[ BIG FOOT @ 16.02.2004. 06:19 ] @
Imam linux i winXP.Bootujem preko linux-a,a windows mi je na 4.mestu. Kako da ga premestim na 1 mesto ili bar 2. |
[ BIG FOOT @ 16.02.2004. 06:19 ] @
[ MMX @ 16.02.2004. 12:02 ] @
Koji Linux boot manager koristiš?
[ MAD-MAX @ 16.02.2004. 22:42 ] @
Uz MMX-evo pitanje moram da kazem da mi nije jasno kako ti je win na 4. mestu ako imas samo 2 OS-a? Mozda sam ja nesto pogresno shvatio mada ...
[ VRider @ 16.02.2004. 23:44 ] @
I kakve veze ima dual-boot sa mrezama i modemima?! Neka moderator prebaci u linux general da brisemo.
![]() [ MadChief @ 17.02.2004. 13:43 ] @
Citat: MAD-MAX: Uz MMX-evo pitanje moram da kazem da mi nije jasno kako ti je win na 4. mestu ako imas samo 2 OS-a? Mozda sam ja nesto pogresno shvatio mada ... Kod instaliranja Mandrake9.X sama instalacija (bar meni), kod instaliranja lilo-a takodje postavlja butovanje za floppy, safemod i jos nesto osim linuxa i XPa-a, ako se ne varam?! Sto se tice botovanja moraces da podesis boot menadzere lilo ili grub, preko linuxconf-a ili da ih pronadjes u /etc/lilo.conf i editujes ih pomocu nekog tekst editora, naravno sa root ovlascenjima... pozdrav [ MadChief @ 17.02.2004. 13:54 ] @
Zaboravio sam jos i ovo...
Ako ne mozes da se drugacije snadjes uloguj se kao root i u konzoli postavis se na /etc/ i kucaj: lilo -D NT ili man lilo za pomoc. Normalno ovo radi ako se radi o LILO-u i ako ti se Xp naziva NT, odnosno upisi onako kako ga boot menadzer vidi... Ako ti je laksi DOS mozes naredbom fdisk /mbr izbrisati sve iz boot sektora HDD-a i na XP-u instalirati neki windows boot menadzer. __________________________________________________________ Jebes zemlju koja Gucu nema!!!! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|