[ mmns21 @ 22.08.2011. 10:56 ] @
U stanu imam dve telefonske linije. Jedna se nekada davno koristila za telefoniranje (a sada za adsl) a druga se koristila za dial up. Jedna mi je potrebna zbog adsl-a dok je druga visak.

Pozvao sam danas call centar Telekoma i dobio informaciju da mogu da stavim liniju u status mirovanja do 90 dana a da cu za vreme mirovanja placati pretplatu kao da koristim liniju. Receno mi je da od 15. juna ne postoji mogucnost da se podnese zahtev za preseljenje bez adrese (kolega me je posavetovao da to zatrazim) jer onda ne placam nista a ako mi linija
nekada zatreba mogu da zatrazim da je ukljuce.

Ponudjeno mi je resenje od strane call centra da liniju skroz otkazem (tj. da je izgubim) pa ako mi bude potrebna opet da platim 6000 dinara za novu liniju.

Nekada davno je bilo tesko doci do druge linije, dobio sam je tako sto sam u susednom mestu kupio broj u mrezi koja se gradila za nekoliko stotina evra i onda zatrazio da se broj preseli u Novi Sad (prioritet za dobijanje nove linije su imali postojeci pretplatnici). Pa mi se ne dopada da skroz izgubim tu liniju.

Da li neko zna za neki postupak ili proceduru naseg Telekoma da ne izgubim prikljucak a da se linija privremeno deaktivira (bez placanja pretplate)?
[ Horejšio @ 22.08.2011. 12:26 ] @
Ja sam isto trazio mirovanje pre mesec dana, ali mi rekose da su nedavno to ukinuli. Koliko znam, ne postoji neka druga mogucnost. Zato sam morao da ugasim jednu liniju, jer mi se posle zadnjeg poskupljenja vise nije isplatilo da placam dve.
Jedino bi mogao da svoju liniju prebacis na nekog poznanika ili rodjaka kome je telefon potreban (posebno ako se u njegovom kraju tesko dolazi do novog broja, mada mislim da je to sada retkost), pa kad ti nekad zatreba da je vratis. Cak i da ti nikad ne bude trebala, bolje tako jer drugima cinis uslugu...a za Telekom ne brini, zgrcu oni ogromne pare.
[ owim @ 13.09.2011. 15:36 ] @
Ukinuto "preseljenje na nepoznatu adresu" (mirovanje)! Juče sam hteo da odradim, imam dva fiksna u stanu iz vremena dial up-a. Rekli mi da od juna ili jula to više ne postoji kao opcija. Svojevremeno sam liniju platio papreno, kao i mnogi drugi, sa troškovima van cenovnika. Glupo mi je da se potpuno odreknem pretplatičkog prava.

Jedino što mi je palo na pamet, jeste da tražim preseljenje na adresu na kojoj znam da nema tehničkih uslova za liniju. S druge strane, i to je cimanje. Liniju uopšte ne koristim dve godine (malo koristim drugu). Šta vi kažete?
[ bachi @ 13.09.2011. 17:31 ] @
owim napisa:
> Liniju uopšte ne koristim dve godine (malo koristim drugu). Šta vi kažete?

Pa koja je poJenta držanja nečega u stanu što apsolutno ne
koristiš? Ae ako već drugu koristiš malo, nju zadrži, ali koji će ti
prva linija? :D
[ Joker @ 14.09.2011. 07:24 ] @
na linku
http://www.open.telekom.rs/hom...?temp=0&sid=124&id=145
postoji stavka Privremeno isključenje/demontiranje na zahtev korisnika usluga je besplatna.
Možda opcija da saznaš gde nema mogućnosti da se telefon preseli pa tražiš seobu u taj deo grada.
[ owim @ 15.09.2011. 19:54 ] @
Citat:
Joker: na linku
http://www.open.telekom.rs/hom...?temp=0&sid=124&id=145
postoji stavka Privremeno isključenje/demontiranje na zahtev korisnika usluga je besplatna.

Bio u Telekomu, kao iz topa mi rekli da je ta usluga greškom na sajtu i da nije komercijalna od sredine juna. Mogu da preselim broj na adresu za koju znam da nema tehničkih uslova, samo što trenutno ne znam takvu adresu .

A zašto to radim, bachi? Možda mi još fiksna linija ponovo zatreba, ko zna, a i skupo sam je nekad platio, mada njeno "održavanje u životu" plaćam još skuplje.
[ voiceland @ 04.10.2011. 23:01 ] @
Naselje Sremcica tj. ulice oko Beogradske su trenutno najgori deo grada kada je u pitanju fiksna telefonska mreza, a novih vecih ulaganja nece biti dok se ne resi pitanje privatizacije Telekom-a. Tako da vam ovo predlazem kao privremeno resenje, uz napomenu da OBAVEZNO povremeno pozovete 9813 i raspitate se za status zahteva, kako ne bi dosli u situaciju da vam zahtev za seobu bude resen a monteri vas ne nadju na adresi koju ste prijavili, te izgubite pravo na seobu!
[ owim @ 05.10.2011. 03:24 ] @
Citat:
voiceland: Naselje Sremcica tj. ulice oko Beogradske su trenutno najgori deo grada kada je u pitanju fiksna telefonska mreza, a novih vecih ulaganja nece biti dok se ne resi pitanje privatizacije Telekom-a.

Danas sam zvao neke montere Telekome koji su mi ranije za... erm, koji dinar progurali papir da brže dobijem liniju za preko 200 maraka. Reče mi čovek da se ne šalim da stavim neku BG adresu, jer Telekom može da mi ponudi WCDMA. Kaže: stavi Prištinu. Kaže da mreža Telekoma radi na severu Kosova i da stiže puno zahteva odatle, ali iz Prištine ne i da tamo nikad neće biti "tehničkih uslova"; jedino ako me ne odbiju u poslovnici.
Citat:
Tako da vam ovo predlazem kao privremeno resenje, uz napomenu da OBAVEZNO povremeno pozovete 9813 i raspitate se za status zahteva, kako ne bi dosli u situaciju da vam zahtev za seobu bude resen a monteri vas ne nadju na adresi koju ste prijavili, te izgubite pravo na seobu!

Ovo nisam znao, ako me na nađu na adresi gubim pravo na seobu? Ok, ali ne gubim pretplatničko pravo, zar ne? To je ono što "čuvam". Kad mi kažu da su se stvorili uslovi za seobu ili me ne nađu na adresi, tad moram da potvrdim, tj. mogu da promenim mipljenje, zar ne?

Inače, plan B je da tražim seobu broja na letnju kuću. Tu niko u blizini nema telefon, ali se kao uvodi, to je uz Dunav, istočna SRB, i tamo moji borave veći deo od maja do oktobra. Pričao sam s kevom, nigde u dokumentima ne piše adresa, već se vodi deskriptivno gde se nalazi (Duga Šuma b.b., haha).
[ pisac @ 05.10.2011. 14:23 ] @
Citat:
owim: Reče mi čovek da se ne šalim da stavim neku BG adresu, jer Telekom može da mi ponudi WCDMA.


Pa šta, mogu oni da ponude ali ti ne moraš da prihvatiš. Kažeš jednostavno: meni treba telefonska linija koji radi i kad nemam struju u stanu.
[ owim @ 05.10.2011. 14:58 ] @
Hvala! Je l' zna možda neko neku BG adresu gde definitvno nema parica? Da ne unosim Prištinu ili Duboku šumu b.b.?