[ tandrkalo1 @ 16.08.2011. 18:10 ] @
Vecinom koristimo pppoe konekciju za pristup internetu, ali je jedini problem sto korisnici ne znaju da je kreiraju i cesto nesto zeznu pa im ona radi, zato je hotspot mozda elegantnije resenje, u sustini dhcp i dalje ostaje, racunari automatski dobijaju adrese, a samo im izlazi login stranica, pa ako im sve lepo napises nije problem da se prijave na njoj...
Hotspot je mozda jos i dobar za one koji nisu kod tebe na mrezi i zeleli bi da budu, pri kacenju na mrezu i otvaranju browsera izlazi im login strana na kojoj mozes ostaviti tvoje kontakt podatke kako bi ti se obratili za pristup u mrezu, a uz to im mozes ostaviti recimo sat dva vremena da koriste besplatno na probu internet, takodje mozes postaviti i neke reklame na tu stranicu i jos mnogo toga... toliko od mene...
[ jasambradonja @ 17.08.2011. 08:10 ] @
Hvala na brzom odgovoru...
Koliko je Hotspot siguran od hakovanja? Gledao sam par video tutorijala za hakovanje Mtikovog hotspota... u suštini mi je najvažnije da budem siguran od "upada" u mrežu "pametnica" i da imam dobru evidenciju ko koristi a ko ne koristi net... zato me i zanima, ako ko koristi User Manager da li te podatke šalje na udaljeni server sa svojih lokacija... i ako ko koristi, šta koristi (po mogućstvu besplatno rešenje

)
Hvala još jedared

[ BigFoot @ 17.08.2011. 08:55 ] @
To je već profesionalna primena i maksimalni zahtevi. Samo PPPoE, RADIUS...
[ tandrkalo1 @ 17.08.2011. 09:39 ] @
Pa sve zavisi koliko imas korisnika, ako je to nesto tipa 20-30 po meni ti ne treba nista sem mikrotikovog user managera, u njega mozes uneti sve sto ti je potrebno, korisnicko ime, lozinka, takodje mzoes zakljucati svaki za odredjenu MAC adresu i onda ti je dovoljan samo hotspot...
ako zelis nesto vise ipak, onda pppoe konekcija i nesto tipa radius manager da postavis, naravno nije besplatno....
Imas free radius kao besplatno resenje, samo ces veropvatno iamti problema sa podesavanjem toga, a tesko ces i pomoc naci oko toga jer o tome malo ko zeli da pise...
Zato po meni drzi se hotspota i to je to...
[ Schmidt @ 18.08.2011. 12:45 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.