[ miko.s @ 24.07.2011. 12:49 ] @
[ miko.s @ 24.07.2011. 12:49 ] @
[ Nebojsa Milanovic @ 24.07.2011. 13:18 ] @
Odlično je ovo, mislim da je čak nešto bolje nego na S95.
Daj neki primer gde se lepo može videti kolorit i oštrina, evo ti par primera sa S95 gde se vidi njegov. Čini se da je S95 je posle Pro1 prvi kompakt koji ima čiste L boje i bilo bi zanimljivo da se vidi da li je ovaj Oly i po tome bolji (po samom objektivu već jeste, naročito po svetlosnoj jačini). ![]() ![]() ![]() Treći thumb crop je u attachu [ miko.s @ 24.07.2011. 14:58 ] @
[ Nebojsa Milanovic @ 24.07.2011. 15:45 ] @
Odlično je to, to je zaista fini aparatić, pravo osveženje na tržištu, što se moglo i naslutiti čim se pojavio kada sam i temu otvorio zbog njega.
Kolorit S95 se vidi bukvalno na svakom snimku bez obzira koliko je svetlo loše, i to je jedan od njegovih najjačih atributa. ![]() ![]() Ali cenim da je XZ-1 fotografski ipak još nešto jači. Nema to zasićenje i izražajnost boja kao S95, ali je neutralan i ima super-kvalitetan optički snažan objektiv (osetno je bolji od Panasonica LX-5 koji je vrhunski optički, ali vuče u zeleno). [ miko.s @ 24.07.2011. 16:06 ] @
ako ti pašu "jače" boje, imaš podešenja za to.
osim art filtera (pop art) koji odvede boje u nebesa, imaš (osim sepia, black white, neutral...) i vivid, koje su malo jače izražene. nisam probao na xz-1, ali algoritam bi trebao biti isti kao na penu. kod ljudi boje budu jače, ali za sve ostalo mi baš ne paše... i za razliku od pena, xz-1 nema tendenciju undereksponiranja kod korištenja flasha. na penu sam morao flash staviti na +1 da slike ispadnu normalno, iako na xz-1 imam manje mogućnosti manevriranja. i da, kod korištenja flasha, shutter ide čak do 1/40 , dok na penu mogu podesiti donju granicu, stavio sam klasično na 1/60. i - bešuman je. shutter se NE čuje. ixus je glasniji. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|