[ kimipile @ 19.07.2011. 14:26 ] @
Pitanje glasi ovako: ako ja povezem miksetu na distribucuju zvuka klasicnim xlr kablom, tj. mix izlaz na mikseti, da li je to mix signal za novinare kojima zelim da dam zvuk? Da li taj signal zavisi od toga kako mi je povezana mikseta sa pojacalom (canon-om, ili bananicom), ili to iskljucivo zavisi od toga kojim kablom ja povezujem miksetu sa distribucijom zvuka, da li je to line ili mic???????

Unapred zahvalan
[ d.vader @ 19.07.2011. 14:30 ] @
Zavisi ali ne u toj meri da... Za ovo što tebe interesuje, sve radi posao.
Za profesionalnu upotrebu, (studio), onda je sve bitno.
[ acaradio @ 19.07.2011. 16:00 ] @
MIX izlaz predstavlja ukupan zbir onoga sto ti izlazi iz miksete. Ako hoces da prema distribuciji ide isto ono sto guras prema razglasu, MIX izlaz je pravo resenje.
Ako hoces da se ono sto prosledjujes ka distribuciji razlikuje u odnosu na ono sto ide prema pojacalu (razliciti nivoi izvora ili slicno), treba ti posebna grupa (kada mikseta ima tu opciju) ili AUX send.

Sto se tice povezivanja, zavisi od toga sta imas na ulazu u distribuciju i na izlazu miksete. Ako je i sa jedne i sa druge strane XLR, onda je to najlaksa varijanta.

Citat:
da li je to line ili mic

Izlazi sa miksete su uglavnom linijski. Ako ti treba mikrofonski (ako je takav ulaz na distribuciji, mada ne verujem), treba ti DI-box za prilagodjenje impedanse.
[ kimipile @ 20.07.2011. 07:16 ] @
Hvala puno na sazetom i jako korisnom odgovoru

Pozdrav