[ NenadS @ 15.08.2011. 14:21 ] @
| Znam da ova tema nije usko vezana za Wireless Internet ali jeste u pitanju Wireless mreza i prenos signala.
Radi se o linkovima koje CATV kompanije koriste za prenos TV signala bezicnim putem. Ono sto znam je to da mogu da prenesu do 30 kanala i da uredjaj radi na frekvenciji nesto iznad 2.4Ghz ali nigde na netu nisam uspeo da nadjem o kojim se to uredjajima radi i na koji nacin mogu da prenesu 30 kanala kroz jednu antenu koja je na prijemnoj strani i jednu koja signal salje, kao i to kako se taj signal demodulira i salje kroz kabl do krajnjih korisnika, a kako se modulira i sprema za slanje kroz taj bezicni link?
Ako moderatori misle da postoji bolji forum za ovu temu, neka je slobodno presele.
Hvala |
[ Aleksandar Đokić @ 15.08.2011. 20:56 ] @
Mikrotik Nv2 prenosi 200Mbps u half duplex bezicno
[ NenadS @ 15.08.2011. 21:22 ] @
Nisam siguran da to koriste, posto kazem da ne radi na 2.4Ghz, vec nesto iznad... tipa 2.7Ghz, a mislim i da se radi o broadcast saobracaju, sto znaci da imaju jedan predajnik i vise prijemnika tog signala, a pored svega, nv2 ako ne gresim je nastao pre malo vise od godinu dana, dok ovo koriste sigurno najmanje 5 godina...
Verovatno se radi o nekoj posebnoj opremi za CATV pri cemu se signal TV kanala prvo pakuje u jedan stream koji se sa druge strane prima i vraca u RF signal za dalju distribuciju.
[ marko37 @ 15.08.2011. 22:11 ] @
Jel govorimo o analognim ili digitalnim sistemima?
PS googlaj za STL (studio transmitter link).
[ NenadS @ 15.08.2011. 22:35 ] @
Zaista nemam informaciju da li je u pitanju digitalni ili analogni prenos ali logicnije je da je u pitanju digitalni prenos, dok u coax mrezu ulazi analogni RF signal.
Hvala za info, pogledacu o cemu se radi.
[ NenadS @ 16.08.2011. 19:41 ] @
[ Aleksandar Đokić @ 17.08.2011. 18:06 ] @
nisam ja hteo da kazem da koriste mikrotik, vec da ako on moze da istera toliko sta je problem za bolju opremu i to na "cistim" frekvencijama,
i prece je multicast nego broadcast
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.