[ wazzaap @ 07.08.2011. 04:46 ] @
Ovako cuo sam da postoji mogucnost da se prilikom instalacije Windows (XP, vista, 7) operativnog sistema instaliraju i dodatni programi poput: Microsoft Office paketa, Acrobat readera, Photoshopa, Daemon toolsa, kao i nekih dodatnih drajvera(za stampac, skener, web kameru isl...).

Sad nasao sam nesto na netu gotovo za windows xp, samo sto se nalaze neki nepotrebni i stari programi, post na tom forumu je star nekoliko godina...

A mene zanima na koji nacin se pravi takav disk konkretno Windows 7, kad se nesto pokvari samo sa jednim diskom da resim problem i instaliram sve programe.

Ako neko zna nesto o ovome neka mi pomogne...

Unapred hvala!
[ 3r1c @ 08.08.2011. 01:12 ] @
Ne znam za W7, jedino da probas ovaj vLite sto je bio za Vistu: http://www.vlite.net/download.html
[ gilopile @ 08.08.2011. 02:00 ] @
Moj savet ti je da batalis to i da lepo Ghost-ujes sistem. Instalises svez win, drajvere, programe...i onda sa Acronis-om ili Norton Ghost-om napravis sliku te particije. Sliku mozes snimiti na drugu particiju, drugi hard, Usb stik, narezati na DVD...Posle ti treba ~5-10 min da ga vratis. Ovako ces ustedeti 1-2h. vremena u zavisnosti sta sve od programa i hardvera koristis.
[ cubric @ 08.08.2011. 10:58 ] @
To mozes da odradis ovim programom...
RT Se7en Lite

Pozdrav...
[ wazzaap @ 09.08.2011. 15:03 ] @
Pokusacu da ghostujem, nekako to mi je najjednostavnije, iako to nisam nikad radio...

Hvala na pomoci
[ gilopile @ 09.08.2011. 20:26 ] @
Evo kratko uputstvo:

1. Skines Hiren`s boot cd(stariju verziju od 11) i narezes ga pomocu Nera - burn iso
2. Upicanis sveze instaliran win ,tj. instalisao sve drajvere, programe...
3. Skini i pokreni Ccleaner kako bi obrisao sve temp. fajlove, tako da ih ne ghostujes bez potrebe
4. Reset racunara i boot-uj narezan Hiren`s CD
5. U Hiren`s opciji izaberi `DOS` programs >> `backup tools` >> `Norton Ghost`
6. U programu N.G. Izaberes particiju koju ghostujes, recimo c: i izaberes `partition TO image`
7. Izaberes HDD/particiju gde ce se snimiti slika

I to je to. Kada vraces ghost sliku, sve je isto, samo sto ces u programu izabrati `Partition FROM image` i navesti na prethodno napravljen .GHO fajl i izabrati particiju na koju ga vraces c: recimo.

Budi jako oprezan pri vracanju Ghost-a da ga vratis na zeljenu particiju, da se ne desi da izaberes neku drugu, jer aplikacija formatira particiju na koju se vraca ghost.
[ wazzaap @ 11.08.2011. 19:22 ] @
Hvala na uputstvu sutra pocinjem :)
[ wazzaap @ 21.08.2011. 01:27 ] @
Uspeo sam, veliko hvala :)

[Ovu poruku je menjao wazzaap dana 21.08.2011. u 06:39 GMT+1]