[ tdusko @ 23.08.2011. 14:45 ] @
Imam reporting server na kome vec godinama rade reporti sasvim normalno. Svremena na vreme napravim neki novi report i upload-ujem rdl fajl kroz browser. Nikakvih problema do sada nisam imao-sve radi savrseno.

Medjutim, sada se javila potreba da klijenti pristupaju tim istim reportima pa sam odlucio da napravim jednostavnu asp.net web aplikaciju koja ce da sadrzi listu reporta koje ulogovani user moze da vidi i klikom na odredjeni report prikazuje se report. To sam naumio uraditi uz pomoc reportviewer web kontrole koja ce raditi u remote processing mode-u. Do sada sam 100 puta radio sa reportviewer kontolom ali u local processing modu gde je potrebno podesiti putanju do rdlc fajla, definisati data source itd. U remote processing modu, koliko sam ukapirao sve to radi jos jednostavnije. Potrebno je samo podesiti URL Report servera i Report Path.

Nista lakse, rekao bi covek ali jsa sam verovali ili ne uspeo da se zaglavim. URL Report servera ne bi trebalo da bude problem. Tu pisem prvi deo onoga sto i pisem u address bar u browser-u. Na primer, kada pristupam reportima ja kucam http://serverName/Reports/Pages/Folder.aspx. Iz toga sam zakljucio da u URL Report Servera trebam da stavim: http://serverName

Problem je Report Path. Koji je to path? Zna li neko? Koliko ja znam i koliko sam po internetu uspeo da nadjem, reporti, tacnije rdl fajlovi se nalaze sacuvani u tabeli u bazi. Nakon sto se kroz web browser upload-uju, reporting server ih snimi u bazu i kasnije po potrebi cita odatle.

http://msdn.microsoft.com/en-u...ary/ms252075%28v=VS.90%29.aspx
Citat:
You can verify that you have access to a report by opening a browser window and typing the report server URL and report path in the URL address


Totalno mi nije jasno o kojoj putanji pricaju.

Hvala puno!
[ nadavesela @ 24.08.2011. 13:35 ] @
za Url //imeservera/ReportServer
za Path /ImeFoldera/ImeReporta

ImeFoldera je ono sto je uneseno za TargetReportFolder pri definisanju deplojmenta reporta iz ReportDesignera
ili naziv nekog od odgovarajucih foldera preko kojis pristupas reportima preko browsera http://servername/Reports/Pages/Folder.aspx


http://servername/Reports/Page...ath=%2fImeFoldera%2fImeReporta

znaci ono sto je u ItemPath
[ tdusko @ 24.08.2011. 13:53 ] @
Hvala ti nadavesela. Problem je u tome sto ja niti radim deployment iz report designera niti pristupam reportima preko browsera. Ja napravim report u visual studiu i onda taj report uploadujem preko linka koji sam postavio u prethodnom postu. Nakon toga, mogu iz liste uploadovanih reporta da kliknem na neki i da mi se otvori rezultat reporta. Sve sto ja vidim je spisak i URL. Da li mozda iz URL-a treba da zakljucim report path? Evo kako izgleda URL kada otvorim neki report:
Code:
http://servername/Reports/Pages/Report.aspx?ItemPath=%2fAdMax+Reporting+-+CONTNET%2fKD_Campaign_nach_Booking_nach_PortalKD_Campaign_nach_Booking_nach_Portal je naziv reporta, a ono sto meni treba je pretpostavljam ovo ItemPath. Jel tako? Probao bih i sam ali trenutno mi sa privilegijama nesto nije u redu ali trebalo bi da je to to.
[ nadavesela @ 24.08.2011. 14:06 ] @
sa imeserver/ReportServer
dobices prikaz svih foldera
predpostavljam da je report KD_Campaign_nach_Booking_nach_Portal u folderu AdMax Reporting CONTNET
[ tdusko @ 24.08.2011. 14:14 ] @
Bravo majstore, svaka cast! Upravo ono sto sam pitao. imeserver/ReportServer mi je dalo odgovor

Hvala puno!
[ nadavesela @ 25.08.2011. 12:53 ] @
Cisto kao dodatak u tabeli dbo.Catalog baze ReportServer je kolona Path za report u koloni Name.
[ tdusko @ 25.08.2011. 13:05 ] @
Pa da, pretpostavljao sam da bi trebalo da postoji neka baza sa meta podacima za reporte ali sam kao blesav pokusavao da nadjem tu bazu kaceci se na reporting service kroz management studio :( i kako je tamo naravno nisam nalazio odustajao sam od daljeg trazenja misleci da nemam privilegije da vidim tu bazu. Ni na kraj mi nije padalo na pamet da potrazim na drugom mestu gde sam je sada nasao, a bila mi je ispred nosa sve vreme.