[ Pupazzo @ 23.07.2011. 20:23 ] @
| Gledao sam ovu fakturu sto ima gotova ovdje i malo sam je preuredjivao za svoje potrebe. Ali nisam bas vjest sa VBA pa ne kontam kako da ih iskoristim. Znaci treba da pritiskom na dugme "Novi broj" dobijem novi broj fakture, a pritiskom na dugme "Snimaj" da mi usnimi tu fakturu u pdf formatu ali da usnimi cijelu tabelu dakle, da ne oduzima one redove u koloni koji nisu popunjeni. I da arhivira naravno tu fakturu u listu "izdate". Hvala unaprijed. u prilogu dostavljam fakturu. |
[ Ivek33 @ 24.07.2011. 12:28 ] @
pogledaj jel ti može pomoći ovaj file sa na brzinu obrađenim makronaredbama
pozz
[ Pupazzo @ 28.07.2011. 23:01 ] @
Moze da posluzi, hvala puno.
[ marjan00 @ 11.01.2012. 23:21 ] @
zdravo
dali moze da dodate kao sto je obrazec kupci i obrazac artikli pa da onda unesimo svi artikli sa sifrom i nazivom i kada unesemo artikal moze da se odbere dali po sifra ili po naziv od padajuceg meni kao sto se odabire naziv za firma.i dali moze vkupni iznos na faturi biti prikazan sa tekst.
hvala puno
[ edinpepic @ 13.01.2012. 18:19 ] @
Mene zanima još nešto ovdje naovoj fakturi. Kada se stavi obilježi ćelija C11 gdje je ime kupca otvara se kao kratak opis, kao komentar ali nije komntar, tekst sadržine: kupac izaberite naziv kupca (tvrtke). Interesuje me kako je to dodano, da je komentar znao bih, ali nije komentar pa me zanima šta je i kako se dodaje, mijenja i briše. Hvala.
[ 3okc @ 13.01.2012. 20:49 ] @
To mora da je deo validacije: opciono obaveštenje za korisnika šta je očekivano odnosno zabranjeno ukucati.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.