[ toda81 @ 21.08.2011. 01:43 ] @
| Imam problem sa torentom jer je provajder za bezicni internet blokirao portove za torrent i sada niko u selu ne moze da skida nista preko torrenta,a pre nego sto je provajder blokirao portove mogli su svi da skidaju preko torrenta.Molim vas da mi pomognete kako da resim ovaj problem i da ponovo mogu da skidam preko torrenta filmove i ostalo.Koristim uTorrent,mada ako treba skinucu neki drugi program za torrente |
[ mantas @ 21.08.2011. 06:18 ] @
postoji mnogo nacina da se ukine saobracaj takve vrste layer7 protocol,firewall rules.promenom software-a neces nista postici posto vam je provajder to odradio drugacije...znaci nema torrent-a....
[ Horvat I @ 21.08.2011. 07:27 ] @
Prelazak kod konkurenta
[ toda81 @ 21.08.2011. 08:59 ] @
Na zalost konkurent ne postoji i osudjeni smo na te pokvarenjake
[ calexx @ 21.08.2011. 09:45 ] @
Da li imate neki ugovor u kome piše šta je dozvoljeno a šta nije? Ako to piše, onda ste do sada imali povlasticu a ako ne piše, onda pravac provajder i tražite objašnjenje. Ako neće, onda menjajte taktiku, otkažite mu, koristite druge puteve ... teško da može da zabrani direkt download ... pa ko pre popusti. ;)
Hm, po adresi sa koje se javljaš se vidi da je u pitanju Telenor. Da li je to wireless koji koristite ili se javljaš sa neke druge mreže? Možda taj ima neki Telenor internet koji ima limit u saobraćaju a posle totalno obori brzinu. Možda ste mu potrošili mesečni limit.
[ toda81 @ 21.08.2011. 10:07 ] @
Na zalost nemamo nikakav ugovor sa njima.Cela procedura je ako uvodimo sami net pozovem ih,daj im mac adresu i kazem koji hocu username i password,a oni svakog meseca salju racun za uplatu.Kada oni daju svoju opremu to kosta od 130-160 eura,a ja sam mnogima u selu namestio za 45 eura koliko je kostala oprema i nista nisam vise naplatio.Zvao sam ih ja milion puta zbog toga sto su nam blokirali torrente i oni se kreteni prave ludi.Samo ostaje da odemo u V.Gradiste da se pobunimo i nista drugo.Ja sada pisem preko telefona jer nisam u tom mestu gde radim pa zato imam telenorovu ip adresu
[ calexx @ 21.08.2011. 10:12 ] @
Prave se ludi i kažu da ne blokiraju ili se prave ludi i izbegavaju da odgovore? Kako rade ostali p2p programi? Jesi li probao sa promenom porta? Kako radi ostalo? Blokiranje p2p baš i nije ispravan odgovor jer postoji mnogo toga legalnog i čistog što može tako da se prenosi (u svakom slučaju izbegavaj da pominješ da hoćeš da skidaš filmove ili nešto slično).
[ toda81 @ 21.08.2011. 10:27 ] @
U pocetku su se pravila luda operaterka,a kada sam joj ja rekao da su nam blokirali portove ona mi je pricala o tome kako se cesto desava da im puca mreza zbog torrenta jer niko nije stavio maksimalan broj konekcijw 4 u podesavanju torrenta,a a sam joj rekao da su mene zato par puta iskljucili bez najeave i ljutio sam se jer nisu uopste rekli da treba da se podesi da maksimalan br konekcija bude 4.Nisam pokusao da menjam portove jer ne znam kako se to radi,a koristim program utorrent.Nisam koristio ni jedan drugi p2p program.Da li mi mpzete napisati spisak provrama koje bih mogao da probam?
[ mantas @ 21.08.2011. 10:36 ] @
kao sto rekoh na pocetku promenom software-a neces nista postici mozes da menjas portove mada moguce da ti to nece pomoci posto verovatno svaka konekcija koja vodi ka P2P je dropovana,ili zabranjena...
uTorrent--->options---->preferences----->connection

[ toda81 @ 21.08.2011. 10:52 ] @
Probacu ovo sto si mi rekao sa portovima.Bilo bi super kada i uspeo da pokrenem download
[ Aleksandar Đokić @ 21.08.2011. 13:09 ] @
ako su dropovali samo p2p konekcije enkripcijom je moguce zaobici blokiranje, ali ako su vam ostavili samo bitne portove a sve ostalo blokirali nema sanse bilo sta da uradite
[ bakara @ 21.08.2011. 13:37 ] @
Citat: toda81: Probacu ovo sto si mi rekao sa portovima.Bilo bi super kada i uspeo da pokrenem download
Tesko da ces zaobici filtriranje, verovatno s ena toj mrezi skidalo dosta torenta pa sad filtriraju saobracaj.
Gledaj to i sa druge strane, da vam ne filtriraju saobracaj sad bi ovde otvorio temu kako vam internet ne radi nikako...
[ toda81 @ 21.08.2011. 17:59 ] @
Ako ne znas odgovor nemoj da pametujes i da provociras.Sto tebi ne zabrane toreente pa bi video kako je to bez veze.Milis da da ti je odgovor mnogo duhovit,ali nije.Da je tako kao sto ti kazes onda bolje da ne budu uopste provajderi ako ne mogu da pruzaju adekvatnu uslugu i ako tako lako pucaju.Nisam ja kriv sto ne zaju sve da obaveste da treba da stave maksimalni br konekcija na 4 da im ne bi pucala mreza.To je njihov problem ,a ne moj
[ bakara @ 21.08.2011. 18:08 ] @
Ta mreza ocigledno ne moze da opstane a da vama puste torente, a to sto je tebi tesko da prihvatis i nemate alternativu je sasvim druga stvar.
[ Aleksandar Đokić @ 21.08.2011. 18:24 ] @
a i sta ste se uhvatili za te torrente kao pijan za plot, imate milion drugih mogucnosti
[ Slobodan Milivojevic @ 21.08.2011. 18:31 ] @
Uključi enkripciju saobraćaja u torrent klijentu. Evo kako to da uradis:

[ toda81 @ 22.08.2011. 00:08 ] @
Sada se secam da sam ukljucivao ovo za enkripciju prvi put kada su nam blokirali torrente i da mi je upalilo i samo sam ja u selu mogao da skidam,ali mi kasnije nije pomagalo ovo sto sam uradio.Hvala ti sto se trudis da pomognes
[ Mile-Lile @ 22.08.2011. 07:29 ] @
Znam o čemu pričaš i stvarno nije u redu da prodaju takav net. Ili da su barem napravili skuplje pakete koji imaju "full" net a te "osakaćene" koji služe samo za surfovanje da prodaju po nekoj povoljnijoj ceni, pa neka svako nađe šta mu odgovara. Ovako, to nije ništa drugo do krađa... Možete da uradite sledeće:
1. Da gledate filmove online, tako ćete svejedno maksimalno opteretiti mrežu (što njima nije u interesu)... Čak i kad ne želiš da gledaš ti pusti da radi. Bilo bi glupo da vam blokiraju port 80.
2. Obavestiš Ratel. Ali prvo registruj sa ortacima iz sela neko Udruženje kod APR-a (npr. za borbu protiv obmanjivanja korisnika wireless interneta). Pa podnesete dopis Ratelu kao Udruženje.
3. Obavestiš ISP da na mesec dana nećete koristiti njegove usluge. Dogovoriš se sa ortacima iz sela (na mesec dana možete sigurno bez neta, jer imate cilj) da ga bojkotujete. Pa kada osete po džepu sigurno će vas pozvati da nađete neko rešenje što je najbolje za obe strane...
[ newtesla @ 22.08.2011. 07:36 ] @
@mile-lile: 1-od blokade porta 80 nema ništa: onda ne bi nijedan sajt radio ;) streaming i rapidšerovi se blokiraju po destination IP, a ne po src/dst portu.
2-Od RATEL-a nema ništa, to odmah možete da zaboravite.
3-Da dotični mogu bez neta na mesec dana, ova tema ne bi ni postojala :)
Ali slažem se da bi trebali da imaju različite pakete u ponudi.
-----------------
Da bi uopšte probali da pogodimo o kojoj vrsti filtriranja je reč, uradi ovako: idi na ubuntu.com, pronađi DVD izdanja, imaš skidanje putem BitTorrent-a (tako piše) i pusti da se skida jedno pola sata, pa nam prenesi screenshot onog grafikona u mikrotorrent-u. ustvari, da ne tražiš, evo ti ubuntu 11.04 torrent link.
Provajder verovatno ne zna da su i oni mogli da vam nameste svima max. 4 konekcije, pa da bude nebitno koliko ste ih ukucali u mikrotorentu, a mislim da je default 200.
Onda nam daj još podataka, kao naprimer u command prompt-u: tracert yahoo.com, da vidimo kako im je organizovana mreža, itd.
----------
nemoj odmah da keziš zube na bakaru, nije ti on kriv niti ti je on zabranio torente - samo ti je iz iskustva rekao kako stvari teku: provajderi zakupe ultra malo, pa prodaju ultra mnogo, i onda svako ko skida kilogram torenta ubija uplink u pojam, a provajderu koji napiše da se stave 4(!!!) konekcije u mikrotorent se naravno ne isplati da zakupi više dolaznog saobraćaja.
[ citizenx @ 22.08.2011. 08:46 ] @
Da li si probao da downloadujes torrent sadrzaje direktno iz browsera, odnosno koristeci http protokol koji koristi port 80? Raspitaj se malo o tome, mozda uradis nesto.
[Ovu poruku je menjao citizenx dana 22.08.2011. u 10:04 GMT+1]
[ Nedokazan @ 22.08.2011. 10:31 ] @
Moj ti je savet da se organizujete i popricate sa nekoliko lokalnih (a i ne mora da je lokalni) provajdera i kolektivno predjete kod drugog, svi do jednog. Tako bi se nekom drugom provajderu isplatilo da uradi link do vaseg mesta, odmah bi dobio veci broj korisnika, a vi bi ste dobili provajdera cija usluga bi vam odgovarala.
[ Mile-Lile @ 22.08.2011. 10:45 ] @
@newtesla
U pravu si za sve što si napisao... Vidi se da se stvarno razumeš i pretspostavljam da radiš kod nekog ISP-a, ali zar ne misliš da će njegov ISP (bez obzira što ne zna da ograniči broj konekcija po klijentu) pre ili kasnije skontati kako da mu još više "osakati" net? Ja mislim da će ISP uvek biti u prednosti! Rešenje mu nije u tome da pokuša da pobedi provajdera već da za svoj novac traži ono što on želi da ima od interneta. Ako se njegovi interesi i interesi ISP-a pogode ili bar delimično, super za oboje, ako ne treba tražiti drugi način da čovek ima internet.
Kažeš da može da se blokira streaming po destination IP adresi. Ok. Čoveku trenutno ne rade torenti, još ako nema streaming, imaće internet kakav je bio pre desetak godina. Znači samo surf! Ja bih onda da sam na njegovom mestu uzeo neki tzv. "inetrnet za poneti"... Ne znam ko sve nudi da ne reklamiram, može se naći na netu... Svakako će mu bolje raditi nego trenutni... i biti jeftiniji... A što se tiče Ratela-a ne bih odsutao jer mislim da taj njegov i nije neki pravi provajder... uvek se može naći neka nepravilnost... pa mu se može zabraniti rad;) Bez obzira što je ovo država za koju mnogi kažu da je banana...
@toda81
Daj reci koji je to provajder, kakve pakete nudi i koje su cene? Imaš i podforum na ES-u koji se zove ISP i služi uglavnom za "pljuvačinu" nesavesnih ISP, pa da se još neko ne pređe kao ti/vi... Da vidimo i koji je matični broj tog fizičkog/pravnog lica, možda nije sve tako crno...
[ toda81 @ 22.08.2011. 13:32 ] @
Probacu da uradim sve ovo sto ste mi rekli pa cu vam javiti.Samo ne znam kako to mislite da skidam torrent direktno preko browsera.Ja vec imam skinut ubuntu i narezan na jednom CD-u
[ citizenx @ 22.08.2011. 13:38 ] @
[ toda81 @ 22.08.2011. 14:27 ] @
Pogledacu i to i uraditi ono sto ste mi rekli.Samo da pitam ono u vezi ubuntu.Koristio sam par puta ubuntu kada sam particionirao mmc na androidu tako da sam ga pokretao kao live CD bez instaliranja.Da li ste mislili da pokrenem ubuntu i da onda probam da skidam torrente preko bittorenta koji se nalazi u samom ubuntu?
[ Slobodan Milivojevic @ 22.08.2011. 15:21 ] @
^ Ne, nego da sam Ubuntu Live / Instalacioni disk skines uz pomoc torrent klijenta.
Evo i direktnog linka do torrent fajla:
http://releases.ubuntu.com/11....11.04-desktop-i386.iso.torrent
[ newtesla @ 23.08.2011. 06:42 ] @
Ko što reče Slobodan: da probaš da skineš Ubuntu, ne da ga "teraš"; torent je način, sadržaj je sadržaj - ubuntu je jedan potpuno legalan sadržaj koji možeš da skineš putem torenta, a seed-ovi za ubuntu su na gigabitnim konekcijama; treba mu 20-30 sekundi da postigne punu brzinu. Stoga je jedini torent za koji sam siguran da neću morati da razmišljam da li si našao kvalitetan torent za skidanje kada budem gledao u tvoj skrinšot grafikona.... koji još nisi napravio ;)
@citizenx: torenti, čak i unutar browsera, nemaju dodirne tačke sa portom 80, a evo i zašto: dst-port paketa je odabrao onaj od koga skidam nešto (peer), a src-port ja; kod HTTP-a je dst-port:80, a mislim da niko nije uneo port 80 u podešavanje mikrotorenta. Plus što dosta provajdera preko zabranjuje komunikaciju na portu 25 i 80.
[ toda81 @ 23.08.2011. 10:43 ] @
Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom.Ja ne znam gde da udjem da slikam microtorrent u torrentu pa sam za pocetak uradio samo screenshot gde se vidi da sam ubacio ubuntu da skida,ali na zalost nije pokrenuo da ga skida  Ako moze malo objasnjenje gde tacno da udkjem u torrent da bih vasmm slikao
[ toda81 @ 23.08.2011. 10:48 ] @
Evo d avbidite seeds i peers kada sam ubacio drugi torrent fajl 
[ Mile-Lile @ 23.08.2011. 11:31 ] @
Taj grafikon je za vremenski interval od 5 sekundi... Stavi za 10 minuta pa slikaj...
ovaj deo izmeni

[ Slobodan Milivojevic @ 23.08.2011. 13:00 ] @
A jesi li uključio enkripciju torrenta kao sto sam ti pokazao?
[ Slobodan Milivojevic @ 23.08.2011. 13:35 ] @
I jos jedna stvar, da li ti recimo internet radio radi?
Probaj recimo za test ova dva linka - ubaci ih u winamp ili sta vec koristis:
http://www.radioswisspop.ch/live/mp3.m3u - ovaj link mora 100% da radi - jer je na portu 80.
http://streaming.tdiradio.com:9999/listen.pls - ovaj link moze i da radi, a i ne mora, napisi da li radi ili ne, bitno je, jer cemo znati u cemu je problem onda.
http://streams.frequence3.net/mp3-192.m3u - mozes i ovaj link da probas za svaki slucaj - isto je kao TDI Radio, tj nije na portu 80.
[ toda81 @ 23.08.2011. 15:26 ] @
@Mile-Lile,sada sam stavio interval 5 min jer je to maksimalno koliko mogu da stavim jer nema za 10 min,a enkripcija mi je podesena onako kako ste mi rekli.Sada cu da probam sa ovim linkovima sta ste mi rekli pa cu javiti da li rade

[ toda81 @ 23.08.2011. 15:55 ] @
Pusta mi sa sva tri linka muziku bez problema.Evo slikao sam screenshot 
[ Slobodan Milivojevic @ 23.08.2011. 15:56 ] @
Ako pusta sva tri linka za muziku, onda mi nije jasno kako ti ne prolazi nista sto se torrenta tice, cak ni enkriptovan saobracaj, skroz je nelogicno.
Enkriptovan torrent bi morao da prodje layer 7 firewall.
[ toda81 @ 23.08.2011. 16:37 ] @
Vidim da se vi bas trudite na sve nacine da mi pomognete oko torrenta,ali na zalost izgleda da tesko sta moze da se uradi da bi mi proradio torrent :( Zaboravih da vam dam link do mog provajdera http://profypc.net/
[ newtesla @ 24.08.2011. 08:56 ] @
Da, ali samo na mikrotiku: Cisco SCE ga pronalazi bez većih problema :)
Elem, pre par meseci sam video novo uputstvo na Mikrotikovom sajtu, za suzbijanje torenata; sada je glavna kvaka da se zaustavi update peer liste, što mislim da se vidi iz broja peer-ova - 0!
Inače, kada uklučuješ enkripciju, potrudi se da umesto Enabled namestiš Forced (ili kako već piše od kijenta do klijenta) - enabled samo znači da može da bude enkriptovano, a i ne mora ;)
Imaš još samo par opcija: probaj port 9999, ili čak možda 3389 ili 1723, a i evo ti jedna lepa slika gde možeš videti IP adrese seed-ova za Ubuntu: ovih nekoliko najbržih dodaš kod sebe u klijent kao seed-ove tako što izabereš Peers u donjem delu, pa na desni klik dodaš prvih 5 (recimo) peer-ova tako što ukucaš IP:port, dakle nešto kao 172.178.179.55:50246, samo brojevi sa skrinšota koji sam ti dao. Dakle, dodaješ ih dok je gore selektovan Ubuntu kao torrent, pa da vidimo da li je taj način doneo nešto.
Takođe, Options/Preferences/Bandwidth - Number of Connections: Global stavi 10, Maximum stavi 8, Upload slots neka ostane 2.
Usput, pređi 'leba ti na mikrotorent 3 - ne vidim zašto si i dalje na dvojci.
----------------------
Ako ovo gore navedeno ne urodi plodom, razmišljaj se o skidanju putem rapidšera, megaupload-a, ili slično.
----------------------
Skupljeg provajdera ne videh skoro. Koliko para plaćaš paket? I koja brzina?

[ mantas @ 24.08.2011. 09:28 ] @
ovaj isp je preskup!!!nije ni cudo sto vam zabranjuju P2P saobracaj Citat: "Profy PC Internet Servis Provajder poseduje dva nezavisna 10Mbs linka čime je omogućenje stalan pristup internetu" koliko je udaljen neki drugi provajder od tebe??
[ calexx @ 24.08.2011. 09:39 ] @
Cenovnik je od pre skoro 4 godine a za to vreme su cene možda i bile realne. Ako ih ipak nisu menjali (ili bar brzine za konkretne pakete) onda je ovo stvarno smešna ponuda. A i ako su menjali a nisu ažurirali sajt dovoljno govori o njima.
[ Mile-Lile @ 24.08.2011. 11:47 ] @
Jasno je, da je taj samoprozvani provajder, u stvari preduzetnik sa trgovinskom šifrom
podaci o preduzetniku
Nego zna li neko kako pomoći čoveku? Može li se zaobići "blokada"? newtesla polažem nade u tebe.
@Toda81nisi odradio tracert kako ti je rekao newtesla da vidimo kuda sve ide ping... U command prompt-u kucaj komandu tracert 8.8.8.8 npr. pa okači sliku...
[ milosbeo @ 24.08.2011. 13:09 ] @
Daj tracert do googleta, da vidimo sta od mrezne infrastrukture ima taj PISP? :D
Ne verujem da PISP ima Cisco SCE i FW na Layeru 7 :)
Pozz
[ toda81 @ 25.08.2011. 00:23 ] @
newtesla,pa ti si genije!Krenuo mi je download kada sma uradio sat si rekao.Evo slika  ,  .Da li ovo znaci da mogu da sredim nekako da mi skida i druge torrente?Sada cu da vidim jjos jednm jedno uputstvo sto ste mi dali sta da slikam pa ccu okaciti sliku.Ovo sma ukucavao u 89.108.101.57:44125
77.232.153.239:47800
46.242.97.124:54664
79.112.145.39:19870
78.92.207.178:27654
[ toda81 @ 25.08.2011. 00:38 ] @
Greskom sam pobrisao slike sa sajta gde sam ih uploadovao pa ih ponovo kacim  ,  ,  ,
[Ovu poruku je menjao toda81 dana 25.08.2011. u 01:53 GMT+1]
[ toda81 @ 25.08.2011. 01:00 ] @
Zaboravih da kazem za cenu,tj da 1mb placamo 1100 din.Jedva sam ja uspeo da dovedem ovog provajdera kod nas,a tesko da bi jos neki provajder dosao zato jer ima malo ljudi u selu jer je 90% njih u inostranstvu
[ newtesla @ 25.08.2011. 06:28 ] @
;)
Znam kako razmišlja provajder interneta, a i šta ima raspoloživo od opreme, što reče milosbeo - nema taj para za Ciska ;) e sad, jedino ti ostaje da nađeš nekog ortaka kome rade torenti, pa da ti za svaki javi adrese peer-ova...
...ili kolege koji su iskusni u torent-ima da pomognu - ja sam više za saobraćaj/ dakle, treba ti način da saznaš peer listu, jer je izgleda zabranjen saobraćaj sa tracker-om, takozvani tracker update.
--------------
E sad, ako me bude platio/iznajmio tvoj provajder da zatarabim torente skroz, nemam izbora; osušio bi ih na 2kb/s ;)
[ bachi @ 25.08.2011. 14:48 ] @
Čekaj, znači problem je što provajder radi inspekciju httpa i
govori torrent klijentu da ima 0 peerova?
Skidaj torrente sa javnih trackera, ali uključi DHT i peer
exchange
ili
Nađi neki free socks5 (ili https (ne http, baš https)) proxy, pa
u utorrentu namesti da preko njega kupi peer listu.
Newtesla, oće li ovo da pomogne da se zaobiđe zaštita?
[ milosbeo @ 25.08.2011. 16:45 ] @
Moze da proba neki free VPN, pa kroz njega da ima sve otvoreno.
Probao sam ja kuci, vuce torente max brzinom.
Imas vpnintouch... Radi full. Mislim da tu nema leka 
[ milosbeo @ 25.08.2011. 16:51 ] @
OVDE nekad imas otvorenu registraciju... Mada mislim da imas jos neko slicno free resenje... Ali ovo bas fino radi...
[ toda81 @ 25.08.2011. 19:27 ] @
Bio bih presrecan kad bih uspeo nekako ovo da sredim.Usao sma na ovaj link sto ste mi dali i pronasao sam ovo pogledajte Snasao bih se sigurno da idem po ovim koracima i sve ovako da uradim,ali me buni sesti korak jer ne znam koji password da kucam.Malo bi bilo nezgodno ako moram da trazim nekog da ubacuje kod sebe torrent koji hocu d askidam pa d ami daje listu onih trackera ili kako vec,amda ako je to jedino resenje i to je nesto
[ toda81 @ 25.08.2011. 19:33 ] @
Sada sam gledao ovaj link i ima ovaj deo gde moze d ase skine neki program pa ne znam da li to trebam da skinem ili da sa prethodnog linka sto sam ostavio da idem po tim koracima sa tog linka.Evo linka gde je uputstvo za instaliranje pogledajte
[ toda81 @ 25.08.2011. 19:37 ] @
Izgleda da ne mogu ovim linkovioma da pokazem to sto sma hteo pa samo kada udjete na taj link kliknite tamo gde pise Open VPN i tu pise to za instalaciju nekog programna
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|