor. Kako piše „Alo!“, folk diva se neće na sudu pojaviti samo kao tužilja u slučaju protiv Jelene Karleuše, već ovih dana namerava da pokrene i proces protiv jednog od najvećih svetskih mobilnih operatera „Telenora“. Povod za ovu tužbu biće to što je kompanija iz Norveške na svoj internet sajt pustila u prodaju pesmu „Šteta za mene“, a da pri tom navodno nije tražila dozvolu od autora pesme Aleksandra Milića Milija, niti od nje. “Čim su čuli da je pesma bez dozvole puštena u prodaju, i to po ceni nižoj od one za koju su je oni zvanično prodavali, Ceca i Mili su se čuli da se dogovore šta da preduzmu po tom pitanju. Pošto po prethodnom dogovoru njih dvoje dele novac od prodaje pesme, oboje su smatrali da im je pričinjena velika šteta, konsultovali su se s advokatima i dali im nalog da podignu tužbu protiv mobilnog operatera”, kaže za ovaj dnevni list dobro obavešteni izvor blizak folk zvezdi. Da „Telenor“ zaista prodaje pesmu „Šteta za mene“ po ceni od 82,60 dinara, a da su to uradili bez dozvole, potvrdio je producent i kompozitor Aleksandar Milić Mili. “Nisam znao da je tako nešto moguće da neko uzme i prodaje pesmu bez ikakvih prava na to. „Miligram“ nije nikome dao prava na digitalnu distribuciju bilo koje pesme sa albuma 'Ljubav živi', jer poseduje svoju digitalnu distribuciju preko sajta www.miligrammusic.com. Moraćemo pokrenuti pravni postupak protiv 'Telenora' u cilju rešavanja ove situacije. Pitanje digitalne piraterije kod nas inače nije adekvatno rešeno, ali to nije podrazumevalo velike kompanije poput 'Telenora', tako da je ovo svojevrsni presedan”, kazao je Mili.


http://www.svet.rs/clanak/ceca...telenor/ceca-tu%C5%BEi-telenor

[Ovu poruku je menjao make_lele dana 11.07.2011. u 15:54 GMT+1]
[ owim @ 12.07.2011. 21:52 ] @
Citat:
“Nisam znao da je tako nešto moguće da neko uzme i prodaje pesmu bez ikakvih prava na to."

Puna zemlja začuđenih i neobaveštenih producenata.
[ make_lele @ 12.07.2011. 23:13 ] @
Postoji zakon o zastiti autorskih prava i intelektualne svojine tako da ukoliko je istina da je telenor downloadovao pesnu sa neta, ili je kupio na kiosku pa okacio na svoj sajt onda ne vidim nista sporno u izjavi doticnog.
[ owim @ 12.07.2011. 23:47 ] @
Ja vidim, jer laže. No, ne zanima me.
[ make_lele @ 13.07.2011. 00:02 ] @
Kako znas da laze? Neki dokaz?
[ owim @ 13.07.2011. 00:24 ] @
Dobro, nećemo da se igramo, Lele. Svima ovde duboko verujem da je jasno, sem tebi i licemernom producentu. Sa svoje strane, zatvaram ovaj slučaj.
[ zemun88 @ 24.07.2011. 10:58 ] @
I treba tužiti Telenor ako je bez dozvole autora i producenta postavio pesmu na sajt, a za download. I nemojte optuživati Milića da laže bez dokaza jer on nije bananamen. Lepo recite da mrzite Cecu, a to za vas automatski znači da Milić laže. Iz vas govori mržnja a ne nešto drugo. Neka sud dokaže ko laže, ali molim vas nemojte optuživati nekoga jer mrzite Cecu. Smejurija
[ make_lele @ 24.07.2011. 12:51 ] @
Zasto govoris u mnozini? Samo je vidoviti Owim rekao da Milic laze.
[ owim @ 24.07.2011. 22:35 ] @
Citat:
make_lele: Zasto govoris u mnozini? Samo je vidoviti Owim rekao da Milic laze.

Kuku Lele, gledao sam u tarot, u to se bar razumeš, zar ne?
[ make_lele @ 24.07.2011. 23:11 ] @
Naravno da ne.

Sta bi sa owim?

Citat:
owim:Sa svoje strane, zatvaram ovaj slučaj.