[ AnaBaki @ 16.08.2011. 14:57 ] @
Problem je sortirati tabelu po vise komplikovanih uslova. Svakakve varijante sa lookup, match, index.. se probalo i nista. Svi predlozi formula su dobrodosli |
[ AnaBaki @ 16.08.2011. 14:57 ] @
[ 3okc @ 16.08.2011. 15:50 ] @
Formule za sortiranje? Sortiranje je najlakše obaviti alatom koji tome služi i teško da ćeš iscrpeti njegove granice.
Uostalom, nisi uspeo da sročiš šta je to što ne umeš i *to* je za početak problem br.1 koji ovde vidim; dok taj problem ne budeš rešio ni drugi neće moći da ti pomognu. Pomoći ću ti sa nekoliko dobronamernih saveta a ti vidi šta ćeš. Pokušaj da formulišeš svoje pitanje/problem tako da se rečenica završi sa znakom pitanja! Izbegavaj tvrđenja i stavove koji nemaju veze sa problemom: "sve sam probao" može biti način da nas obavestiš koliko si očajan (što verovatno nikoga ne zanima), a moglo bi da bude od koristi da nam navedeš šta si to tačno probao i sa kakvim rezultatom. Uzor mogu da ti budu rečenice u zadacima na testovima: "Izračunati površinu..", "Naći najmanji zajednički sadržalac.." itd. jer te navode da aktivno tražiš i imenuješ *pravim imenom* ono što te koči. Konačno, pitanje/problem treba da je jasno formulisan u samom postu koji pokrećeš, ne teraj nas da otvaramo att da bismo rešavali "test inteligencije" i pitali se "šta li pobogu ovaj hoće?!". [ Jpeca @ 16.08.2011. 15:54 ] @
Nije mi baš jasno kakve veze ima primer koji si postavila sa sortiranjem. Koliko sam razumeo ti tražiš sva pojavljivanja nekog broja u opsegu i kao rezultat prikazujes sadrzaj prve kolone tabele za sve redove u kojima je nadjen traženi broj. Ovo bi zgodno bilo da se uradi uz pomoć array funkcije ali CONCATENATE ne radi za nizove. Zato sam napravio korisničku funkciju koja to radi
Code: Public Function FindString(strT As String, rng As Range, rngConc As Range) As String Dim rw As Long For rw = 1 To rng.Rows.Count If InStr(1, rng.Cells(rw, 1).Text, strT) > 0 Then FindString = FindString & " " & rngConc.Cells(rw, 1).Text End If Next rw End Function Funkciju pozivaš iz P9 u tvom primeru Code: =FindString($O9;C$3:C$22;$A$3:$A$22) i onda kopiraš dole i desno. [ AnaBaki @ 16.08.2011. 16:12 ] @
Jpeca: tražiš sva pojavljivanja nekog broja u opsegu i kao rezultat prikazujes sadrzaj prve kolone tabele za sve redove u kojima je nadjen traženi broj.
E ovo je ono sto se trazilo, ali se nije umelo objasniti pravim nazivom. Funkcionalno je. U ofisu 2010 trazi da se sacuva kao *.xlsm Moze li bez vba? [Ovu poruku je menjao AnaBaki dana 16.08.2011. u 18:10 GMT+1] [ AnaBaki @ 18.08.2011. 18:43 ] @
Ima li neko ideju za resenje ali bez makroa??
[ AnaBaki @ 19.08.2011. 08:02 ] @
U nekim celijama podaci se ponavljaju
Na primer, u jednoj celiji (P9) je Pr1 Pr2 Pr2 Kako da se izbegne ponavljanje iste vrednosti tj. da u istoj celiji (P9) bude samo Pr1 Pr2 Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|