[ producer011 @ 20.08.2011. 16:37 ] @
| Pozdrav svima, imam dve telefonske linije i na obe imam adsl, isti je provajder i iste su brzine, sad me zanima kako je moguce da ta 2 modema povezem sa mrezom racunara i da se duplira brzina? da li za to treba podici neki router,server? ideja je da oba ubodem u svic pa onda dalje u vec postojecu mrezu. ako treba mogu da stavim mikrotik pa ta dva modema u njega, pa u svic... molim pomoc, moze i wireless sve jedno samo da ta 2 koristim kao jedan. |
[ Seyokiller @ 20.08.2011. 17:35 ] @
[ producer011 @ 20.08.2011. 18:18 ] @
hm interesantna spravica, a jel bi to moglo da radi recimo da ubodem w wireless ap u klient modu u lan portove? ili mozda mikrotik da se konfigurise za load balancing? i da li bi na kraju bila duplirana brzina?!
[ Slobodan Milivojevic @ 20.08.2011. 19:14 ] @
Treba ti neki ruter sa dva WAN porta, koji podrzava load balancing, ili neki mikrotik recimo da moze da zavrsi posao... A mozes i ako imas mrezu racunara da vrlo prosto podelis koji ce racunar na koji internet da ide...
Ali nikako nemoj da ocekujes da ce jedan recimo http download da radi brze od maksimalne brzine jednog internet linka.
[ producer011 @ 20.08.2011. 19:42 ] @
a torrent bi trebalo da radi na oba jel? znam da to ima neke veze sa paketima, ali ne znam tacno kakve!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.