[ dimke7even @ 19.07.2011. 19:34 ] @
Pozdrav, Ne znam da li sam odabrao pravi forum posto je pitanje vise administracije nego programiranja, ali tice se ASP-a, a ovo je jedini forum sa ASP-om u nazivu. Elem, problem koji me muci je sledeci: Na masini imam instalirano: Windows Server 2003 IIS 6 MSSQL Server 2005 express Na IIS-u je postavljen sajt pisan u klasicnom ASP-u i komunicira sa bazom podataka. PROBLEM: Podaci tj karakteri koji se citaju iz baze podataka i koji su "UTF-8" se ne ispisuju lepo na stranicama. Stranice imaju neke templejte (header i footer) na kojima je ćirilica hardkodovana i ona se lepo prikazuje, tako da nije preoblem sa Content-Type hederom i slično... Polja u bazi podataka su NVARCHAR gde treba da budu tako da to takodje nije priroda problema. Ćirilica je instalirana na serveru i podešeno je u Regional Setting-u da se koristi Cylliric za porograme non-unicode itd... Nisam ASP ekspert ali sam u kodu video da se za konekciju na bazu podataka koristi ADO klasa i u ConnectionString-u se setuju parametri za naziv servera baze podataka, ime baze, korisnik nad bazom i njegov password. Pitanje je sledeće: Da li su potrebna neka podešavanja u ASP-u tipa koji se enkoding koristi prilikom konekcije i sl. Default Collation za bazu podataka, tabele, korisnika nad bazom podataka je SQL_Latin1_General1_CP1_CI_AS, mada ne mislim da je problem u tome... Hvala unapred! |