[ yhaker @ 10.08.2011. 14:04 ] @
Na crnogorskom medijskom nebu na pomolu je pokretanje još jedne televizije – beogradska Prva namjerava da kupi podgoričku Pro TV, koja godinama nikako da počne sa emitovanjem programske šeme za koju je dobila dozvoku, pišu Vijesti.
„Od vlasnika Pro TV dobili smo pismo o namjerama da promijene vlasničku strukturu tog medija. Biće obaviješteni kakva je procedura i šta moraju dostaviti savjetu Agencije za elektronske medije bez čije saglasnoti to nije mofuće. Moraće da objasne svoje planove Savjetu, od progranske šeme do finansiranja, jer bez saglasnoti savjeta ne mogu imati frekvencije, niti dobiti dozvolu za emitovanje programa, kazao je direktor Agencije Aaz Beli Džafić.

Prema informacijama Vijesti, Prva, odnosno njihov vlasnik iz Grčke, u finansijskom smilsu već je ušao u Pro TV i počeo poslove oko organizacije i pokretanja medija.

link
[ igispasic @ 15.08.2011. 10:16 ] @
mozda si trebao bolje da stavis naslov "Grci kupuju i crnogorsku Pro TV" :)
[ make_lele @ 15.08.2011. 11:32 ] @
Mozda bi trebalo da naucis bolje da koristis bezlizni glagol "trebati".
[ igispasic @ 15.08.2011. 13:56 ] @
Citat:
make_lele: Mozda bi trebalo da naucis bolje da koristis bezlizni glagol "trebati".

meni nesto kazes??
[ yhaker @ 24.09.2011. 11:26 ] @
Slovenačka kompanija DZS u čijem vlasništvu se nalazi crnogorska televizija IN, odlučila je ovih dana prodati tu televiziju i povući se sa crnogorskog tržišta.

Najizgledniji kupac za sad je grčka komercijalna stanica Antenna koja je već otkupila srbijansku televiziju FOX TV ( sada Prva ). Direktor DZS, Bojan Petan potvrdio je da su pregovori u toku.

Poduzeće IN CO, vlasnika TV IN-a, DZS će vjerovatno prodati za 3,5-4 miliona eura.

DZS se povlači iz Crne Gore zbog gospodarske krize, a tamo je došao prije pet godina s namjerom širenja turističkih kapaciteta.

IN Televizija je za 9 godina postala jedan od najuticajnijih medija u Crnoj Gori. Tim novinara redakcije informativnog programa svakodnevno plasira novosti o najvažnijim događajima u zemlji, regionu i svijetu.

Emitira putem zemaljske mreže i kablovskih sistema te putem interneta.

link