[ piksifort @ 25.07.2011. 23:36 ] @
Izvinjavam se unapred ako je tema za neku drugu sekciju. Imam sledeci problem : Sestra mi je donela kompjuter posto joj internet nije radio i da pogledam sta jos ne valja. Bilo joj je ukljuceno da se konektuje preko proxija pa sam to iskljucio ... instalirao mbam, avast i jos neke sitnice ... nasao nekoliko malwara u temp folderima ... uradio scan nekoliko puta ... sve ok ... internet radi super sve super ... ALI ... Sedne ona za komp i odmah pravac facebook ko i svako dete :-) kad ono nece "Oops! Google Chrome could not connect to www.facebook.com". Sednem ja da vidim sta je ... probam opet ono stvarno nece, probam druge sajtove - radi , obrisem kes, kukis i sve ostalo ... probam opet nece. Probam drugi browser nece. Probam sa drugog kompa koji je u istoj wlan mrezi ... radi normalno. Opet ocistim sve iz tempa , skeniram 2 puta sa mbam i sa avast, skeniram sa ccleanerom , opet pobrisem sve kukise itd. ... nista ... odradim win update , restartujem , bajam ,resetujem ruter, gasim firewall,gasim avast, krstim se ... nista. Pingujem facebook - pinguje ga normalno. Proverim host file sve deluje normalno, llupam glavom , guglam ...odem u cmd i odradim ipconfig /flushdns ... on mi kaze da je odradio ... ali kad odem na ipconfig /displaydns uvek mi izbacuje isto i to gomilu nekih podataka vezanih samo za facebook i neku nenormalnu vrednost za TTL 86400 (http://imageshack.us/photo/my-images/228/dnsjv.jpg/) i sad kapiram da je tu neki problem ali sta se desava nije mi jasno. Najmanji mi je problem da pregazim win ali me toliko nervira da to zbog toga radim, a i ceo dan izgubih na glupost , a pritom na kompu sve stvarno radi. Ima li neko neki predlog ? Zamalo da zaboravim win 7 64bit je u pitanju. |