[ spredic @ 17.07.2011. 13:52 ] @
kako napraviti vebsajt (ili server gde ce biti smesten vebsajt) kome moze da se pristupi samo preko browsera koji koristi Tor program pa ce samim tim biti anoniman i sto se tice domena, IP adrese i svega ostalog?
naime kad registrujes domen, em placas em ti uzmu podatke, isto je i kad uzmes hosting ili server, tada dobijas i Ip adresu ali opet placas i uzimaju ti podatke. ja sam se istripovao da moze i server i vebsajt da se napravi da bude anoniman ali mi nije jasno kako, citao sam dva objasnjenja ali mi nista nije jasno:
https://www.torproject.org/docs/tor-hidden-service.html.en (ovde pise da tor moze da se napravi da funkcionise kao server odnosno da server ide na internet preko tor programa, cak mozes i www.blabla.onion domen da imas)
osim toga citao sam malo o VPN serveru pa sam pomislio da ako ti je vebsajt ili server blokiran u nekim zemljama, tvoji korisnici mogu da pristupe tvom sajtu ako koriste SSL VPN ili Stealth SSL VPN...
jel moze neko da objasni na srpskom ovo sto me muci...
samo nemojte da me pitate kakav je to sajt kad sve treba da bude anonimno, kao sto se zna, vlast gura nos u svaku rupu, 3 miliona stvari su zabranili i zanima me internet slobodan od vlasti.
naravno da ima na internetu gde moze sve da se plati u keshu pa je samim tim anonimno ali je rizik da ti neko uzme lovu i ispari i ne dobijes uslugu. dakle, bolje je da covek sam napravi nego da veruje drugima a ti anonimni serveri kostaju po 250-400 dolara mesecno tako da mogu da maznu debelu lovu.
[ spredic @ 30.07.2011. 14:10 ] @
ovih dana sam malo istraživao i mogu reći da je najbolja fora da čovek ima svoj server kod svoje kuće a da se na internet poveže preko Tor programa, naravno da mora biti nakačen na internet 24/7, non stop, ali preko tor programa veza je malo sporija i Tor blokira flash sadržaj. može i da se dobije domen .onion i tako se pristupa serveru sa interneta.
u svakom slučaju, za sada postoji FreedomHosting server, besplatan, koji je bio nadogradjivan pre mesec dana pa nije radio par dana a ovih dana izgleda da mu ne radi veza sa bazom podataka, a otkrio sam da nema ni cURL, ali kome to ne smeta, može da koristi ovaj server (bez tehničke podrške, samo hosting, verovatno autor ne želi da ga neko upeca), pristupa se preko tor programa a adresa je: http://xqz3u5drneuzhaeo.onion/
postoji i mogućnost korišćenja i2p2.de mreže (imaju i i2p domene), ali oni nisu totalno anonimni kao Tor ali kome to nije toliko bitno može koristiti ovu varijantu. mislim da je njihova konekcija brža nego kod Tor mreže.
interesantno za čitanje je i https://freenetproject.org/whatis.html kao i http://en.wikipedia.org/wiki/Netsukuku
ko hoće da naruči anonimni hosting i domene, može uz pomoć digitalne anonimne valute Bitcoin-a kod http://www.cinfu.com/
u slučaju cenzure od strane provajdera može se koristiti https-dns (projekat je zaustavljen na alfa fazi jer je vlast u Nemačkoj odustala od cenzure 2009 godine ali je server ostao aktivan): http://www.privacyfoundation.de/projekte/https_dns/
[ halisuretan8 @ 02.07.2013. 17:32 ] @
Citat:
spredic:
naime kad registrujes domen, em placas em ti uzmu podatke, isto je i kad uzmes hosting ili server, tada dobijas i Ip adresu ali opet placas i uzimaju ti podatke. ja sam se istripovao da moze i server i vebsajt da se napravi da bude anoniman ali mi nije jasno kako,


Pa zavisi sta hoces da imas na tom sajtu? Prodavnicu oruzja? Tajne forume? Ili samo neki blog protiv vlasti?
Sve se moze ako hoces.
Recimo mozes da das na ebay oglas da prodajes papuce za 30€. Prodas papuce, posaljes ih i dobijes lovu na PayPal. Sa tim nalogom kupis hosting. I naravno i za eBay i PayPal i hosting das lazne podatke. Osim toga koristis neku mrezu recimo iz kafica u nekom drugom gradu, ali tako sto parkiras kola ispred njega.
Koristis naravno racunar sa dobrim sistemom i bez identifikacije preko nekog od anonimizera.
Eto, cisto malo paranoje radi.....

Mada pravi strucnjaci imaju druge nacine za anonimitet.