[ kikiposada @ 03.08.2011. 14:23 ] @
Ja zivim u NYC, trenutno sam u startup fazi posla u prehrambenoj industriji. Pre par dana razvoj dogadjaja je doveo do toga da mi je veoma vazno da dobijem odredjeni proizvod zivotinjskog porekla ciji snabdevac se nalazi u Srbiji. DHL i sl. nisu opcija zato sto je procedura preduga. Naime trazim nekoga ko putuje za NYC ovih dana i ko bi bio voljan da ponese dati proizvod. Ja bih ga sacekao na Aerodromu. Jedini rizik je da bi na carini mogli da mu oduzmu isti. Bio bih vise nego voljan platim za uslugu. Izvinjavam se Administratorima i Korisnicima ako je moj post neprikladan. Koristim sve opcije da bih dosao do cilja. Hvala unapred.
[ ventura @ 03.08.2011. 14:38 ] @
Sedi sam na avion ili plati nekome povratnu kartu da ti to donese ako je baš tolika frka, jer nešto ne verujem da će neko nepoznat da ti nosi tek tako nekakve pošiljke sa kojima sasvim sigurno može da ima problem sa carinom, ako ne i nešto još gore...
[ gajo2 @ 04.08.2011. 10:38 ] @
Koliko ja znam svaka hrana se oduzima na carini zbog sprecavanja sirenja zaraze. Tako da pokretac teme trazi zrtveno jagnje da mu ilegalno presvercuje nesto preko granice.