[ ramzesIV @ 20.07.2011. 15:36 ] @
imam jednu tabelu sa 5 zemalja. svaka zemlja ima odredjen broj preduzeca i weights.
npr srbija ima 18 titlova. jedno preduzece ima weight 0.8%, drugo 2.5% i tako dalje.
hrvatska npr ima 27 preduzeca.

i to mi je sve u jednoj tabeli, zemlja ispod zemlje. pomocu filtera mogu lako da izaberem hocu li zemlju, tezinu ili vec.

ali ja hocu da napravim padajuci meni tako sto ce mi lista biti svaka pojedinacna zemlja i sve zajedno. kad izaberem iz liste npr srbiju, da mi izadju samo tih 18 preduzeca u jednoj koloni u drugoj weight. kad izaberem iz padajuceg menija hrvatsku da mi samo preduzeca iz hrv. se pojave u tabeli sa weights.

ili sve ukupno.

kako da napisem formulu da ako mi je u A1 srbija, da se u B1:B18 pojave sva preduzeca i u C1:C18 ti brojvei (weights).
i tako dalje, ako izaberem hrvatsku da trazi hrvatsku i da se u B1:B27 pojave sva preduzeca i C1:C27 weights.

moze li to uopste.

jer hocu onda da od te moje tabele napravim grafik gde ce se menjati podaci kad promenim zemlju.

[ FOX028 @ 20.07.2011. 20:28 ] @
Daj okaci tu tvoju tabelu koju si ti odradio, pa da vidimo sta moze da se uradi od toga. Jer ovo ovako je samo pricanje u prazno.
[ ramzesIV @ 21.07.2011. 09:25 ] @
znaci da napravim tabelu kad mi je u G7 npr hrvatska da izadju podaci iz tabele B:E, G7 srbija, podaci o srbiji i tako dalje.
da bih na kraju napravila dinamicki grafik koji bi se menjao sa podacima.

za sad bi samo u grafik stavila zemlju i procenat. a trebala bih i industriju i procenat.
[ Brodoplovac @ 21.07.2011. 10:24 ] @
Rešenje uz pomoć pivot tabele. Stavio sam i "slicer" kako bi bio lakši izbor države.
[ ramzesIV @ 21.07.2011. 14:57 ] @
znaci samo pivot tabela dolazi u obzir?

[ Brodoplovac @ 21.07.2011. 16:04 ] @
Mislim da može i sa formulama ali će to biti vrlo komplikovano.
[ Ivek33 @ 21.07.2011. 23:37 ] @
Citat:
Brodoplovac: Mislim da može i sa formulama ali će to biti vrlo komplikovano.
Evo jedan brzinski primjer ali nedovršen (već je kasno
Tek toliko da pokretač teme razmišlja u tom smjeru