[ EmirSuvalic @ 26.07.2011. 18:57 ] @
Poštovana gospodo Problem je sliedeci imam dvije tabele RACUNI_STAVKE i ARTIKLI, eh problem je slijedeci trebao bih da popunim datagrid unosom. Primjer je na slici.... ![]() Uploaded with ImageShack.us |
[ EmirSuvalic @ 26.07.2011. 18:57 ] @
[ wex-alpha @ 26.07.2011. 23:48 ] @
OMG!!
Jel to Tring? :) [ EmirSuvalic @ 27.07.2011. 08:12 ] @
Da ovo je gore primjer iz Tringa...
Što pitaš, Moj uređaj je Tring Favourite+, pa mi je logično da idem njihovim primjerom.... [ wex-alpha @ 27.07.2011. 10:06 ] @
Imas nekoliko nacina da to uradis. Primjeri su u C# i koriste SQLCE. Lagano ti je korigovati za bazu koju ti koristis, kao i sam jezik.
Klasa koja se konektuje: Code: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Data; using System.Data.SqlServerCe; namespace DBTESTACCESS { class update { private DataTable dTable; private SqlCeDataAdapter dAdapter; public DataTable eto() { string connString = @"Data Source = |DataDirectory|\intercom.sdf"; //create the database query string query = "SELECT * FROM prodaja"; //create an OleDbDataAdapter to execute the query dAdapter = new SqlCeDataAdapter(query, connString); //create a command builder SqlCeCommandBuilder cBuilder = new SqlCeCommandBuilder(dAdapter); //create a DataTable to hold the query results dTable = new DataTable(); dAdapter.Fill(dTable); return (dTable); } public void azuriraj() { dAdapter.Update(dTable); } } } Punjenje gridview-a (mozes staviti u formload, na button, gdje vec zelis Code: update novo = new update(); BindingSource bSource = new BindingSource(); bSource.DataSource = novo.eto(); dataGridView1.DataSource = bSource; Azuriranje same baze sa vrijednostima iz gridview-a (ako je bilo izmjena). Code: novo.azuriraj(); Valjda ce ti pomoci :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|