Zdravo. Instaliraj,pošto kažeš da je win xp u pitanju, ovo čudo od besplatnog programa...
http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
Provereno kod mene.Ja sam imao suviše veliku C particiju,pa sam je smanjio da bih dobio veću [B] i [E]. D je kod mene arhiva, a E filmoteka.
E sad,pošto je D odmah do C particije,ona se lako raširila preko praznog dela gde je bila C,ali E particija se morala kompletno pomeriti da bi se mogla raširiti.195 GB filmova!! Rešio sam reskirati,a i verovao sam opisu programa da je u stanju to učiniti,iako su i sami autori napominjali obavezan bekap.
Uključio sam program,windows se restartovao,i u bios modu je otpočeo pomeranje i razvlačenje E particije.
To se vidi na dodatom fotosu.
Posle 4 sata!!!,bilo je gotovo,završeno,jedino se pojavio auto restart eror,pa sam kliknuo na enter radi ručnog restarta,i po podizanju windowsa sve je bilo kako sam i hteo. Ovo nema veze sa tvojim poslom,jer ti samo hoćeš podelu,i to će ti biti gotovo za par minuta,
ja sam opisao da sam skoro pun disk pomerio i raširio paricije,da je u stanju i to da uradi.
Naravno svima preporučujem rezervnu kopiju podataka,ne odgovaram i ne garantujem kako će se na vašim računarima ponašati.
Ovo je bilo samo moje (ODLIČNO) iskustvo sa dotičnim programom.