[ DzBoba @ 01.08.2011. 03:26 ] @
Ovako, pre par dana sam kupio nov racunar, procesor amd phenom ii x4 3.4ghz, graficka je ati hd 6790, imao sam mali problem sa temperaturom u kucistu, na procesoru i grafickoj, nije bilo dodatnih kulera na kucistu pa sam resio da ugradim neki
stavio sam 2 chiftec kulera, jedan na prednjoj strani da ubacuje svez vazduh, jedan na donjoj strani kucista koji takodje ubacuje svez vazduh i jednu 12icu na zadnjoj strani koja izvlaci vazduh iz kucista, resio sam problem oko pregrevanja sada me samo interesuje da li su temperature koje dobijam dobre! Kada miruje temperatura sva cetiri jezgra je od 34 do 38C, graficka kartica takodje ista temperatura, medjutim kada igram Crysis 2 , max podesavanja,pri 1920x1080 rezoluciji temperatura jezgra dolazi i do 61-62C, graficka kartica nije prelazila 64C, e sad jesu li to normalne temperature? Moram dodati samo da je i sobna temperatura malo veca! Jel potrebno da dodam jos jedan kuler na gornjoj strani kucista ili ne? Inace cini mi se da crysis 2 na max podesavanjima pri ovoj rezoluciji najvise podigne temperaturu, Witchera 2 igram vec sat vremana, max, ista rezolucija, temperatura jezgra nije prelazila 51C, graficka 63C!
[ Miroslav Cvejić @ 01.08.2011. 11:03 ] @
Ne oslanjaju se sve igre podjednako na CPU i GPU. Poteraj par sati BC2 pa da vidiš kako grafička kulira a CPU ključa. :)

OK su te temperature za vazdušno hlađenje. Sačekaj mesec dva da zahladni malo i srazmerno temperaturi u sobi će se smanjiti i temperature komponenti.
[ vaske71 @ 01.08.2011. 11:34 ] @
Imas Phenom 965 BE .To je veoma vruc procesor i 34 je za njega normalna temperatura .Na kucistu treba da ti prednji fan ubacuje vazduh a da ti zadnji fan izbacuje (a ne ubacuje) vazduh .