[ insignia @ 27.07.2011. 11:23 ] @
Dragi linuxasi, Molim vas pomozite novajliji. Treba da postavim malu office mrezu koja ce se sastojati od 6 racunara. Jedan od njih treba da ima serovane foldera koje ostali mogu da koriste (da budu mapirani), a na drugi je prikacan lokalni printer koji takodje svi treba da koriste. Mrezni uredjaj je Linksys ISR i svi ce biti zicano povezani. To sve sto sam opisala sada lepo funkcionise na Windowsu (neki imaju xp, neki sedmicu - nebitno) A ja bih trebalo da na sve njih instaliram Ubuntu 11.04 i da sve povezem da lepo radi kao do sad. Sve ovo znam da radim na Windowsu, a sto se Linuxa tice, moje znanje je sledece: instalirala sam ga pre nedelju dana na moj komp i ucim i prilagodjavam se novom okruzenju, tj. americka domacica za sad, ali zeljna znanja ![]() A vas molim da mi pomognete tako sto cete me uputiti na neke linkove ili literaturu kako bih sto pre dosla do potrebnih uputstava. I ako imate neku sugestiju za mene kazite mi, npr. da li je Ubuntu 11.04 dobar izbor, da li eventualno treba da nabavim neku drugu distribuciju. Poenta je da se predje na Linux. Hvala puno! Mira |