[ inzTehnologije @ 08.08.2011. 17:22 ] @
želim da pokrenem internet prodaju, ali za sada nešto najjednostavnije i što jeftinije.

ovako. pre nekoliko meseci sam upoznao neke ljude i otvorila mi se mogućnost da prodajem (preprodajem) parfeme. tipa: ti ljudi to uvoze i prodavali bi meni po 15-25% nižoj ceni nego što su u parfimerijama, pa da ja daljem prodajem društvu, komšijama, prijateljima. i to i radim. tu i tamo prodam 1 parfem. tipa 1-2 mesečno.

i dobio sam sad ideju da pokrenem internet prodaju. ali samo nešto najjednostavnije za sada.
imam sledeću ideju: da mi sajt bude neki blog na bloggeru ili worldpressu ili sl. tamo će biti sve napisano: šta prodajem, kako naručiti, platiti. drugovi su mi preporučili blog jer je bespatno, sa jako malo reklama i lako je naraviti blog. nemam nikakvo znanje o pravljenju sajtova, i nemam prebijene pare trenutno, tako da redovan sajt ne dolazi u obzir. plaćanje sam mislio da bude: kupac popuni opštu uplatnicu, plati u banci ili pošti na lični tekući račun. slanje će da bude: kad vidim da su mi pare legle na račun pošaljem post expressom i stigne kupcu za max 24h.
znam da je internet kupovina u Srbiji slabo razvijena i moj sajt neće biti ništa posebno, tako da ne očekujem ništa posebno. ako prodam 2-3 parfema mesečno biću zadovoljan.

pitanja koja imam su:
da li ću imati problema što ne plaćam poreze i što nemam registrovanu firmu? uzmite u obzir da bi mi promet bio smešno mali. ako bude solidan promet, registrovaću firmu.
da li će moj sajt/blog biti jako loše kotiran na google-u? plašim se da hoće. tipa kad neko ukuca: parfem kupovina, da će moj blog biti na tipa 17 strani. koliko sam razumeo, za dobro kotiranje se plaća......

imam još pitanja, al ovo je za početak najbitnije.